Güncel Bakım Masrafları

17.03.2025 tarihinde

1.6TDI DSG LUK marka Kavrama Volan seti değişimi 36.000TL ASM Teknik Ankara 2 taksit.

Şanzıman iç çatalı kronik bilyalı tipten yeni tipe geçildi. Şanzıman keçesi değişti. 14.000TL de burası tuttu nakit.

Aynı sabah Ankarada güvendiğim diğer 4 servisten 40k, 42k, 45k ve 50k fiyat almıştım.

Sabahında Ekrem İmamoğlu olayı olduktan sonra ASM Teknik de zaten abi bu fiyatı bir daha kimseye vermedim çok iyi zamanda fiyat aldın dedi.

Online Yedek Parça da 14.03.2025 tarihinde kavrama ve volanı 27.000TL den sepete eklemiştim. Güncel 32.742TL onun bilgisini de vereyim. Ben buradan almadım ama.

Güncel ASM Teknik Kavrama Volan değişimi 45k.

@emreqoral
Hocam hayırlı olsun güzel bakım olmuş fiyatta bana iyi geldi.Bendede aynı model yıl araba var.
Şanzıman yağı için size söylenen bana da antifriz için söylendi hep.Fabrikasyon gibi olmuyor vs triger değişene kadar devammış.Başıma bir iş gelecek bakalım ne zaman.Benim km 57000.

Hocam manuel aracım. Ustama danıştım bu konuyu ama sıkıntı yoksa değiştirmeyelim dedi. Vites geçişlerinde ses yapıyor, fabrikanın yağı gibi olmuyor dedi. Açıkçası bu konuda çok fazla karşıt düşünce var. Kimi değiştir diyor kimi değiştirme diyor. İnsan ne yapacağını bilmiyor
Değiştirmeyi bilmiyorum demek istemişler herhalde:)

Servis manuelinde tarif edildiği gibi değiştirecek ise faydalı bir işlem olur. Ancak manuel vitesler için yetkili servislerin yağ değişimi tecrübesi ve bilgisi çok yok. Servis manuelini okuyup anlayacak iyi bir formen veya usta var ise değiştirilebilir.

@emreqoral
Hocam hayırlı olsun güzel bakım olmuş fiyatta bana iyi geldi.Bendede aynı model yıl araba var.
Şanzıman yağı için size söylenen bana da antifriz için söylendi hep.Fabrikasyon gibi olmuyor vs triger değişene kadar devammış.Başıma bir iş gelecek bakalım ne zaman.Benim km 57000.
Yukarıdaki cevaba uyan bir örnek daha.

@emreqoral
Hocam antifriz değiştirdim. Çevremde de değiştiren var. Değiştirmende sakınca yok, ki daha iyi olur.
Değiştirmeyi bilmiyorum demek istemişler herhalde:)

Servis manuelinde tarif edildiği gibi değiştirecek ise faydalı bir işlem olur. Ancak manuel vitesler için yetkili servislerin yağ değişimi tecrübesi ve bilgisi çok yok. Servis manuelini okuyup anlayacak iyi bir formen veya usta var ise değiştirilebilir.
Bilemedim hocam. Değiştirmek tabi ki iyi diye düşünüyorum

Geri