Güncel Bakım Masrafları

2017 model  abi araç 

3 yılı geçmişti sebang markaydı üzerindeki
eski sebang da  koreli tedarikçi  vw e ne kadar garanti sundu tabi onu da bilmemiz lazım ,  aynısını vw !!  kullanıcısına yansıtmak zorunda tabi. 

neyse şu an kağıt üzerinde 4 yıl garantiniz var. onlar 2 yıl garantili diyorsa yan çiziyorlar halen   

Merhaba arkadaşlar,

24 haziran 2020 tarihine ist avek tekstilkent randevu aldım. 1.300 TL fiyat verdiler. İlk bakımı olacak araç 10 bin km civarında tahmini bakıma 11 binde gireceğim. Bonus axess 3 taksit. Bakım sonrası tekrar yazacağım. Ayrıca cam tavan ve sağ ön arka kapıdan gıcırtı şikayetlerim var bakalım ne diyecekler. Umarım zam gelmez 😀

Avek,Erel,Doğuş oto Gebze aradım.Hepsi de 1700 TL diyor.Zubizu indirimi olacakmış %15.(Bu da işçilik için sadece sanırım)

Burada indirimli fiyatları görüp bir gazla arıyoruz ama :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim araç 2015 1.4 tsi 125 highline.
4 yaş üstü araçlar için zibizu indirimi %25 artı online servis randevularında %10 yazıyor ne kadar doğru bilmşyorum. Çünkü zibuzi ile shellden alılveriş yapıyorım 300/15 tl hediye olayını alamadım. Herneyse bana bujiler değişecek fiyat 1725 olur dediler. Bu fiyat üzerinden de %25 indirim sağlanıyor. Artı bu fiyatlara bir de akü eklenecek. Aracım dsg artı dışarda zamanında araç yaptırıp ağzı yanan birisi olarak 2 kuruş fazla verip faturalı, resmiyetli iş olsun isterim hep. Toplamda baya baya maliyetli oluyor ama yaptıracağım. Hayırlısı bakalım. Nırmalde start stoplu akülere fiyat alan oldu mu? Bana 850 ila 1250 lira arası çıkar dediler.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2015 1.6 tdi dsg yıllık bakımı Bursa Doğuş Oto

Yağı kendim aldım Moly - 260 tl

Ekli dosyayı görüntüle 33234
Yağı kendiniz getirdiğinize dair not düştüler mi hiç verilen belgelere.Fiş veya fatura istiyorlar sanırım.Garanti vs problem olur mu acaba? Gerçi aracımın garantisi bitti iyi niyet garantisinde şuan sadece.

@driver_can götürdüğüm yağı sordular ve bir belgeye işlediler. aracımın garantisi bittiği için de garanti tarafında zaten problem olmadı. İlginçtir moly yağı pek bilmiyorlar. Hatta 2ne bu 50 liraya falan mı aldın2 diye laf attı görevli arkadaş :)  İlk izlenim olarak daha çabuk ısındığını söyleyebilirim. Seste bir fark henüz sezemedim. Arabanın çekişi bakım öncesine göre oldukça değişti fakat bu tamamen yağ ile alakalı mıdır yoksa filtrelerin değişimiyle mi alakalıdır bilemiyorum.

@driver_can götürdüğüm yağı sordular ve bir belgeye işlediler. aracımın garantisi bittiği için de garanti tarafında zaten problem olmadı. İlginçtir moly yağı pek bilmiyorlar. Hatta 2ne bu 50 liraya falan mı aldın2 diye laf attı görevli arkadaş :)  İlk izlenim olarak daha çabuk ısındığını söyleyebilirim. Seste bir fark henüz sezemedim. Arabanın çekişi bakım öncesine göre oldukça değişti fakat bu tamamen yağ ile alakalı mıdır yoksa filtrelerin değişimiyle mi alakalıdır bilemiyorum.
Çekiş filtrelerden artmış olabilir dizelde özellikle filtreler performansta çok önemli diye biliyorum.

@kralmali  Merhaba, kronik arıza olan P konumunda terkedin bende de vardı. Doğuş oto esenyurt'a götürdüm aracı. Önce bilemiyoruz sadece mikrosalter olmazsa vites mekanizması değişecek dediler 5000-7000 civarı olursa 800 lira. Bende benden kaynaklı olmayan bir şeye para vermek istemiyorum diye güzel güzel anlattım;

Sonuç GPlus+Kiwi falan 37 liraya kapattılar :D  Dediğiniz gibi artık kimden ne koparırlarsa ama başta benden kaynaklı olmayan bir şeye neden ödeme yapıyım diye bastırırsanız işe yarayabiliyor.

Bugün 2018 golf 1.6tdi dsg içn 1750tl fiyat verdiler zubizu indirimi ile 1550tl 30.000 bakım, Doğuş Etimesgut Ankara

Aracı yeni aldınız sanırım. Hayırlı olsun. 

Bu arada Tokat Merkez de mi yaşıyorsunuz, ona göre iyi usta tavsiye edebilirim, malzemelerinizi tedarik edip gönül rahatlığıyla bakım yaptırabilirsiniz.

Standart bakım harici V kayışı hiç değişmediyse değişmeli, şanzuman yağ kontrolü yapılmalı. Benzin(yakıt) filtresi, fren hidroliği de değişirse kafa rahat olur. Alt takım kontrolünü usta kontrol eder , değişecek  varsa tavsiye de bulunur.
Hocam Tokatta tavsiye edeceğiniz ustanın bilgilerini bana da verebilir misiniz rica etsem, ilk defa Volkswagen araca sahibim golf 1.2 tsi, bakımı yaklaştı tavsiye edeceğiniz ustaya bakım için götürmek isterim

DÜZELTME

Yazmışsınız zaten yorumlarda biraz geç gördüm teşekkür ederim hocam 🙂

.

@fatihahmet Hocam ERzurum vw  e sizin gibi yağı dışardan kendimiz alabilirmiyiz diye sordum, red cevabı aldım. Sizinkini nasıl kabul etmişler. 

@kralmali Aynı Sebepden 2 sene önce ben de götürmüştüm, Açıp bakmamız lazım demişlerdi. Tabi dolayısıyla işçilik adı altında para istediler, gerek duymadım , 4 senedir aynı hatayı 2-3 ayda bir görüyorum...

Geri
Üst Alt