Güncel Bakım Masrafları

Şuraya bırakalım 🤭
Resimde hoparlörün altında çamur gözüküyor. Camdan süzülen kirli su kapının içini doldurmuş tahliyeler tıkanmış ve hoparlör su içinde çalışmış. Tüm kapıların altında kapının içindeki suyu tahliye edecek delikler var. Tüm kapıların tahliyelerine mutlaka bakın benim ön sol kapıda delikler çürüme önlemek için sıkılan mum maddesi akmış ve tıkanmıştı.

Belki Yağ almayı düşünen olur diye buraya yazayım metro grossmarketlerde liqui moly toptec 4200 5lt si 650tl (Ü/T 07/21) fiyatı uygun gibi tarihi dert etmeyenler için

Ekli dosyalar

• F29A078E-B1B7-4CE5-96FA-27FB6A57A33B.jpeg
    F29A078E-B1B7-4CE5-96FA-27FB6A57A33B.jpeg
    170.3 KB · Görüntüleme: 32
Bugün servis aradı. Aracın motoruna check up ve ön takım kontrolünün ücretsiz kontrol edilmesi için aracı servise getirmemi istediler.. Sizlere bildirim yapan oldu mu ?

Masraf konusu ile dolaylı yoldan alakası olan bir soru sorayım sizlere;

İş yerinden bir arkadaşım Golf'üne ağır bakım yaptıracakmış, fakat maliyetlerden ötürü yetkili servise gitmek istemiyor.

İstanbul'da işinin ehli, başımızı ağrıtmayacak bir özel servis/usta tavsiyesine ihtiyacımız var, var mıdır tavsiye edebileceğiniz bir usta/servis?

İş yerinden bir arkadaşım Golf'üne ağır bakım yaptıracakmış, fakat maliyetlerden ötürü yetkili servise gitmek istemiyor.

İstanbul'da işinin ehli, başımızı ağrıtmayacak bir özel servis/usta tavsiyesine ihtiyacımız var, var mıdır tavsiye edebileceğiniz bir usta/servis?
Tuzla uzak gelmezse eğer Master Garaj'a gidilebilir. Başka bildiğim yer yok maalesef.

2018 1.0 TSI Haziran çıkışlı
yetkili serviste arka fren balataları değişti. 881.24 TL tuttu
(fatura gelince ekran görüntüsü atacağım)

Ekonomi serisi tercih ettik. 2 saate yakın sürdü işlemler. Değişimden sonra herhangi bir olumsuz ses hissetmedim.

IMG20220330184925.jpgIMG20220330184758.jpgIMG20220330184842.jpg

Parçaları ölçtüğümde 2-3 mm kalınlığı kalmış..

Parçaları servisin bize vermesi çok güzel. Yalnız bunu hangi çöpe atmalıyım ? Normal çöpe atmaya çekindim.

Benzinlik yanında ufak tamir yerleri oluyor gece karanlığında bırakıp kaçsam mı :)

Fatura görüntüsü ekledim;
IMG_20220401_190000.jpg

Son düzenleme:
@Kysr038

Esas önemli konu

Disk önü / Disk arkası olmak üzere

Arka sol 2
Arka sağ 2

4 adet balatada senkronize aşınmış

Bu iyi bir durum.

Görünmeyen Disk arkası balatalarda süpriz fazla aşınma olmadığını görüyoruz

Bu arka balatlarla kaç km yapıldı ve degisti ?

%100 ü bitmeden
%85 bittiginde degistirmek lazım zaten

Sıfır kutusunda balataların kalınlığı bu örnek olarak dursunIMG_20220330_192743.jpg

@Kysr038

Esas önemli konu

Disk önü / Disk arkası olmak üzere

Arka sol 2
Arka sağ 2

4 adet balatada senkronize aşınmış

Bu iyi bir durum.

Görünmeyen Disk arkası balatalarda süpriz fazla aşınma olmadığını görüyoruz

Bu arka balatlarla kaç km yapıldı ve degisti ?

%100 ü bitmeden
%85 bittiginde degistirmek lazım zaten

Sıfır kutusunda balataların kalınlığı bu örnek olarak dursunEkli dosyayı görüntüle 56395
48bin km yaptık. Aslında çıkan parçayı alıp da kalan miktarı görünce: "daha gidermiş yau" dedim ama 😀 sineğin kanadının yağını çıkarmaya da gerek yok.

1.5TSI Tiguan light bakım. ilk bakım sadece işçilikte %10 indirim.
olması gerektiği gibi castrol 5w-30 yağ kullanıldı. yetkili servis Erel Maltepe.

Ekli dosyalar

• bakim.jpg
    bakim.jpg
    144.5 KB · Görüntüleme: 73
1.5TSI Tiguan light bakım. ilk bakım sadece işçilikte %10 indirim.
olması gerektiği gibi castrol 5w-30 yağ kullanıldı. yetkili servis Erel Maltepe.
Parça fiyatları 1.4 ile aynı.

Kartal Oto sanayi Özgör Otomotiv.Müşterimdir,temiz çalışırlar bugüne kadar şikayet almadım bir konuşmakta fayda var.Adımı verirseniz fiyatta da yardımcı olurlar.

Yarın ön takımlar için gidiyorum.Unutmazsam bakım için fiyat dökümü isterim.çok ses yapmaya başladılar artık

Hayırlı olsun hocam.

Burç Yağlama yaptırdınız sanırım?
Yağlama yerine değişim yapılması maliyeti çok mu yüksek acaba. Ya da sizinki daha önce değişti mi?

Bu arada alt takımların yağlanmasını istedim,abi bunlar passatlar gibi değil sök&tak işi çok fazla o yüzden zubizu ile 1022tl fiyat verdi vazgeçtim
çok artmamıştır umarım.benim zubizu indirimi %30a çıkmıştır diye düşünüyorum. 7yaşına geldi

Geri
Üst Alt