Güncel Bakım Masrafları

Ate'in power disk modelini kullanıyorum oluklu ayrıca seramik olan balatasını kullanıyorum, kullandığımdan beri hiç ötme duymadım 4-5 senedir ve kesinlikle uzun ömürlü, erimiyor kolay şekilde ya da ben çok sakin kullanıyorum önceki ürüne göre ama daha uzun ömürlü olduğunu anladım kalınlığı kendim kontrol ediyorum, Birbiri ile uyumlu olmadığını bilmiyorum seramik disk ile oluklu balatanın bundan sonra dikkat ederim ama ben bir fark farketmedim hatta mükemmel tutuyor.

+Montaj sırasında yapılan işlemlerin kaliteli şekilde gerçekleşmiş olması önemli , temiz montaj, düzgün yağlanmış şekilde ürünün montajı
+Takıldıktan sonra ben eminim hiç ani frene basmamışımdır en az 1000 km
+Basınçlı su tabancası hiç tutmadım diske ve balataya alındığından beri.
+Sudan geçip ani fren yapmadım.
+Çukurdan ya da kasisden önceden frene basıyorum geçerken frene dokunmuyorum titreşimden bozulmasın disk yüzeyi diye riske girmiyorum.

Bence kesin bir hata oluyor kullanımla ilgili ya da montajla ilgili hatta tornacıda özellikle şuan dikkat edin sıfır disk takmayacaksanız benim başima geldi üstünü temizletirken yanlış temizlemiş 2 kere yaptık yine düzelmedi hem tutmuyor hem ses oluşuyordu. Sonra yeni sıfır aldım baştan her şeyi.

Benim başıma kötü tecrübe gelmemesinin nedeni bütün olasılıkları sildim
Montajda uyardım hata varsa izledim dogru prosedürü
Disk ve balata aynı anda sıfır değisti
Hiç ani fren yapmadım en az 1000 km dir.
Yıkamacı durumu yaşatmadım.

Önler ate disk - balata arkalar ferodo disk - balata, hiç ses yok her şey mükemmel çalışıyor bu yaşadığım tecrübeden sonra insanlar yazınca kesinlikle başka bir nedenden dolayı sorun oluyordur diye düşünüyorum milyonlarca dolarlık ar-ge çalışmaları var kötü hatalı üretirlerse adları çıkar etkilenirler bu dediğim markalar o yüzden riske girmezler.
Siz de benim gibi dikkatli kullanıyorsunuz.
Ben genellikle az fren az gaz olarak kullanıyorum.

Bu şekildeki kullanımda uzun süre gitmesi gayet normal.

Ancak, benim genel kullanım alışkanlığımda ara ara günün ilk kullanımımda düz bir yolda biraz sert fren yaparak olası toz ve pası temizliyorum.
Bu, gerektiğinde daha iyi frenleme sağlıyor. Aksi halde abs ile fren mesafesi standart kullanıma göre uzayacaktır.
Tecrübem bu yönde..

Bugün sevisten bakım için böyle bir fiyat listesi aldım.Araç 45 binde bu 4. yıl bakımı şu an sizce gereksiz yaptırma dediğiniz bir şey var mı? Mesale ben bu bujilerin 60 binden önce değişmediğini biliyordum bunlar şu an niye değişiyor bilmiyorum amaç adam silkelemek heralde.

aslında kendinizi ve araç bilgilerinizi şu başlık altında tanıtsanız ve mesajı yazarken aracı belirtseniz yoksa ben mi göremedim çok şık olacaktır…

araç nedir mk5-6-7-7.5-8-8.5 motor nedir 1.0-1.2-1.4-1.6-2.0 gibi…

https://www.golftutkusu.com/topic/178-ben-kimim-tanisma-konusu/

aşağıdaki listeye bakarsın herşey vardır orada telefonunuza volkswagenim indirip şasenizi yazın kitapcıkta herşey var…

Ben tüm araçlarımda üçüncü yıl bakımında km önemli değil benim için buji değiştirdim ve fren hidrolik yağını pahalı bir ürün değil tarla gibi düşünün bakarsan bağ okur bakmazsan dağ olur…

Araç mk8 1.0
Çıkanlar;
IMG_4016.jpeg
IMG_4015.jpeg
IMG_4017.jpeg
IMG_3920.jpeg

Son düzenleme:
Bu tablo hatalı olması gerekeni söyleyim bakımı 10.000 de bir yapın, bakımda tr de satılan yağlar adi avrupalı ile aynı değil çok satılan markalar, ikincisi çok tepe ve dur kalk var yollarda avrupa da o da yok ondan dolayı 15.000 yazmışlar yanlış 10000 olması gerekli, buna bağlı olarak da triger setini 60.000 bir değistirin tüm kayiş ve v kayışını. Mazotu filtresini bir bakım arayla değistirin.

Ate'in power disk modelini kullanıyorum oluklu ayrıca seramik olan balatasını kullanıyorum, kullandığımdan beri hiç ötme duymadım 4-5 senedir ve kesinlikle uzun ömürlü, erimiyor kolay şekilde ya da ben çok sakin kullanıyorum önceki ürüne göre ama daha uzun ömürlü olduğunu anladım kalınlığı kendim kontrol ediyorum, Birbiri ile uyumlu olmadığını bilmiyorum seramik disk ile oluklu balatanın bundan sonra dikkat ederim ama ben bir fark farketmedim hatta mükemmel tutuyor.

+Montaj sırasında yapılan işlemlerin kaliteli şekilde gerçekleşmiş olması önemli , temiz montaj, düzgün yağlanmış şekilde ürünün montajı
+Takıldıktan sonra ben eminim hiç ani frene basmamışımdır en az 1000 km
+Basınçlı su tabancası hiç tutmadım diske ve balataya alındığından beri.
+Sudan geçip ani fren yapmadım.
+Çukurdan ya da kasisden önceden frene basıyorum geçerken frene dokunmuyorum titreşimden bozulmasın disk yüzeyi diye riske girmiyorum.

Bence kesin bir hata oluyor kullanımla ilgili ya da montajla ilgili hatta tornacıda özellikle şuan dikkat edin sıfır disk takmayacaksanız benim başima geldi üstünü temizletirken yanlış temizlemiş 2 kere yaptık yine düzelmedi hem tutmuyor hem ses oluşuyordu. Sonra yeni sıfır aldım baştan her şeyi.

Benim başıma kötü tecrübe gelmemesinin nedeni bütün olasılıkları sildim
Montajda uyardım hata varsa izledim dogru prosedürü
Disk ve balata aynı anda sıfır değisti
Hiç ani fren yapmadım en az 1000 km dir.
Yıkamacı durumu yaşatmadım.

Önler ate disk - balata arkalar ferodo disk - balata, hiç ses yok her şey mükemmel çalışıyor bu yaşadığım tecrübeden sonra insanlar yazınca kesinlikle başka bir nedenden dolayı sorun oluyordur diye düşünüyorum milyonlarca dolarlık ar-ge çalışmaları var kötü hatalı üretirlerse adları çıkar etkilenirler bu dediğim markalar o yüzden riske girmezler.
Hem ön hem arkada balata toz durumu nedir?

Şu an fabrikasyon balata takılı. Kısa süre/km de balata tozu oluşuyor.

Hem ön hem arkada balata toz durumu nedir?

Şu an fabrikasyon balata takılı. Kısa süre/km de balata tozu oluşuyor.
Fabrika genelde en ucuzunu koyar hatta tr ye gönderiyorsa ona göre daha ucuzunu koyar bu bakımda bitene kadar idare etmek gerekli
+ aftermarket ürünler eğer ürün tecrübesi olan birisi isen markaları tanıyorsan kat ve kat VW nin kendi ürünlerinden daha iyileri var.

Fabrika genelde en ucuzunu koyar hatta tr ye gönderiyorsa ona göre daha ucuzunu koyar bu bakımda bitene kadar idare etmek gerekli
+ aftermarket ürünler eğer ürün tecrübesi olan birisi isen markaları tanıyorsan kat ve kat VW nin kendi ürünlerinden daha iyileri var.
Evet aftermarket iyi markalar var ancak yetkili serviste 2 tip ürün satıyor ya. Yüksek normal kalite veya eko diye. Yüksek fiyat ve kaliteli olan iyi olmaz mı?

Seramik balatalar az toz yapıyor sanırım.

Evet aftermarket iyi markalar var ancak yetkili serviste 2 tip ürün satıyor ya. Yüksek normal kalite veya eko diye. Yüksek fiyat ve kaliteli olan iyi olmaz mı?

Seramik balatalar az toz yapıyor sanırım.
Hiç yapmıyor ate marka olan bende var, yetkili servisden parça fiyatını dışarı ile kıyasla eğer bütçen varsa ATE al ama yurt dışında ki fiyatı ile uçurum varsa alma.
Ferodo, TRW , hella padig gibi markaları araştır ona göre alabilirsin hangisi fiyatı uygunsa , markayı ve parçayı belirledikten sonra yetkili servise kendi aldığın parçaları monte etmesini iste kabul etmiyorsa güvendiğin bir yere yaptir( ben yetkili servisde bir şey yaptırmam bir sey bilmiyorlar bence) internette nasıl takılması gerektiğini anlatan yabancı videolar biraz araştır fikir sahibi ol sonra takılırken izlersin hata olmasını veya eksiği önlemede söyleme amaçlı. Çok zor bir iş değil fiyatı yükseltmek için zor bir işmiş gibi gösteriyorlar evde bile yaparsın malzeme olduktan sonra.

Hiç yapmıyor ate marka olan bende var, yetkili servisden parça fiyatını dışarı ile kıyasla eğer bütçen varsa ATE al ama yurt dışında ki fiyatı ile uçurum varsa alma.
Ferodo, TRW , hella padig gibi markaları araştır ona göre alabilirsin hangisi fiyatı uygunsa , markayı ve parçayı belirledikten sonra yetkili servise kendi aldığın parçları monte etmesini iste kabul etmiyorsa güvendiğin bir yere yaptir internette nasıl takılması gerektiğini anlatan yabancı videolar biraz araştır fikir sahibi ol sonra takılırken izlersin hata olmasını veya eksiği önlemede söyleme amaçlı. Çok zor bir iş değil fiyatı yükseltmek için zor bir işmiş gibi gösteriyorlar evde bile yaparsın malzeme olduktan sonra.
Detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

Brembo markasının da performans serisi balataları var. Ate ye göre fiyatı biraz daha uygun. Özellik kullanım sessizlik toz olarak benzer karakteri var mıdır merak ediyorum.

Detaylı bilgiler için teşekkür ederim.

Brembo markasının da performans serisi balataları var. Ate ye göre fiyatı biraz daha uygun. Özellik kullanım sessizlik toz olarak benzer karakteri var mıdır merak ediyorum.
Brembo, Ate vb. bence fiyat burda devreye giriyor arada çok bir fark yoktur performans anlamında yani fiyata değicek bir fark var mı burda belirtmek istediğim o, bana kalirsa iki kat fiyat farkı varsa şuanda seramik de taktırmam değmez trw ya da ferodo alır geçerim.

Brembo, Ate vb. bence fiyat burda devreye giriyor arada çok bir fark yoktur performans anlamında yani fiyata değicek bir fark var mı burda belirtmek istediğim o, bana kalirsa iki kat fiyat farkı varsa şuanda seramik de taktırmam değmez trw ya da ferodo alır geçerim.
TRW veya Ferodo taktırmak yerine Textar tercih etme mantığı bende daha yüksek. Textarda bildiğim kadarıyla alman üretimi bulmak nispeten diğerlerine göre kolay gibi. Ferodo, TRW Çin üretim vs dolu ülkede.

Textar olur bildigim kadariyla o resmi fabrika üreticiysi bir ara VW ve BMW in alabilirsin gayet güzel.
Textar ın performans olanlarıda var.

Geri