N 11'den sahte yag alan birisinin basina gelenler ibretlik!!
Edit: yanlis anlasilma olmasin, magdur ben degilim, servis disinda arabami kimseye emanet etmem
23 haziran günü n11 adlı siteden bir adet 5w30 castroll motor yağı aldım. nereden bilebilirdim ki hayatımda sahibi olduğum tek şeyin bana bu kadar yara açacağını.
birkaç ay sonra seyir halindeyken motor yağ göstergesi yandı ve aracım yolda kaldı. hemen çekici ile en yakın sanayiye aracımı götürdüm. sonuç; motor yağı sahte.
ustam yağ filtresini söktü ve gözlerime inanamadım. yağ filtresi bildiğin çamura batırılmış gibiydi, katran katran balçık olmuş. ardından 500 km'de bir sıfır yağ konuldu ve her seferinde yağ filtremi yeniledim. bu işlemi üç dört sefer belli periyotlar ile yaptırdım. sırf sahte yağ kendini motordan atsın ve motorun diğer aksamlarına sorun yaratmasın diyerek.
bu şekilde aracı iki ay kullandım. birgün yine seyir halindeyken yağ göstergesi yine yandı ve aracımı çekici yardımı ile servise götürdüm. sonuç; turbo dağıldı ve aracım sürekli yağ yakıyordu. artık yeter diyerek yeni turbo taktırdım.
sorun turbo dedik, araç beyaz duman atmıyor dedik ve yine yolumuza baktık.
aradan bir ay geçmeden yılbaşına doğru şansıma sanayiye yakın bir yerde aracım teklemeye başladı, araç yine yağ eksiltiyordu. sanayiye götürdük, turboyu test ederken aracım ambaleye kalktı (bkz: ambeleye kalkmak) ve turboyu tekrardan dağıtıp, enjektörleri yaktı. bu sefer benim için filmin sonu gelmiş idi.
ustam motoru aşağıya indirdi. yeni bir turbo takıp, enjektörleri yeniledi ve marşa bastı. araç çalışmadı. motoru aşağıya indirdi ve ne var ne yok görmek için üc gündür mesai yapan usta bugün gelen habere göre silindir kapak ve pistonları yakmış olduğunu gördü. motorun içinde balçık kıvamında yag dolu bir katran oluşmuş, şuanda çıkacak masrafın haddi hesabı yok.
şuana kadar iki revizyonlu turbo yaptırıp enjektörler komple değiştim. silindir kapağı ve pistonlar tekrar elden geçecek ve henüz büyük resmi görebiliyor değiliz. hergün yeni bir masraf ile güne uyanıyorum.
şuanda işçilik hariç en az 20 bin lira masrafım var gözüküyor. n11'i aramalarım sonucunda mağaza hakkında bir inceleme başlattılar ve mağazayı kapattılar. 140 lira motor yağı ücretimi geri iade ettiler .
yaptığım tüm masrafları faturalandırıp , elimdeki kalan sahte yağ ile tüketici hakem heyetine başvursam bir sonuç elde edebilir miyim? bu tip şikayetlerde maddi zararım n11 tarafından ödenebilir mi yoksa direkt satıcı ile mi muhatap olmak zorundayım?
bu süreci bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. inanın canım hiç olmadık kadar sıkkın.
üç kuruş indirim için internetten hiçbir şekilde araba parçası, motor yağı, filtresi almayın. üç kuruş fazla verip ana bayilerden alışverin yapın
https://eksisozluk.com/n11den-alinan-castrol-motor-yagi-rezaleti--6794866