@Savatage
Güya bakım periyodunu biraz uzatıp esnetecektim, dayanamadım 8 bin kmde (1 yıl) yağı değiştirttim bugün.
Biraz da ilk defa liqui moly kullanmanın merakı, bir de önceki bakımda özel serviste konulan castrol edge nin orjinal olup olmaması endişesi, diğer parçaların kalitesi konusunda şüpheye düşmemden kaynaklı bakımı erkene çektim diyelim.
Yağı toptec 4200 5 lt almıştım 4 lt kullanılacak diye birkaç defa hatırlattım adama (sıkıldı biraz). Tam çizgi var onun hizasından değil de daha üstten doldurmuş adam, 100 150 ml gibi eksik yani araçta şuan, yarın düzlükte kontrol edip biraz ekleme yapabilirim belki.
Ekli dosyayı görüntüle 56618
Yağ değişirken yağ filtresini (mann) de götürdüm taktılar. Eskisi hiç duymadığım bir marka fotoğraf almayı unuttum, ken.... li birşeydi. Piyasanın en ucuzu ne varsa saplamışlar artık dedim.
Yağ tapasının contası pulu garip bir şekilde deformasyon içindeydi, biraz da yağ sızmış alt muhafaza kapağına, onu da basınçlı su ile uzun uğraşla temizledim. Yağ akıtmaya devam ederse farkına varabileyim diye.
Polen filtresini kendim taktım, hava filtresini de yarın takacağım. (Hava biraz rüzgarlıydı bugün)
Özel serviste daha önce takılan polen filtresi;
Ekli dosyayı görüntüle 56611
hafiften yamulmuş içeride, fiziksel olarak pek uyumlu birşey değil. Anlayanlar belki bilir orjinal mi çakma mı ? Marka vb yok oem diye satılan yan sanayilerden sanırım?
Bir daha oraya gitmeme kararı almıştım zaten... Bu da düşüncemi haklı çıkardı.
Mann polen filtresinin içinde montaj talimatları var,
Ekli dosyayı görüntüle 56608
Ekli dosyayı görüntüle 56609
Ekli dosyayı görüntüle 56610
Dikkat edilmesi konu filtre kapağını açarken önce üstteki tırnaklardan başlamak gerekiyor, o 3 ünü yukarı doğru esnetip kapağı hafiften yatırıyorsunuz kendinize doğru, kapağı hafif yukarı çekip çıkartıyorsunuz alttaki tırnaklardan.
Filtrenin takılma yönü air flow aşağı ok ile gösterilmiş. Yani hava emişi yukarıdan aşağıya olacak.
Buraya nasıl ulaştık? torpido gözünün içinde yukarda, sağda ve solda iki tane büyük buton var;
Ekli dosyayı görüntüle 56612Ekli dosyayı görüntüle 56613
onları yukarı esneterek, torpido kapağı size ve aşağı doğru geliyor, bu arada torpidonuzda eşya varsa hepsi dökülür..
Filtre bölümünün içini de meraktan fotoğrafladım,
Ekli dosyayı görüntüle 56615
içerde yukarda yapraklar var
Ekli dosyayı görüntüle 56616
onlara dıştan ulaşıp temizleme imkanımız olur mu acaba. Kendime yeni iş bunu edincem
Motor bölümündeki hava filtresi değişimi yaparken de yarın fotoğraflamaya çalışırım inşallah.
Yağ ve yağ filtresi değişimi için 120 tl ücret aldılar.