Güncel Bakım Masrafları

@SCC tortu kalıyor hocam dipte kesinlikle önermem tavsiye etmem transporter aracım vardı sürekli bununla yapilmisti 10 bin den 10 bine bakıma giriyordu 2.5 tdi dsg idi aracım fakat bi kerede açın da karter tipasini oradan boşaltın dedim resmen ilk önce çamur aktı sonra yağ geldi o gün bugündür hiç bir arabama yaptırmadım...

Bide basinc uyguluyor sonuçta harekeli parçalar mantıken de cok gereksiz uygulama 

Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

@forzaGilles filitremarkete yazdım değerli hocam arıyorum açan yok whatsapp sipariş kanalindan yazıyorum dönen yok bugün yağımı değiştirmek istiyordum bu filitreyi takmayıp servisten filitre mi alsam acaba ? 

Köşelerinde deforme var içim rahat etmedi disi kusursuz fakat hem yag akmış hem azda olsa hasar almış sanırım resimler dikkatli incenirse görünüyor ne yapsam bilemedim ye ı yağımı da kullanamadim....

Ulaşabileceğim yetkili varmidir acaba sıkıntı oluşturur mu kullanabilir miyim 40 tl bişey zaten servisten de alırım fakat servis 50 km bana şu zmanda onca yolu yapasım da açıkçası eski yağla oda içim ev vermiyor ne yapıcam bilemedim...

20200517_150143.jpg

@forzaGilles filitremarkete yazdım değerli hocam arıyorum açan yok whatsapp sipariş kanalindan yazıyorum dönen yok bugün yağımı değiştirmek istiyordum bu filitreyi takmayıp servisten filitre mi alsam acaba ? 

Köşelerinde deforme var içim rahat etmedi disi kusursuz fakat hem yag akmış hem azda olsa hasar almış sanırım resimler dikkatli incenirse görünüyor ne yapsam bilemedim ye ı yağımı da kullanamadim....

Ulaşabileceğim yetkili varmidir acaba sıkıntı oluşturur mu kullanabilir miyim 40 tl bişey zaten servisten de alırım fakat servis 50 km bana şu zmanda onca yolu yapasım da açıkçası eski yağla oda içim ev vermiyor ne yapıcam bilemedim...

Ekli dosyayı görüntüle 32647
Şirket kapalıdır sokağa çıkma yasağı var., anca çarşamba günü açarlar., 

Sizin için servisin uzaklığı sorun değil ise., eski yağla 100km git-gel yapmanızla araca hiç bişey olmaz.,

Eğer çekinceniz eski yağ motora zarar verir mi falan diye düşünüyorsanız., tatlı canınızı sıkmayın motor yağı öyle hemen su koy vercek bişey değiidir :)  

Filtrenin tekrardan ekrardan güney doğuya gelmesi 1 hafta sürer., elinizdekini iade edin., servisten alın.. şuan için en mantıklı çözüm bu..

Hocam hakkari de ? 

Şehrin 2 ucu 5 km dir ? 

Aracın bakımını 2 hafta geciktirseniz 

Günlük 10 km den 140 km eder.

@Forzagilles in dediği  şekilde bu motor yağı antibiyotik kullanımı gibi  saatlik önem arz eden bisey değil.

Birde hakkarinin havası doğası kesin wolfsburg yaylaları gibidir. 

Avrupalının 30 bin km yaptığı yağla sizde varın 16500 km yapın ...

@forzaGilles hocam peki bu yeni çıkan aşağıdaki yağ çekme makinesiyle yağ değiştirme işlemi sağlıklı mıdır? Hazneyi 'eski' akıtma yönetimden daha iyi temizliyor olabilir mi? Son sefer ustam bu makineyle işlem yaptı ve tedirgin oldum.

Daha önce duymadıysanız şöyle özet geçeyim: Aracın motoruna yağ koyulan delikten vakumla yağ çekiliyor. Ne karter ne tapa uğraşılmıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 32639
Bu cihaz eskiden beri var hocam., Tembel işi bu..!! Bu cihaz istediği kadar vakum yapsın eski yağın pisliği-artığı karterde kalacaktır.!! 

Doğru yöntem eski yağ her zaman “istisnasız” karterden boşaltılmalıdır.

@Savatage Hakkari den çıktık hocam adiyamana geldik ilcesindeyim güncelleyeyim bilgimı...

Adiyamanda vimsa var evime 50 km kahta adiyaman wv servis arası...

Buranın havası da hakkariyi aratmıyor çok kuru güneşı dillere destan...

Aracımın içinde ki yag ilk defa 10.800 oldu ben sürekli 10 den 10 ne kodlamasim kendimi rahatsız oluyorum 10 binde değişecek o yag yada daha az bi km de:)

En iyisi @forzaGilles hocamin dediği gibi yapmak gider gelirim artık yapacak birşey yok...

Canım ülkem kazan ben kepçe misali isim dolayisi ile fazla gezdiğimiz için güncellemelere yetişemiyorum

Değerli bilgiler için teşekkür ederim doğru sokağa çıkma yasağı gereksiz stres yaptım...

Saygılarimla...

Bu sefer sadece iscilige %10 indirim yapildi

Ilk bakim, dogus city esenyurt

Ekran Resmi 2020-05-22 21.20.35.png

bizim kullandıgımız long life yagların 20000km gideceğine ben inanıyorum..çok fazla motor zorlanmıyorsa sehir içi çok trafiğe girmiyorsa LL yaglar 20000km gider diye düşünüyorum..bu arada 2015 golf 1.2 tsi var kardeşimde bakıma getireceğim fiyat aldım doğuş maslaktan..komple bakım+yag+fren hidroliği+antrfriz dahil 1143tl fiyat aldım (bujileri değiştirmiştim değişmeyecek)  yagı kendim getiriceğim büyük olaslıkla liqy molly alıp getirebilirm..

Adsız.jpg

Fren hidroliği değişimi için müthiş işçilik almışlar, helal vallahi :)  206 TL'ye gelmiş ya ve değişim.. 

bu arada Filtrelerin hepsi zaten MANN çıkıyor. Ben ilk bakımda MANN götürdüm Erel'e.. (2018 Golf 7.5 1.4 TSI Highline). Ya bunlar orijinal değil falan, VW filtre takacam sana dedi. Benim yedek parçacı olduğumu bilmesine rağmen hadi dedim tamam senin dediğin olsun .. üzerinden çıkan malzemeleri aldım tabi. içinden çıkan MANN filtre, birebir kodu bile aynı aftermarket kodu ile :)  o yüzden ben asla filtre değiştirmiyorum artık yetkilide, götürüyorum MANN, taktırıyorum.. 

6129202cc5c9b74f44637fdcd466b8d6.jpg

Araç 25 binde 1.4 TSİ DSG 2017 1 hafta önce yaptırdım

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben görüyorum cepten giriyorum yalniz yagda %15 iskonto yapilmamis

Geri
Üst Alt