Güncel Bakım Masrafları

Bilgi için teşekkür ederim, bu 2. aracım. İlk aracım 2011 yılında aldığım Ford Fiesta'ydı.O zamanlar nasıl yaptırmıştım hatırlayamadım. Emin olamadığım için size bir danışayım dedim
Hayırlı olsun.
Haziranda sıfır aldınız sanırım. Bakıma da km dolmasa bile haziranda yıl dolduğu için götürmelisiniz.

Geldim :)

Hava filtresi sökümüyle başlayayım;

IMG_20220409_191152.jpg
1 numarayı elle söküyoruz
IMG20220409173734.jpg
IMG20220409173738.jpg

2 numarayı penseyle sıkarak bir cm ileri taşıyoruz, dikkat edin hızlı bırakmayın yamuk olmasın düz bassın.
IMG20220409174035.jpg

Hava filtresi kutusunun altında 3 tane topuz gibi plastik var o sabit tutuyor, alttan yukarı doğru esneterek dikkatlice kaldırıyoruz.

Sol alt ,
IMG20220409174026.jpg

sağ alt,
IMG20220409174051.jpg

üst orta sıralamasını izliyoruz.
IMG_20220409_193901.jpg

Bu arada ilk fotodaki 3 numaradan tamamen çıkarmadım penseyle gevşetip, hava filtre kutusunun altına ulaşacak şekilde çevirdim kendime.

IMG20220409174348.jpg
Bu alttaki vidalar yıldız, acele etmeden sakin sakin söküyoruz vidaları düşürmeyin..

Kutunun 4 tarafındaki klipslerden kurtararak filtremize ulaşıyoruz.

IMG20220409174551.jpg
Yenisiyle yanyana görünce iyi ki değişmişim. Yetkili serviste mini bakım yapınca, bu filtreler 2 yıl nasıl kullanılacak?

Toplama aşamasını anlatmıyorum, yaptığımız işlemleri adım adım geri sarıyoruz.

Filtreyi söküce alttaki sensör ilgimi çekti.
IMG20220409174906.jpg

Bu sensörden bir tane daha var hemen sağdaki büyük borunun üstünde. İkisi aynı kodlara sahip.
IMG20220409185412.jpg

Dipnot: Aracımda 1000 devir civarında gaza basınca soğuk motorda devir dalgalanması var, hatta sürüş esnasında tam o noktada vuruntu da hissediyoruz.
2. Fotodaki sensörü daha önce eşimin aracındaki aynı sensörle değişip denemiştim bir fark yaratmadı. Bir de bu kutunun altındakini söküp change yaparak deneyeyim dedim. Yine olumlu bir fark göremedim. Bu sensörler sağlammış diye varsayıyorum.

Forzagilles Ali hocamın bahsettiği videolardaki temizliği de yaptım gerçekten çok basit ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlanıyor.

Sadece yaprakları toparladım şimdilik söküp yıkamadım
IMG20220409184142.jpg

En üstteki kısmı fotoğraflamayı unutmuşum, videolarda görünüyor,
onun altında bu parça var,
Daha sonra üst resimdeki yere ulaşabiliyoruz.
IMG_20220409_200215.jpg
soldan ve sağdan 2 noktadan tutuyor, bu parçanın altı titreşimle aracın gövdesine temas ederek ses gelmesi müsait yapıda,

Devir düşerken bazen zırıltı sesi duyuyordum buradan kaynaklanıyor olabilir belki. Altına 2 noktadan sünger silikon vb birşey yapıp deneyebilirim bir ara. Komple yapıştırmak, silikon çekmek belki su geçişini engelleyip birikebilir. Polen filtrem ıslansın istemem.

Gelelim yağ ölçmeye , araç çalıştı bir süre hatta mahallede bir tur attım, 90 dereceye ulaştık. Sonra düz yerde kontak kapattım , yağın süzülmesini bekleyip yağ çubuğunu çekip temizleyip kontrol ettim. Ama sanırım yağ ölçmek için çok fazla beklemediğim için (tahmini 5-6 dk olmuştur) bir türlü yağ çubuğunda belirgin bir çizgi göremedim. Birkaç defa daha tekrarlasam da belirgin bir fikir edinemedim. Daha geniş bir vakitte yine kontrol edeceğim artık.
IMG20220409184822.jpg
IMG20220409184628.jpg

Çıkan hava filtresi aslan gibi olmasa da kaplan gibi. Zaten 1 yıl / 8000 km yapılmadımı.

Hayatı kaymış hava filtresi böyle olur aslında

Çıkan hava filtresinin markası neymiş?
images.jpeg

• Beğen
Tepkiler: SCC
  • Beğen
@forzaGilles ??

Bu hava filtreside laleli tezgah malı degilmi ???

Vw oem filtrelerde böyle font hiç olmadı ?

• Beğen
@forzaGilles ??

Bu hava filtreside laleli tezgah malı degilmi ???

Vw oem filtrelerde böyle font hiç olmadı ?
%100 sahte..!!

Laleli tezgah malları bundan iyidir., onlar bile taklit Armani pantolonların kalitesini artırdılar :)

@Kysr038 yağ çubuğunu (bez/peçete vs..) silip tekrardan yerine takıp sonrasında çektiniz değil mi..?

Önceki bakımda götürdüğünüz ustanın taktığı filtreler;
Hava filtresi ---> sahte
Polen filtresi --> sahte
Yağ filtresi ---> ?? %90 ihtimalle o da sahte.,

Peki bunu yapan özel servis motor yağını orjinal Castrol kullanır mı..? bence kullanmaz belki %1 ihtimal., mümkünse 1.000 km sonra tekrardan motor yağı ve yağ filtresini değiştirmeniz., hem motorun sağlığı açısından., hem olası çıkabilecek arızaları önleme açısından., hem de sahte olma potansiyeli çok yüksek olan yağın kalıntıları temizlemek açısından değiştirmenizi öneririm. ve yağ değişmi öncesi sanayiye gitmeden "hemen önce" motor yağını iyice ısıtın (yağ sıcaklığı 90-100 °C) olsun., bu sayede yağ daha iyi süzülür., ısınmış yağ daha iyi tahliye edilir.

Son düzenleme:
2018 1.0 TSI Haziran çıkışlı
yetkili serviste arka fren balataları değişti. 881.24 TL tuttu
(fatura gelince ekran görüntüsü atacağım)

Ekonomi serisi tercih ettik. 2 saate yakın sürdü işlemler. Değişimden sonra herhangi bir olumsuz ses hissetmedim.

Ekli dosyayı görüntüle 56392Ekli dosyayı görüntüle 56393Ekli dosyayı görüntüle 56394

Parçaları ölçtüğümde 2-3 mm kalınlığı kalmış..

Parçaları servisin bize vermesi çok güzel. Yalnız bunu hangi çöpe atmalıyım ? Normal çöpe atmaya çekindim.

Benzinlik yanında ufak tamir yerleri oluyor gece karanlığında bırakıp kaçsam mı :)

Fatura görüntüsü ekledim;
Ekli dosyayı görüntüle 56437

2018 1.0 TSI Haziran çıkışlı
yetkili serviste arka fren balataları değişti. 881.24 TL tuttu
(fatura gelince ekran görüntüsü atacağım)

Ekonomi serisi tercih ettik. 2 saate yakın sürdü işlemler. Değişimden sonra herhangi bir olumsuz ses hissetmedim.

Ekli dosyayı görüntüle 56392Ekli dosyayı görüntüle 56393Ekli dosyayı görüntüle 56394

Parçaları ölçtüğümde 2-3 mm kalınlığı kalmış..

Parçaları servisin bize vermesi çok güzel. Yalnız bunu hangi çöpe atmalıyım ? Normal çöpe atmaya çekindim.

Benzinlik yanında ufak tamir yerleri oluyor gece karanlığında bırakıp kaçsam mı :)

Fatura görüntüsü ekledim;
Ekli dosyayı görüntüle 56437
Hocam hayırlı olsun Kayseri’de mi yaptırdınız ? İkinci sorum da şu olacak: balataların ekonomi sınıfı olmayanı kaç lira bilginiz var mı ?

Hocam hayırlı olsun Kayseri’de mi yaptırdınız ? İkinci sorum da şu olacak: balataların ekonomi sınıfı olmayanı kaç lira bilginiz var mı ?
Servis danışmanı kaba taslak 500 lira civarında fark olur demişti

Arkadaşlar herkese iyi haftasonları ve Ramazanlar, şimdi Anlatan Adamlar isimli Youtube kanalının videosunu izliyordum, Filtremarketim'den 250 lira üstüne %15 indirim kodu paylaştılar. Bu ara filtre almayı düşünenler varsa paylaşmak istedim.

İndirim Kodu: ANLATANADAMLAR (15 Nisan'a kadar geçerliymiş)

Filtremarketim'deki 250 tl üzeri alışverişlerde olan %10 indirim kalkmış. 15 ine kadar anlatanadamlar indirimi varken filtreleri alıp bi dahaki bakıma saklamak lazm

Filtremarketim'deki 250 tl üzeri alışverişlerde olan %10 indirim kalkmış. 15 ine kadar anlatanadamlar indirimi varken filtreleri alıp bi dahaki bakıma saklamak lazm
Anlatan adamlar indirimi kalkınca %10 geri gelir diye düşünmekteyim.

Geri
Üst Alt