Güncel Bakım Masrafları

Geçenlerde lastik değiştirirken balataların eskidiği ve değiştirilmesi gerektiği bilgisi paylaşıldı. Yıllık bakım zamanı da gelmişti. Servisler arasında kullanılan ürün ve fiyat farklılıkları da olduğunu duymuştum. Öncelikli eleştirim servislerin balata fiyatı verirken eco olarak tabir edilen daha düşük kalitedeki ürün için fiyat bilgisi paylaşmalarından yanaydı. Balata için servislerde iki kalite ürün olduğunu da forum aracılığıyla öğrenmiştim, teşekkür ederim. 2022 itibariyle rutin bakımda polen ve hava filtrelerinin iki bakımda bir yapılması kararını da yine forumdan öğrenmiştim, servis de bu şekilde açıklamada bulundu.

38500 km'ye gelmiş 2017 model VW Golf 1.4 TSI DSG Highline Sunroof'lu aracım için zubizu ve volkswagenim indirimli fiyatlarını şu şekilde verdiler:

Tamaş
  • Genel Bakım: 1287 (Kullanılan yağ Shell 0-30 Helix Professional)
  • Sunroof Bakımı: 330
  • Fren balataları: ön eco: 618 parça + 292 işçilik
  • Fren balataları: ön: 930 parça + 292 işçilik
  • Fren balataları: arka eco: 499 parça + 292 işçilik
  • Fren balataları: arka: 652 parça + 292 işçilik
Avek Tekstilkent
  • Genel Bakım: 1385 (Kullanılan yağ Castroll 5-30)
  • Fren balataları: ön: 878 parça + 292 işçilik
  • Fren balataları: arka: 660 parça + 292 işçilik
Doğuş Oto Maslak
  • Genel Bakım: 1385 (Kullanılan yağ Castroll 5-30)
  • Fren balataları: ön: 870 parça + 292 işçilik
  • Fren balataları: arka: 653 parça + 292 işçilik
Doğuş Oto Maslak'ta iki farklı günde iki farklı kişi ile görüştüm. İkinci görüştüğüm kişi öncekine göre bir hayli yüksek fiyat verdi. Gerekçesini sorduğumda hava ve polen filtrelerinin de bu bakımda değişmesi gerektiğini iletti. Sisteme sadece balata fiyatlarına ilişkin not düşüldüğünden olsa gerek ki size genel servise ilişkin bilgi verilmemiş dedi. Yalanlayıcı üslubu pek de hoş değildi. Forumdan okuduğum ve diğer servislerde onaylatılan iki bakımda bir değiştirilmesi gerektiğine ilişkin bilgi paylaşıldığını aktardım. Çok fazla yol yaptığım için değişmesi gerektiği konusunda ısrarcı oldu. Oysa ki iki bakım arasında sadece 9 bin km fark vardı. Ne kadar olsaydı az diyecektik dedim. 3-4 bin yanıtını aldım. Danışması gerektiğini söyledi ve ardından iki bakımda bir değişmesi gerektiğini doğruladı. Belki işe yeni alınmış biri idi ancak müşteriyi yalancı çıkaran, öncelikle danışmak yerine ezbere bilgiyi aktaran bu çalışan ile Doğuş Oto Maslak en azından benden negatif puan aldı. Umarım çeki düzen verirler.

Son düzenleme:
@Enesthetic Profora teklif yokmuydu. Keşke onu paylamış olsaydınız.
balata değişim işçiliği 292₺ olmamalı acaba birim fiyatlara zam mı gelmiş. 3,67₺ +KDV idi birim işçilik.
Bu da ön balata değişim işçiliği zubizu ile 194,88₺ eder.

İşçilik fiyatı değişmez iken aynı balatanın fiyatı servisten servise nasıl değişiyor ilginç.
Kuruşu kuruşuna aynı fiyat olmalı.

@Enesthetic Profora teklif yokmuydu. Keşke onu paylamış olsaydınız.
balata değişim işçiliği 292₺ olmamalı acaba birim fiyatlara zam mı gelmiş. 3,67₺ +KDV idi birim işçilik.
Bu da ön balata değişim işçiliği zubizu ile 194,88₺ eder.

İşçilik fiyatı değişmez iken aynı balatanın fiyatı servisten servise nasıl değişiyor ilginç.
Kuruşu kuruşuna aynı fiyat olmalı.
Tekliflerin tamamı sözel yapıldı.
İşçilik fiyatlarına zam gelmiş olmalı, her birini not almıştım, servislerle dün görüştüm.
Aslına bakılırsa bakım ücretlerinin ve parçaların bütününün standart ve alternatifsiz olmasını beklerdim. Servise bütünüyle orijinal parça ve iyi niyet garantisinin devamı için gidiyorum. Bu durumlar beni bir miktar şaşırtmış bulundu.

Servis Mobil Super 3000 Formula V 5w-30 kullanmış.,

Bu yağ Mobil 'in (alt segment) yani düşük kalite yağıdır., dikkat ederseniz koydukları yağ (Mobil 1 serisi) değil..!!

Mobil 'de aracınız için üst kalite olan yağı; Mobil 1 ESP 5w-30 'dur.,

Yağ için 1074 tl. yüksek bir rakam ödemişken., gittiğiniz servis bir de böyle alt segment yağ kullanılıyorsa bir dahaki sefere başka bir yetkili servise gitmeniz daha iyi olacaktır. yazık günah...
Birde bunu yapanın yetkili servis olması... Gerçekten garipsiyorum,teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Tiguan 2021 15.000km ilk bakıma Acarlar vw götürdüm indirimli olarak 1850TL, hava ve polen filtresi hariç.
Arka balata disk uzun süreli park veya yıkama sonrası yapışma sorunu oluyordu, garantiden değişecek.
Arka kelebek camlarin kromlarinda solma vardi garantiden degisecek.
Bugun cumartesi biraktım aracı pazartesi gününe kaldi.

Longlife III olanı yok mu hocam, ben ondan alacağım 😀
Bunu doğuş grubu getirip satsa

Türkiye şartları farklı
35 kere kızartmaz 20 de değiştirin fritöz yağını derdi. Sirküle satışı arttırmak için.

Şu hale bak

Forumda Her hafta 2 tane sıfır mk8 alanın yorumlarını heyacanını izleyeceğimize

Kendi adıma Mk9 un yarı parası bankada $ olarak birikmiş relax halde 2026 ya geri sayım yapacağımıza

Bu geyiklere kaldık .

Şuraya bırakalım 🤭

Ekli dosyalar

• IMG_20220326_150306.jpg
    IMG_20220326_150306.jpg
    116.4 KB · Görüntüleme: 107
  • IMG-20220326-WA0021.jpg
    IMG-20220326-WA0021.jpg
    91.2 KB · Görüntüleme: 102
@Kysr038 Değişim hiç olmadı. Danışman değişim olsa bile ilerde yine olacağını söyledi. Bundan önce sadece yine yetkili serviste sprey ile geçici çözüm bulmuştuk ama kendim aracımın altını titizlikten dolayı yıkatınca sesler doğal olarak geri geldi 😆 Şuan çıt ses yok 🧿 ayrıca arka sol kapıdan fitile su geliyordu. Aracın içine su alma problemim yoktu fakat aşırı yağmur olunca fitile su gelmesi benim gibi aşırı titiz birisini maalesef yetkili servise itti 🤣

@Kysr038 Değişim hiç olmadı. Danışman değişim olsa bile ilerde yine olacağını söyledi. Bundan önce sadece yine yetkili serviste sprey ile geçici çözüm bulmuştuk ama kendim aracımın altını titizlikten dolayı yıkatınca sesler doğal olarak geri geldi 😆 Şuan çıt ses yok 🧿 ayrıca arka sol kapıdan fitile su geliyordu. Aracın içine su alma problemim yoktu fakat aşırı yağmur olunca fitile su gelmesi benim gibi aşırı titiz birisini maalesef yetkili servise itti 🤣
👍👍👏👏🙏🙏

Benim de sağ arka kapı fitilinin orası genelde ıslak oluyor, havalar ısınsın birgün söküp çözüm üreteceğim.

Geri
Üst Alt