Güncel Bakım Masrafları

Aracınıza takılan Aküyü gördünüz mü siz?

Ben de akü için servise gittiğimde Kayıt kabul Varta dedi. Görebilirmiyim dedim yedek parçaya gittim ve yedek parçacı da varta dedi.
Ben ısrarla görmek istedim. Bunun üzerine Getirdiler Varta dedikleri Aküyü ve MOLL 70Ah EFB+ idi.

Ayrıca Vartada sanırım EFB ve AGM var EFB+ yok diye biliyorum.
EFB veya EFB+ birinin diğerine üstünlüğü yok., Varta orta kapasiteli olanlara EFB diye isimlendiriyor., yüksek amper kapasiteli olanlara EFB+ diyor., 

EFB+ ibaresini sadece serviste satılan ürünlerde görürsünüz., çünkü normalde böyle bir akü standardı yoktur.. 

Ben de bişey merak ettim :)  Siz ısrar ettiğinizde yedek parçanın bakmanız için getirdiği akünün ambalajı nasıldı..? Jelatin ile falan mı kaplıydı, yoksa kutu içinde falan mıydı..?

Siz ısrar ettiğinizde yedek parçanın bakmanız için getirdiği akünün ambalajı nasıldı..? Jelatin ile falan mı kaplıydı, yoksa kutu içinde falan mıydı..?
@forzaGilles Kutusu ile gelmedi tutacak yerinden getirdiler jelatin vs de yoktu.
Ancak benim baktığımda akü -kutuptaki tarih bir ay öncesinindi Ali hocam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aracınıza takılan Aküyü gördünüz mü siz?

Ben de akü için servise gittiğimde Kayıt kabul Varta dedi. Görebilirmiyim dedim yedek parçaya gittim ve yedek parçacı da varta dedi.
Ben ısrarla görmek istedim. Bunun üzerine Getirdiler Varta dedikleri Aküyü ve MOLL 70Ah EFB+ idi.

Ayrıca Vartada sanırım EFB ve AGM var EFB+ yok diye biliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 33022
takılan akü buydu hocam önceki Se Bang marka 69a EFB imiş

2045417876_WhatsAppImage2020-01-30at12_07_41.jpeg.cc8271481e2fedf5dc51f01f141ca6b3.jpeg

@kralmali Hocam ben şuan şokdayım, aküyü para almadıklarını fark etmemişim, sizi de yordum, kusura bakmayın. Vw nin  "iyi niyet garantisinin"  gerçek olduğuna sizin aracılığınızla şahit olmuş oldum.

@kralmali Hocam ben şuan şokdayım, aküyü para almadıklarını fark etmemişim, sizi de yordum, kusura bakmayın. Vw nin  "iyi niyet garantisinin"  gerçek olduğuna sizin aracılığınızla şahit olmuş oldum.
ne demek hocam iyi niyet garantisi var tabiki 

forumda bir çok arkadaşn paylaşımı var

dsg kavrama değiştiren vs 

hocam dışarıda aküye 800 900 lira para verecektim akü bedava sadece işçilik ödedim :)  

akü iyi niyete sokup garantiden değiştirdiler sadece işçilik parası aldılar.
aynı varta n70   efb akü  forumda  adı çok geçen  izmit teki varta bayisinde 500 lira  (apaydınlar) 

yetkili servisteki oem akü olayını çok abartmamak lazım 

vw almanya bana akü üret demiş sebanga  ?  olmuş oem akü .. gördü çoğu kullanıcı oem sebang akünün ne olduğunu . ??? 

bir de şu var ?  

vw veya xyz otomobil firması farketmez 

bu tarz akü firmalarıyla tedarik anlaşması yapıldığı zaman ,  Akü tedarikçisi vw AG ye  verdiği garanti kapsamında her yıl  xxx miktarlarda sınırlı olmak üzere  arızalı geri dönüşler  için (iade )  garanti si de sağlar 

yani burada  VW sanıldığı gibi  iyi niyet/ canım / cicim  kendisi göstermiyor aksine  akü tedarikçisinin  sırtından  geçiniyor. 

bir de şunu ekleyim ? 

Varta nın  vw 'e verdiği garanti süreleri şu şekilde !  (oem aküler)

black serisi zaten TR ye gelen golflerde olmuyor

blue serisi / efb olanlar

silver serisi /agm olanlar 

yani demem odur ki   

aracında efb varta akü takılı ise 4 yıl 

agm varta akü takılı ise 5 yıl  cebinden para çıkmadan her türlü değişim hakkına sahip 

ama servise gidince işçilik ücreti istemek  olayı iyi niyetten karşılıyormuş gibi göstermek , tam tiyatro . 

birde servislerde akülerin garantisi 2 yıl muhabbeti dönüyor . 

vw  dolab çeviriyor  

esas iyi niyet DSG de olur / olmalı .... zaten millet bunun için servislere teslim oluyor   

Screenshot_20200528-005326.png

@Savatage aynen abi artık işçilik adı altında ne koparırlarsa..

bu meşhur P konumunda terk edin içinde iyi niyetten sadece işçilik alır yaparız dediler işlik 450 deyince kalsın dedim :)  

ufak bir mikro şalter takacaklar belki 5 10 dk larını almayacak :)  

2 3 ayda bir anlık ya görüyorum ya görmüyorum :)  

@kralmali

akünün işçiliğine ne aldılar ? 

eski akü kaç yıllıktı ? ya da araç kaç model ? 

blue seri için (efb) 4 yılı geçtiyse tamam işçilik alsınlar. 

ama geçmediyse ayıp etmişler  

@kralmali

akünün işçiliğine ne aldılar ? 

eski akü kaç yıllıktı ? ya da araç kaç model ? 

blue seri için (efb) 4 yılı geçtiyse tamam işçilik alsınlar. 

ama geçmediyse ayıp etmişler  
2017 model  abi araç 

3 yılı geçmişti sebang markaydı üzerindeki

Geri
Üst Alt