Güncel Bakım Masrafları

Ate de ön disk ve balata arkalar ferodo disk ve balata kullanıyorum. Bence her şey işcilik ile alakalı düzgün temiz kaliteli işçilik olduktan sonra bir problem olmaz hangisinin fiyatı uygunsa onu takın ben bir ara kale balata kullandım onu beğenmedim sadece çok toz yapıyor çabuk bitiyor, tutması hakkında yorum yapamam ani frende denemedim. Ate çok iyi tutuyor ondan eminim, balata ve diski aynı firma alın onlar testleri ona göre yapıyorlardır. Sonuçta bunlar belirli testleri yaptıktan sonra pazara çıkıyor o yüzden hangisi uygunsa onu alabilirsiniz.
Ayrıca vw marka olan ürünlerde zaten ya ate dir ya ferododur o sene kimle anlaştıysa hatta vw marka üründen daha iyi aftermarket bir çok ürün biliyorum özet olarak markaya takılmayın kendiniz kontrol edin fiyata göre uygun çok begenilen kullanılan hangisi ise yeterli.

Bende ate 'n oluklu diski ve seramik balatası var 5 senedir kullanıyorum ve mükemmel, bütün dünyada kullanılan fabrika çıkış ürünlerinden biri olan bir parçanın üretim hatası olması düşük bir ihtimal benim başıma gelse usta yanlış takmış olabilir ya da araba yıkamacısı basınçlı su tutmuştur diskler sıcakken problemin nedenini araştırmadan direk ürün kötü denmemeli, neden tespit edilmeden yorum yapmayalım lütfen.
Çok yanlış montaj gördüm sanayide, mesela yeni balatayı eski diske koyarken tornacıdan temizletmiyorlar ya da balatanin oturacağı yerler demir fırça ile temizleyip daha sonrasında özel yağı var kullanmıyorlar takıp geçiyor bu gibi takılmadan önce ki temizlik süreçleri yapılmadıysa ayrıca kullanıcıdan kaynaklı sıcakken sudan gecip ani fren ya da yıkamacı basınçlı yıkama gibi senaryolar yaşanmış olabilir, öncelikle balata ve diskin yerinden çıkarılıp temizlenip düz mü değil mi diye saatle ölçülmeli sorunun kaynaği tespit edilip söylemek gerekli daha sağlıklı olur.

Ate benim yıllardır kullandığım bir ürün, ilk defa ses problemi başıma geldi, onda da ses garantileri yokmuş beyefendilerin, bir daha neden alayım? Yetkili serviste garantili mal aynı paraya hatta daha ucuza varken.

Montaj hatası yok, o konularda oldukça titizim porya temizliği vs. yaptırmadan taktırmam disklerimi. Su tutma vs. de olmadı zaten disklerde eğilme titreşim vs. yok

Bu arada aracınızdaki kombinasyon yanlış, Ate oluklu disklerle seramik balatasının bir arada kullanılmasını önermiyor. Oluklu disklere standart balatalar tavsiye edilir.

Deneyimleme fırsatım olmadı ama Ferodo, TRW iyi markalar. Fiyatları da uygun makul ancak bu marka balataları kullananlara göre ses yapma durumu olabiliyormuş. O nedenle bu markalardan bir tık uzağım. Yine de kullanmadan bir şey diyemem.
Ate kullanıpta ses sorunu yaşayanlar oldu geçmişte

Deneyimleme fırsatım olmadı ama Ferodo, TRW iyi markalar. Fiyatları da uygun makul ancak bu marka balataları kullananlara göre ses yapma durumu olabiliyormuş. O nedenle bu markalardan bir tık uzağım. Yine de kullanmadan bir şey diyemem.
Evet ferodo ve trw ötüyor. Bizzat deneyimledim.

Evet ferodo ve trw ötüyor. Bizzat deneyimledim.

Valla hocam, ferodo ve trw hiç ötmüyor. Ben de bizzat deneyimledim. Hem OE hem aftermarket olarak.

X marka ötüyor/ötmüyor demenin bence hiç bir kesinliği yok. Madem bunlar hep ötüp duruyor da nasıl hala satabiliyorlar?

Çok övülen arşa çıkarılan Ate de, fabrikada Alman’ın taktığı OE de, servisteki orijinal de hep ötüyor şikayetlere göre. Ne yapalım abi o zaman, ayaklarımızı mı sürtelim taş devri gibi?

Ben de ötme ses sorunu yaşadım bir dönem. Burada da yazdığım gibi sorun hep kötü işçilik ve yanlış montaj çıktı. Hataları giderince hiç sorun kalmadı.

En iyisini, varsa mükemmelini de alsan ve düzgün taktırsan bile, ötmesi rodajı yanlış yapmana bakar.

Bence bu kadar kesin genellemelere hiç gerek yok.

Ate de ön disk ve balata arkalar ferodo disk ve balata kullanıyorum. Bence her şey işcilik ile alakalı düzgün temiz kaliteli işçilik olduktan sonra bir problem olmaz hangisinin fiyatı uygunsa onu takın ben bir ara kale balata kullandım onu beğenmedim sadece çok toz yapıyor çabuk bitiyor, tutması hakkında yorum yapamam ani frende denemedim. Ate çok iyi tutuyor ondan eminim, balata ve diski aynı firma alın onlar testleri ona göre yapıyorlardır. Sonuçta bunlar belirli testleri yaptıktan sonra pazara çıkıyor o yüzden hangisi uygunsa onu alabilirsiniz.
Ayrıca vw marka olan ürünlerde zaten ya ate dir ya ferododur o sene kimle anlaştıysa hatta vw marka üründen daha iyi aftermarket bir çok ürün biliyorum özet olarak markaya takılmayın kendiniz kontrol edin fiyata göre uygun çok begenilen kullanılan hangisi ise yeterli.
Merhaba aracımda KALE marka balata var önlerde. Arkalara da almıştım ama ustam henüz bitmediği için değiştirmeye gerek yok dedi. Dediğiniz gibi çok toz yapıyor ama normal ve ani frenlemelerde şimdiye kadar aksi bir durum yaşamadım. Bu arada değişmeyen arka balatalar DELPHI marka. Ben aracı alırken üstündeydi 17 bin km yol yaptım eminim öncesi de vardır ve hala bir 20 bin km götürür gibi. DELPHI balatanın da iyi olduğunu duymuştum.

Valla hocam, ferodo ve trw hiç ötmüyor. Ben de bizzat deneyimledim. Hem OE hem aftermarket olarak.

X marka ötüyor/ötmüyor demenin bence hiç bir kesinliği yok. Madem bunlar hep ötüp duruyor da nasıl hala satabiliyorlar?

Çok övülen arşa çıkarılan Ate de, fabrikada Alman’ın taktığı OE de, servisteki orijinal de hep ötüyor şikayetlere göre. Ne yapalım abi o zaman, ayaklarımızı mı sürtelim taş devri gibi?

Ben de ötme ses sorunu yaşadım bir dönem. Burada da yazdığım gibi sorun hep kötü işçilik ve yanlış montaj çıktı. Hataları giderince hiç sorun kalmadı.

En iyisini, varsa mükemmelini de alsan ve düzgün taktırsan bile, ötmesi rodajı yanlış yapmana bakar.

Bence bu kadar kesin genellemelere hiç gerek yok.
Siz fren rodajında hangisini öneriyorsunuz? İlk 500km sakin frenleme mi yoksa hızlanıp yavaşlamalı aynı işlemi 10kere tekrarlamalı videolar var o şekilde mi?

Geri