- İsim
- Ogz
Siz de benim gibi dikkatli kullanıyorsunuz.Ate'in power disk modelini kullanıyorum oluklu ayrıca seramik olan balatasını kullanıyorum, kullandığımdan beri hiç ötme duymadım 4-5 senedir ve kesinlikle uzun ömürlü, erimiyor kolay şekilde ya da ben çok sakin kullanıyorum önceki ürüne göre ama daha uzun ömürlü olduğunu anladım kalınlığı kendim kontrol ediyorum, Birbiri ile uyumlu olmadığını bilmiyorum seramik disk ile oluklu balatanın bundan sonra dikkat ederim ama ben bir fark farketmedim hatta mükemmel tutuyor.
+Montaj sırasında yapılan işlemlerin kaliteli şekilde gerçekleşmiş olması önemli , temiz montaj, düzgün yağlanmış şekilde ürünün montajı
+Takıldıktan sonra ben eminim hiç ani frene basmamışımdır en az 1000 km
+Basınçlı su tabancası hiç tutmadım diske ve balataya alındığından beri.
+Sudan geçip ani fren yapmadım.
+Çukurdan ya da kasisden önceden frene basıyorum geçerken frene dokunmuyorum titreşimden bozulmasın disk yüzeyi diye riske girmiyorum.
Bence kesin bir hata oluyor kullanımla ilgili ya da montajla ilgili hatta tornacıda özellikle şuan dikkat edin sıfır disk takmayacaksanız benim başima geldi üstünü temizletirken yanlış temizlemiş 2 kere yaptık yine düzelmedi hem tutmuyor hem ses oluşuyordu. Sonra yeni sıfır aldım baştan her şeyi.
Benim başıma kötü tecrübe gelmemesinin nedeni bütün olasılıkları sildim
Montajda uyardım hata varsa izledim dogru prosedürü
Disk ve balata aynı anda sıfır değisti
Hiç ani fren yapmadım en az 1000 km dir.
Yıkamacı durumu yaşatmadım.
Önler ate disk - balata arkalar ferodo disk - balata, hiç ses yok her şey mükemmel çalışıyor bu yaşadığım tecrübeden sonra insanlar yazınca kesinlikle başka bir nedenden dolayı sorun oluyordur diye düşünüyorum milyonlarca dolarlık ar-ge çalışmaları var kötü hatalı üretirlerse adları çıkar etkilenirler bu dediğim markalar o yüzden riske girmezler.
Ben genellikle az fren az gaz olarak kullanıyorum.
Bu şekildeki kullanımda uzun süre gitmesi gayet normal.
Ancak, benim genel kullanım alışkanlığımda ara ara günün ilk kullanımımda düz bir yolda biraz sert fren yaparak olası toz ve pası temizliyorum.
Bu, gerektiğinde daha iyi frenleme sağlıyor. Aksi halde abs ile fren mesafesi standart kullanıma göre uzayacaktır.
Tecrübem bu yönde..