Güncel Bakım Masrafları

selam herkese meraba 

2015 golf 7 tdi dsg bir araba aldık Allaha şükür arkadaşlar 59400 km de servisi sordum 1200tl diyolar ne yapsam bilemedim benimk kendi ustam var sabah ona sordum 350 dedi nasıl bi karara varsam bilemedim yani bu cok sıkıntılı mı bu kadar ya 
bknz:

dsg = ömer seyfettin / DİYET

sol ayağınızın (rahatlık -konfor) diyetini mecburen yetkili servislere ödeme durumunuz olacak gibi

Bu gün 3. bakıma 36.000 km de iken 1.367 TL verdim. işçiliklerden %10 indirimli hali bu.

Standart bakıma ilave olarak ön fren balataları değiştirildi sadece.

Burçları da yağlattım hazır gitmişken 2-3 aydır ses geliyordu sanki, onu da garantiden hallettiler sağolsunlar burçları sökerek yağlamışlar hazır balata için tekerler sökülünce.

Cam suyu koydurmadım bende inatla 1 lt cam suyuna 15 TL vermemek için 8D elalem 3 TL'ye satıyor benzinliklerde.

Silecekleri değiştirelim dediler ön silecekler için 175 TL istediler değiştirtmedim, internetten Bosch Aerotwin sipariş ettim 87 TL'ye :) arka sileceği zaten daha önce bu marka ile değiştirmiştim bi sıkıntısını görmedim açıkçası

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar herkese merhaba. 2015 1.4 dsg Passat sahibiyim ve on gün sonra bakım zamanı doluyor. Servis bakım için 900-1100 arası fiyat çıkar dedi. Sorum şuki bakımı sanayide yaptırsam ilerde sıkıntı yaşarmıyım. Zira kavramam bi kaç ay önce iyi niyet garasinden değişti ama tekrar sıkıntı çıkarmı diyede çekiniyorum. Bu yüzden iyi niyet garantisi ilerde işime yarar mı, yoksa zaten kavrama değişti iyi niyet garantisi olmasada  olurmu bilemedim ve sizlere danışmak istedim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler. 

2015 Golf 1.6 Tdi Dsg 60.000 Bakımına 1207.00 TL ödedim. Yakıt filtreli ve fren hidroliği değişimli bakımmış. 

2015 Golf 1.6 Tdi Dsg 60.000 Bakımına 1207.00 TL ödedim. Yakıt filtreli ve fren hidroliği değişimli bakımmış. 
mazot filtresi 160 lira + işçiliği

Fren hidroliği değişimide (hidrolik yağı dahil) işçilikle birlikte toplam 120-130 tutar

mazot filtresi 160 lira + işçiliği

Fren hidroliği değişimide (hidrolik yağı dahil) işçilikle birlikte toplam 120-130 tutar
Valla ödemesini yaptım aldım aracı. Kalem kalem bakmadım neyin ne kadar tuttuğuna. Ama 15.500 km önce yaptırmıştım araç şimdi eskiye göre sessizleşti ve motor titreşimi azaldı. Performanstada artı hissediyorum. 

Merhaba yeniden,

• Bosch marka çift platiinli 4 buji,  Bosch marka Filtre seti (Yağ, hava ve polen), Castrol 4+1 Lt 5w30 Edge LL motor yağı toplamda 540 TL (N11 den aldım)
  • Özel servisten de Triger seti (Orjinal üstünde olandanmış) ve Devirdaim pompası (Alman malı dediler) fiyatı aldım (Antifirizili kırmızı su ve montaj dahil) 1050 TL
Toplamda 1590 TL'ye bakım yaptırttım. Yağ, filtreler ve bujileri de taktılar sağ olsunlar.

İki gündür arabayı kullanıyorum sanki tüy gibi oldu araba. Devirdaim pompası su kaçırıyormuş hafiften, görmedim ama öyle dediler. Çıkan devirdaim pompasını ve triger kayışını da bagaja koymuşlar. İşlerin yoğunluğundan alıp kontrol edemedim. Fırsatını bulursam onların durumu hakkında da düşüncelerimi yazarım.

Servis tanıdık olduğu için "triger kayışını değiştirmeye gerek yok, 60 bin km cok az kullanım açısından" dedi ama ben ısrar ettiğim için değiştirdi. Farkı bariz hissediliyor arabada.

Yetkili servisi arayıp fiyat aldığımda 60 bin bakımı için (yağ, filtlereler ve bujiler) 1200 küsur TL dendi. Aslında oraya götürecektim ama konulacak yağ Shell Helix dendiği için garipsedim. Aracın kullanım klavuzunda Castrol ün broşürü var. O yüzden özel servisi düşündüm.

Yetkili servisler; araç servisi ve onarımı açısından eminim özel servislerden öndeler ama özel servisler de fiyat açısından daha cazip geliyor. Herkes bütçesine göre kafası nasıl rahat edecekse o yolu seçmeli yine de bence. Ancak şu var, ben aklımda yer eden bir sorun olduğunda rahat edemiyorum. Triger i ve devirdaim pompasını yetkili servisten de olsa değiştirmeye kararlıydım.

Herkese iyi yollar..

Arkadaşlar ilk bakıma bu ay gireceğim, İstanbul'da hangi servisi önerirsiniz acaba?

Edit: Volkswagenim uygulaması ile maslaktan randevu aldım, 1030 lira fiyat verdiler :(

Yetkili serviste triger seti bakimi ne kadar tutuyor ve yaş yada km bilgisi olan varmi ?aracim 94 binde 2014 model 2015 ocak cikisli 1.6 tdi dsg.Son olarak trigeri disarda yapsak bakimi iyi niyet sona erermi ?

Trigeri dışarda yaptırmayın bence iyiniyet falan bilmem de, triger bir koparsa usta parçacıya parçacı ustaya kusur bulur arada diz yaklaşık 10.000 TL masrafı ödediğinizle kalırsınız, bırakın kopmasını sente yarım milim yanlış ayarlansa araçta birçok problem çıkar, yetkili servis iki yıl parça işçilik garantili yapar zincir yada kayış koparsa çağırırsınız bir çekici aracı servise çektirir keyfinize bakarsınız, 2 katına da olsa serviste garantili yaptırın bence.

Az önce ( 20 agustos 2018 ) Acarlar serviste 30.000 km bakimi yaptirdim 1.300 lira aldılar. Ustelik arizali olan kornami degistirdik dediler ama farkli bir ariza olusmus simdi de

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bakım parçalarını servisin Yedek parça kısmından alın dışarıda satılanların hiçbirisi serviste bulunsn parça ile aynı kalitede değil, marka ve etiket aynı olsada dışarıdaki parcacilardaki malzeme kalitesi kötü, yağ dahil serviste bunan yag dışarıda bulunmuyor 5w30 professional olan yağdan bahsediyorum.

Geri
Üst Alt