Güncel Bakım Masrafları

@Yigit3735 yakıt kaynaklı dediler.bende shellden baska hicbir yerden almazdim.aldigim yerler bile sabittir.ayda bir fullerim o kadar hassasim.degistirdim opetten aliyorum artik.

Bide cok nadir gazlarim arabayi kolaykolay zorlamam bununda etkisi olabilir.

Yetkili servis olmasa işkillenirdim 
epdk nin denetlediği istasyonlardan alıyorsanız yakıt kaynaklı çıkmaz..epdk açıklamasına göre yakıt kaynaklı arızalar 100 civarıymış yıllık..yakıt kaynaklı denilen arızalar %99.9 araç kaynaklıdır..emin olun..servis işin kolayına kaçıyor..çünkü suç atması çok kolay..ben bunu zabıtanın denetlemesine benzetiyoum..geliyor denetlemeye hakkınızda şikayet var diyor.. halbuki şikayet yok amaç gerginliği başkasına üzerine atmak..çünkü şikayet denilince adam birşey diyemiyor  zabıtalara...yetkili servisde aynı problem yakıt diyor düşünüyorsun ulan adam bana kirli yakıt verdi diye servisin her türlü işine geliyor kendi dandik malı senin gözünde koruyor üstüne parasını alıyor üstüne senden gelecek itirazın önünü kapatıyor..bir taşla 3 kuş...halbuki yakıtla alakası yok..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ocak ayında Dicle VW Diyarbakır'da bakım yaptırdım. Bakımda Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, bujiler değişti. Zubizu kampanyası ile 1080 TL ödedim. Fatura arabada, resmini eklerim :)

Bu arada araç 2012 Golf MK6 1.4 TSI 122 HP Manuel. 65,000 km'de yapılan bakım için ödedim mebla yukarıdadır. 

Ocak ayında Dicle VW Diyarbakır'da bakım yaptırdım. Bakımda Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi, bujiler değişti. Zubizu kampanyası ile 1080 TL ödedim. Fatura arabada, resmini eklerim :)

Bu arada araç 2012 Golf MK6 1.4 TSI 122 HP Manuel. 65,000 km'de yapılan bakım için ödedim mebla yukarıdadır. 
Servis Bakımlı mı? Halen devam ediliyorsa servis bakımına muhteşem bir şey bence.  (y)  

1.4 TSI 122hp  güzel kombinasyonlu  çok sevdiğim ve Kaliteli bir araç . Değerli bir aracınız olduğunu unutmayın hocam.

@Ender Evet hocam servis bakımlı :) Oldukça memnunum kendisinden, jant takmaya yay takmaya kıyamıyorum. Sanırım yönümü tamamen retrofite çeviriyorum. Çok istediğim hatta tutkunu olduğum bir retrofit var, OEM Bi-Xenon sistemi :)

@Ender Evet hocam servis bakımlı :) Oldukça memnunum kendisinden, jant takmaya yay takmaya kıyamıyorum. Sanırım yönümü tamamen retrofite çeviriyorum. Çok istediğim hatta tutkunu olduğum bir retrofit var, OEM Bi-Xenon sistemi :)
Maşallah. km si nedir Şuanda?  Far olayı da çok harika olacaktır.

@freecaptiv3 o araçlar türkiyede değerli hocam güle güle kullanın kazasız belasız...

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Ender Güncel km'si 72,098 olması gerek :) Teşekkür ederim :)

@reko Teşekkürler hocam, gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. Pulse paket olmasından dolayı bir takım eksiklikleri var. Onları da tamamlamaya çalışıyorum zamanım ve bütçem yettiğince. 

Merhaba

İstanbul Kasımpaşa Uzayda yaptırdığım bakım. Genel Bakım + Fren Hidroliği İndirim yapıldıktan sonra 1135.00 TL tuttu. 

2015 Golf 1.4 Tsi Otomatik 150 Bg 58.200 Km.  

Merhabalar.
Ben pazartesi günü kayseri aykanda bakıma soktum aracımı. 2016 1.4 tsi highline dag. 32 bin kusurde aracım. Aküm bitmişti. Senelik periyodik bakım, akü, fren hidroliği ve bujiler değişti. Toplamda 2345 lira gibi bir fiyat ödedim. Kayseri aykandan memnunum akif bey sağolsun. Fiyatta bana göre iyi geldi.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fren hidroligi her yerde karşıma cikmaya başladı...

2014 1.2 tsi golf manuel aracım 

2015 çıkışlı 92.000 km de şu anda sanırım hiç değişmedı :(

tüm faturalara baktım servis dokümanlarında değişmemiş 33 binde antifiriz değişti ama 2017 de....

fren hidroligi değişmemiş nasıl uyarilmadım hayret???

serviste sade fren hidroligi ni değiştirseler maliyet ve süresi ne kadar olur acaba 

salı günü adiyamandan izmire uzun bir yolum var çıkmadan yaptırsam mi diye düşünüyorum da ne dersiniz yoksa izmirde mi yaptırsam ??? 

@Mmt0634

Vw kitaba göre

Km den bağımsız olmak üzere , 

Araç sıfırdan itibaren 3 üncü yıl bakımında !

Sonrasında her 2 yıl da bir fren hidroliği değişir diyor! 

Diyor da ?? 

Ben bu fren hidroliğinin kendi kimyasal özelligini bozan tek faktör olarak nemlenmesi olayının , (başka hiçbir etken bu sıvının bozulmasına sebeb değil ) NEMLENMİYORSA ÖMÜRLÜKTÜR

Frenlemeye nasıl ne derece etki edeceğini bilmeyenlerden im.

Bilmiyorum ama 3.yılı geçirirsem aman yandım bittim diye de bir  paranoyam da yok ! (Hiç yok)

Tse standartlarında  nem ölçümü yaptırsam , ve baktık nem oranı minimal deseler , ben ömürlük kullanırım.

Ama bu nemi kim bilimsel ölçüyor onu da bilmeyince,

Yetkili servis ne derse o ???

Duvarı Nem,,, İnsanı Gam yıkar 

Bu güzel ve full doğru bir söz....

Ama fren hidroligine Nemin etkisi ??

Vw e göre 3 yıl dolunca değistir kuralı bana biraz abartı geliyor!!!

Versinler bana nem ölçüm raporunu tamam inandım diyebilirim !!!

Merhaba

İstanbul Kasımpaşa Uzayda yaptırdığım bakım. Genel Bakım + Fren Hidroliği İndirim yapıldıktan sonra 1135.00 TL tuttu. 

2015 Golf 1.4 Tsi Otomatik 150 Bg 58.200 Km.  
Buji değişimi olmuşmuydu hocam. gerçi  bu fiyatta olmamıştır gibi geliyor :)  

Geri
Üst Alt