Güncel Bakım Masrafları

hocam benim araç 2020 tiguan 1.5tsi AD1. çıkan sonuç ve araç bilgi etiketi aşağıda...
O yağı nerden alabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Castrol edge Prof. LL III Türkiye de herhangi bir yerde satılıyor mu?

O yağı nerden alabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Castrol edge Prof. LL III Türkiye de herhangi bir yerde satılıyor mu?
Hocam benim aracın garantisi devam ediyor, mecburen servis. Serviste var sadece, biliyorum. Garanti bitince alternatifleri bakarız o zaman...

Hocam benim aracın garantisi devam ediyor, mecburen servis. Serviste var sadece, biliyorum. Garanti bitince alternatifleri bakarız o zaman...
VW de 2020 nin 2. yarısından itibaren.
TSI 1.0 ve TSI 1.5 lere 0W-20 ve 0W-30 koymaya başladı.
2020 nin ilk yarısı ve öncesi aynı motorlara 5W-30 koyuyordu fabrika.

Bu değişimden öncesi ve sonrasında motorda yapısal değişiklik oldumu bilmiyorum.
Olmadı ise tamamen @forzaGilles Ali hocamın dediği gibi motor sağlığı değil çevre sağlığı ile alakalı değişim olmuş olur. Kullanılan yağ viskositesi için.

Bu değişimden öncesi ve sonrasında motorda yapısal değişiklik oldumu bilmiyorum.
Olmadı ise tamamen @forzaGilles Ali hocamın dediği gibi motor sağlığı değil çevre sağlığı ile alakalı değişim olmuş olur. Kullanılan yağ viskositesi için.
Aynen. Benim araç mart 2020 teslim, muhtemelen şubat 2020 çıkışlı fabrikadan. 2020 sonrası 15tsi AX1 için 0W-20 gösteriyor castrol.
Her ikiside aynı motor ama benimkinde AD (DPCA) yazıyor, 2020 sonrası AX1 (DPCA)

2016 model 1.4 aracıma servis 0-30 koymuştu geçen temmuzda.

2016 model 1.4 aracıma servis 0-30 koymuştu geçen temmuzda.
Yetkili servis mi yoksa Formen motors mu. Formen takmış kafayı 0W-30 a.

Yetkili ise elinde 5W-30 yoktur. 1.4 için fabrika dolumu ve olması gereken 5W-30

Fabrika çıkış tarihini öğrenmenin en kolay yolu ilk TÜV tarihinden 3 yıl çıkarmaktır.
Ruhsatta muayene tarihi 07.02.2023 yazıyor. Yani fabrika çıkışı 07.02.2020 oluyor...

Yetkili ise elinde 5W-30 yoktur. 1.4 için fabrika dolumu ve olması gereken 5W-30
Yetkili servis. Koca yetkili serviste 5-30 yağ kalmayacağını zannetmiyorum. Ayrıca bugüne kadar hep castrol kullanırken, son bakımda shell koydular. Anlaşmaları bitti muhtemelen.

0W-30 ile 5W-30 arasinda sadece 5 derece fark var min calisma soguklugunda

0W -40 derece
5W -35 dereceye kadar calisir, viziko icin sonrasinda gelen rakamlar 20-30-40-50 bizim motorlar icin önemli.

Benim yeni yag 0W-20, 20 viziko yazin sikinti olacagi degistirmeyi düsünüyorum, serviste sacma sapan is yapiyor, burasi avrupa mi? ne emisyonu? extra masraf ciakrdilar, @forzaGilles hocam uyardiktan sonra arastirdim, 20 viziko cok ciddi sorun, serviste koydurmayin, kendi yaginizi götürün serviste yoksa

0W-30 ile 5W-30 arasinda sadece 5 derece fark var min calisma soguklugunda

0W -40 derece
5W -35 dereceye kadar calisir, viziko icin sonrasinda gelen rakamlar 20-30-40-50 bizim motorlar icin önemli.

Benim yeni yag 0W-20, 20 viziko yazin sikinti olacagi degistirmeyi düsünüyorum, serviste sacma sapan is yapiyor, burasi avrupa mi? ne emisyonu? extra masraf ciakrdilar, @forzaGilles hocam uyardiktan sonra arastirdim, 20 viziko cok ciddi sorun, serviste koydurmayin, kendi yaginizi götürün serviste yoksa
Sizin yerinizde olsam yağı kullanırdım boşu boşuna değiştirmeyin, yazık günah mis gibi yağa :) TSI'lara (yeni) 0W-20 gerekli mi? Bence değil. Ali hocamın da bahsettiği gibi emisyon için vizkozitenin düşürülmesi. Ancak VW onaylı yağlar çok sıkı testlerden geçiyor ve bu yağ 0W olması demek 5W'ye göre daha kaliteli baz yağlardan üretilmesi demek. Lubrizol comparison tool'u biliyorsanız vw 507/504 vs 508 karşılaştırması yapabilirsiniz. 508 aşınma karşı koruması göreceli biraz daha azdır. Ama dediğim gibi korkulacak hiç birşey yok bence.

Ancak, özellikle aracınızı kısa mesafe kullanıyorsanız fuel dilution nedeniyle yağın vizkozitesi daha da düşebilir. 0W-20 yağda bu biraz daha sıkıntı olabilir. Yağınızı maks 7500 km'de değiştirin. Garanti süresince 0W-20 kullanılabilir servis ısrar ediyor ve sizde serviste bakım yaptıracaksanız. Yurtdışında ilk dolum 0w-20 yağların analizlerine göre TSI motor çok da sıkıntı çıkarmıyor bu yağ ile...

Kisin kisa mesafe 2000 km civari yazin uzun yolda 5-6 bin km civari sürüyorum, hazirana kadar kontrol edicem, sikinti görürsem yaz basi degistirim, uzun yolda kafamin rahat etmesi önemli, sorun olursa kisin 0W-20, yazin liqui molly 5W-30 olarak kendi yag rutinimi degistiricem.
Alman forumlarinda yag yaktigi yönünde cok sikayet var, bizim ülke daha sicak, bu yaz bakalim belli olur durumumuz.

Kisin kisa mesafe 2000 km civari yazin uzun yolda 5-6 bin km civari sürüyorum, hazirana kadar kontrol edicem, sikinti görürsem yaz basi degistirim, uzun yolda kafamin rahat etmesi önemli, sorun olursa kisin 0W-20, yazin liqui molly 5W-30 olarak kendi yag rutinimi degistiricem.
Alman forumlarinda yag yaktigi yönünde cok sikayet var, bizim ülke daha sicak, bu yaz bakalim belli olur durumumuz.
1647530978671.png

1647531001066.png

Özellikle alttaki tabloya bakarsak bizler akdenizde yaşayanlar sanki 5W-50 koymalı.

ama nedense servis 0w-30 shell koyuyor 2019dan beri Antalyada

Geri
Üst Alt