Güncel Bakım Masrafları

Duvarı Nem,,, İnsanı Gam yıkar 
Bu güzel ve full doğru bir söz....
Ama fren hidroligine Nemin etkisi ??
Vw e göre 3 yıl dolunca değistir kuralı bana biraz abartı geliyor!!!
Versinler bana nem ölçüm raporunu tamam inandım diyebilirim !!!

Servis danışmanları artık yani (izmir vosmer bornova ) araç başında radyatör sıvısı , balatalar , silecekler , fren hidroliği vs sizin gözünüzün önünde ölçüm yapıyorlar fren hidroliği içinde nem ölçer bir alet var onunla bakıp durumunu bilgilendiriyor bana mesela kritik orta seviye gelmiş dedi kar suyunu kaçırdı bir defa değişsin dedim [emoji4] Mühendislere güvenin bizim başımıza ne geldiyse amaan boşver den geliyor zaten 3 diyorsa 3 dür yapmış adam testini karar vermiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fren hidroligi her yerde karşıma cikmaya başladı...

2014 1.2 tsi golf manuel aracım 

2015 çıkışlı 92.000 km de şu anda sanırım hiç değişmedı :(

tüm faturalara baktım servis dokümanlarında değişmemiş 33 binde antifiriz değişti ama 2017 de....

fren hidroligi değişmemiş nasıl uyarilmadım hayret???

serviste sade fren hidroligi ni değiştirseler maliyet ve süresi ne kadar olur acaba 

salı günü adiyamandan izmire uzun bir yolum var çıkmadan yaptırsam mi diye düşünüyorum da ne dersiniz yoksa izmirde mi yaptırsam ??? 
Genelde Fren Hidrolik seviyesi ve kalite durumu ölçülür ihtiyaç varsa değişim yapılır. Ama atlanılan bir konu varki Az birşeyekleme ile de çözümü mevcuttur. Eski aracımda bu şekilde çözülmüştü bende. Fakat servisler Son pandemi sürecinde yapamadıkları işler ve lkazançlar adına bun ve buna benzer durumları fırsata çevirmek istemektedirler. Silecekler,Silecek suyu Salf malzemesi, Uyarı vermemiş Balataları değişim çabaları vs gibi.  (y)

Hocam fren hidroliğindeki nem kritik bir durum. Çoğumuzun bildiği gibi fren sistemi hidrolik/basınçla çalışır ve yüksek basınç altında sıvılar ısınır. fren hidroliğinin de nem oranı arttıkça kaynama noktası düşer. Siz fren yaptıkça bir noktadan sonra fren hidroliği kaynamaya ve gaz hale geçmeye başlar. Gazlar sıkışabilir, bu durumda siz pedala bassanız da frenler tutmaz olur. Yani normal frende bir şey olmaz belki 5 yıl gidersiniz de an gelir frene ihtiyaç duyarsınız ani bir durumda sert ve art arda basmanız gerekir fren yapmayınca anlarsınız durumu.

Böyle kritik şeylerde servise ve kitapçığa güvenmek, en iyi ve kaliteli olan ile değiştirmek hayatımız için önemli bence. Gidememek sorun değil de duramamak sıkıntı her zaman, 1 tekere, 2 frene özen göstermek lazım.

@Savatage Fren hidrolik ölçer bir kalem var. Internette araştırın görürsünüz ben almıştım bu kış. İşe de yarıyor. Nemi çok olan şehirlerde yaşamıyorsanız değişim süresini uzatabilirsiniz. Ama nemli şehirlerde yaşıyorsanız kalemi alın ölçün derim. Araba üreticileri kendilerini sağlama almak için ilk 3-4 yıl vs. diyorlar sonrada her 2 yılda bir değiştirin diyorlar. 2014 Golfün ilk değişimini geçen sene Temmuzda değiştirdim, 2015 Bmw f30 320i ED'nin ise 1-2 gün önce değiştirdim. Bmw 200'e mal oldu,80 ATE marka hidrolik yağı, 120 işçilik. Golfü hatırlamıyorum Yetkili servisde indirimli değiştirtmiştim. Önemli olan sisteme hava yaptırmamalı. İşin ehli birileri değiştirmeli.

Fren hidroligi her yerde karşıma cikmaya başladı...

2014 1.2 tsi golf manuel aracım 

2015 çıkışlı 92.000 km de şu anda sanırım hiç değişmedı :(

tüm faturalara baktım servis dokümanlarında değişmemiş 33 binde antifiriz değişti ama 2017 de....

fren hidroligi değişmemiş nasıl uyarilmadım hayret???

serviste sade fren hidroligi ni değiştirseler maliyet ve süresi ne kadar olur acaba 

salı günü adiyamandan izmire uzun bir yolum var çıkmadan yaptırsam mi diye düşünüyorum da ne dersiniz yoksa izmirde mi yaptırsam ??? 
Basit bir işlem otomatik makine ile yapıyorlar., hidrolik+işçilik yaklaşık 160-170 gibi bişeydi

@Ender Merhaba , Bir önceki bakımda bujiler değişmiş bu yüzden değişmedi. Genel bakımın yanında sadece artı olarak fren hidroliği değiştirildi. 

@Savatage Fren hidrolik ölçer bir kalem var. Internette araştırın görürsünüz ben almıştım bu kış. İşe de yarıyor. Nemi çok olan şehirlerde yaşamıyorsanız değişim süresini uzatabilirsiniz. Ama nemli şehirlerde yaşıyorsanız kalemi alın ölçün derim. Araba üreticileri kendilerini sağlama almak için ilk 3-4 yıl vs. diyorlar sonrada her 2 yılda bir değiştirin diyorlar. 2014 Golfün ilk değişimini geçen sene Temmuzda değiştirdim, 2015 Bmw f30 320i ED'nin ise 1-2 gün önce değiştirdim. Bmw 200'e mal oldu,80 ATE marka hidrolik yağı, 120 işçilik. Golfü hatırlamıyorum Yetkili servisde indirimli değiştirtmiştim. Önemli olan sisteme hava yaptırmamalı. İşin ehli birileri değiştirmeli.
İnternetteki Bu ölçüm aletlerine bakmıştım ! Pek güvenilir gelmedi tümü?

Dışardaki sanayi ortamlarındaki cihazlar da bu tükenmez kalem tarzı aynı cihazlar.    @slck aracında yetkili servis 3. Yıl bakımında bakıp (ölçtüler demekki) değişmesine gerek yok demişlerdi) .......Yani bu fren hidroligi ölçüpte daha gider yola devam denecek bisey ....yani motor yağını ölçüpte(viskozite vs vs ısınma ısısı vs vs)  daha gider zaten 8000 km yapmışsınız nasıl diyemiyorlarsa Tam tersi fren hidroliği ölçüpte uzatmaların oynatabileceği bir sıvı

@Ender Hocam nem oranı normal ama seviye az ise eklemek çözüm olmalı, eğer nem seviyesi fazlaysa ekleme yapmamak lazım. 
Evet hocam, Aracın bulunduğu iklim ve kullanım koşulları buna etken.  yani her araçta Fren hidroliği eksilmesi değişmesi anlamına gelmez demek istedğim buydu. Keyifli Forumlar.

Yetkili serviste akü fiyatı zubizu indirimiyle uygun oluyor mu ? Dışarıda bosch agm 70am akü için 1150 TL fiyat aldım. Araç 7 yaşına basmak üzere. :)

Uygun ve sorunsuz üç ay önce değiştirdim ortalama 200₺ den fazla fark olmaz.

İnternetteki Bu ölçüm aletlerine bakmıştım ! Pek güvenilir gelmedi tümü?

Dışardaki sanayi ortamlarındaki cihazlar da bu tükenmez kalem tarzı aynı cihazlar.    @slck aracında yetkili servis 3. Yıl bakımında bakıp (ölçtüler demekki) değişmesine gerek yok demişlerdi) .......Yani bu fren hidroligi ölçüpte daha gider yola devam denecek bisey ....yani motor yağını ölçüpte(viskozite vs vs ısınma ısısı vs vs)  daha gider zaten 8000 km yapmışsınız nasıl diyemiyorlarsa Tam tersi fren hidroliği ölçüpte uzatmaların oynatabileceği bir sıvı
Aynen öyle, kullanım tarzı iklime göre karar vermek lazım değişime. Bana da Ankara'daki yetkili servis hiç değiştirelim teklifinde bulunmadı, 2014 aracınkini (2015 Ocak trafiğe çıkışlı) ben geçen sene 2019 Temmuzda kendim değiştirttim. Kalem şeklindeki ölçüm aletini henüz almamıştım, oyüzden kontrol edememiştim. Aldıktan sonra annemin aracınınkini ölçtüm değişim gerekli diyor, alet işe yarıyor benimkinde sıkıntı yok diyor. Tavsiye ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yetkili serviste akü fiyatı zubizu indirimiyle uygun oluyor mu ? Dışarıda bosch agm 70am akü için 1150 TL fiyat aldım. Araç 7 yaşına basmak üzere. :)
Bosch için neredeyse servis fiyatı kadar fiyat çekmişler aşırı pahalı.!! 

Araç 6 yaşındaysa serviste yedek parça ve işçilikte %25 indirim uygularlar., 7 yaşına bastıyla %30 yaparlar., yapacakları indirimi hesaba katarsak bosch’tan ucuza bilee gelebilir., servisten fiyat alınız https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar/Zubizu-Servis-Kampanyasi.html

Bu satıcı Varta ana bayisi size yakınsa fiyatı gayet uygun; https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-12v-70-ah-760a-varta-aku-silver-dynamic-start-stop-agm-e39-805521395/detay

Yetkili serviste akü fiyatı zubizu indirimiyle uygun oluyor mu ? Dışarıda bosch agm 70am akü için 1150 TL fiyat aldım. Araç 7 yaşına basmak üzere. [emoji4]
Benim akü 736 tlye geldi. Start stoplu.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

[mention=9131]Mmt0634[/mention]
Vw kitaba göre
Km den bağımsız olmak üzere , 
Araç sıfırdan itibaren 3 üncü yıl bakımında !
Sonrasında her 2 yıl da bir fren hidroliği değişir diyor! 
Diyor da ?? 
Ben bu fren hidroliğinin kendi kimyasal özelligini bozan tek faktör olarak nemlenmesi olayının , (başka hiçbir etken bu sıvının bozulmasına sebeb değil ) NEMLENMİYORSA ÖMÜRLÜKTÜR
Frenlemeye nasıl ne derece etki edeceğini bilmeyenlerden im.
Bilmiyorum ama 3.yılı geçirirsem aman yandım bittim diye de bir  paranoyam da yok ! (Hiç yok)
Tse standartlarında  nem ölçümü yaptırsam , ve baktık nem oranı minimal deseler , ben ömürlük kullanırım.
Ama bu nemi kim bilimsel ölçüyor onu da bilmeyince,
Yetkili servis ne derse o ???

Benim için geçen sene değiştirebilirz dediler ben istememiştim. Bu sene 4,5 yıl oluyor değiştirin dedim. Servis danışmanı iletişimimiz iyi. Ben onu anlıyorum o beni. Başatalarıma baktı ve bu seni en az seneye kadar götürür kaldı ki önler çabuk bitiyor uyarı alırsın önlerden dedi gelir değişiriz dedi. Fren hidroliği ile eskiden 10 sene ya da 100. Bin km gibi bir şey okumuştum. Servis danışmanım da bunu doğruladı ama artık 3 yılda bir öngörülüyor dendi. Aynı işlemi passat b8 2016da sormuşlardı 1 sene daha dursun dedik. [emoji106]

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt