Güncel Bakım Masrafları

@Memati Anahtar pilini dışardan temin edebilirsiniz 2 li fiyatı o fiyata denk gelir. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

@Baho_34 doğrudur hocam pahalı değişin de demedim değişmişler 

Bide araçta iki korna varmış biri çalışmıyormuş 400 tl gibi bi rakam dediler kalsın dedim servis bakımlı olsun diyoruz yanlız servisler de soyguncu gibiler

2017 1.0 icin yapılan bakıma ek ilk kez fren hidroliği değisti( yuzde 34 denildi durumuna) nemli bölgelerde daha erken degismeli denildi. Bakımlarda 3 ,4 yaş  yüzde 15 indirim almakla beraber, hidrolik yağı icin yuzde 25 indirim yapıldı. Ayrıca sunroof gideri kontrölü ve yağlanması icin ücret talep edilmedi. Çorum Ahlatçı 'dan oldukça memnun kaldım. Audi servisiyle birlikte olduklarından biraz yoğunluk var ama kesinlikle kurumsallaşmış bir bayi oldugunu söyler ve tavsiye ederim arkadaşlar 

@Memati Evet pahalı maalesef. Tamam yetkili servise kendim aşırı titiz birisiyim hep gitmek isterim ama motor yağı için 600-650 Tl diye ibareyi görünce 😠 diyorum. Adı üstünde yetkili servis illaki pahalı oluyor. Bazı şeylerde yardımcı oluyorlar eyvallah ama onlarında kendine göre gelir ve giderleri vardır...

On 21.03.2021 at 11:38 AM, memin yazdı:

@forzaGilles merhabalar tekrardan Ali hocam. Şanzıman yağının neden ömürlük olmadığını gayet yerinde açıkladınız, tebrik ederim. Şimdi nette gezinirken Meşhur Antalya'daki Aslan ustanın 287000 km'deki skoda aracın ömürlük dedikleri şanzıman yağı için aynı sizin anlattığınızı videoda anlatmış. Ömürlük denilmesi meselesinin tamamen Avrupa birliği şartlarına göre'' yeni bir araç nasıl olsa 10 yıl sonra alınacak boş yere yağ değiştirilmesin biz buna ömürlük diyelim'' mantığına kesinlikle isabet etmişsiniz. Aynı videodaki ustada sizin dediklerinizi birebir doğrulatmış. Yanlış anlamayın beni ilk yazdığınızda da söylediğinizi çok mantıklı bulmuştum. ondan sonra zaten yağın peşine düştüm bu kadar Bu fikirde yalnız olmadığınızı göstermek için ekliyorum. Manuel yada otomatik şanzımana sahip araç sahipleri bence bu konuda bilgilenmelidir. Söylenilen ömürlük Türkiye şartları için değil AB şartları içindir. Bu şimdilik bu şekildedir, yarın öbür gün oto alım işinde AB yi geçersek :)   o zaman bizde ömürlük gözüyle bakabiliriz.
aracımın şase nosuna göre G052527A2 kodlu yağ çıkıyor. Sizin de söylediğiniz gibi 75W API GL-4 spec lerine uygun isteniyor. Biraz araştırınca yabancı sitelerde sürekli FEBİ Gear Oil SAE 75W (GL-4) ile aynı fabrika üretimi SWAG Gear Oil SAE 75W (GL-4) kendi onayları (Recommends ifadesi) var. Fakat üretici (approvel ) onayı yok. araştırdığım kadarıyla birebir aynı OEM grubu sayfasından araştırdığınızda bu iki yağı WAG grubunun tüm araçlarının listesini görebiliyorsunuz. Ne acayip hem tüm WAG grubu araçların gereksinimlerini karşıladığınızı söylüyorsunuz hem de bir onay alınmamış. İşin içine motor yağlarındaki gibi değil de bu tarz dişli ve hidrolik yağlarında acaba onay süreçlerinde ticari bir zorluk mu var?karşı firma rekabetlerimi var? Doğrusu pek anlayamadım.
sayfa linki şudur incelemek isteyen başka arkadaşlar febi nin sayfa linkine bakabilir. 
https://partsfinder.bilsteingroup.com/en/article/febi/21829
işin garip tarafı Antalyalı tamirhane sahibi aslan ustada aşağıdaki linkte skoda aracın şanzıman yağı değişimi videosunda tezgahta açılmamış gibi duran SWAG 75W yağ kutusu gördüm. yine başka bir şanzıman yağı değişim videosunda bu seferde LM MTF toptec 5100 75W GL-4 ürünü wag grubu bir araca değişimini görmüştüm. Kendisini hafta içi arayıp bu konuyu soracağım. Net bir şey söylerse buraya yazacağım. İşin ilginç kısmı dışarıdan kendimiz yağ tedariki etsek seçenek çok kısıtlı febi, swag ve lm toptec 5100 den başka bir muadil yağda bulamıyoruz. Sadece bu 3 firmanın ilgili yağları wag grubu araçlar için kendi önerilerini sunuyorlar.

Hocam şimdi eğer şasi numurası sorgusunda uygun olan şanzıman yağı dediğiniz gibi G 052 527 A2 ise;

Febi 75W (Nr.21829) kutusunun üzerinde (arka yüzünde) recommends kısmında G052527A2 numarası yok (aşşağıda febi kutusunun resmini paylaşıyorum)

LM MTF 5100 hakkında konuşursak yine (recommends/recommendation) kısmında G052527A2 numarası yazmıyor,

LM MTF 5300 hakında konuşursak (recommends/recommendation) kısmında G052527A2 numarası mevcut yani yazıyor., fakat bu yağ 70W-75W viskozite sahip.,

Bu şartlar altında emin olamadığımız bir konuda net bişey söylemek çok zor., net olarak bildiğimiz yağın tek şey API GL-4 standardında olması gerektiği., bunun haricinde başka bişey bilmiyoruz., fakat bildiğiniz gibi API GL-4 standardında pek çok farklı tipte yağ var.,

Peki ne yapabiliriz..? aklıma gelen tek seçenek; servise gidin "yedek parça" bölümünden 1 kutu G052527A2 kodlu yağdan getirmelerini söyleyin., kutunun ön ve arka yüzündeki etiketlerin resmini çekin, bazı yağlarda arka yüzünde etiket 2 sayfa olabiliyor., eğer kutunun arka yüzündeki etiket 2 sayfadan oluşuyor ise etiketi tırnağınızla kaldırıp 2.ci ve 3.cü sayfaların da resmini çekin., (ve siz yine de emin olmak adına aracın şasi numarası ile sorgulama yaptırın, belki tel.de görüştüğünüz personel bi yanlışlık yapmış olabilir, işi sağlama almak lazım).,

Bu sayede yağın 75W mi 70W-75W mi yoksa 75W-80 viskoziteye mi sahip yazıyor ise öğrenebiliriz., yazmıyor olsa bile en azından bir ipucu yakalayabiliriz..

Febi 75W (Nr.21829) resim;

71bMstnkDbL._AC_SL1500_.jpg

Yazıcıoğlu yetkili servisi 2 yıl bakımı için 2000 tl fiyat verdi ama siz merak etmeyin ben size indirim yapacağım dedi hesapladı hesapladı 1950 tl dedi  :D

• Beğen
Tepkiler: SCC
Fikir vermesi açısından, Eylül 2019 çıkışlı a3 1.5 tfsi 30.000 bakımı

1970tl tuttu.

Eylül 2021 den sonra zubizu indirimi başlayacak.

Fiyat pahalı mı ? Maalesef pahalı; rutin filtreler ve yağ harici herhangi bir ekstra yok

Fikir vermesi açısından, Eylül 2019 çıkışlı a3 1.5 tfsi 30.000 bakımı

1970tl tuttu.

Eylül 2021 den sonra zubizu indirimi başlayacak.

Fiyat pahalı mı ? Maalesef pahalı; rutin filtreler ve yağ harici herhangi bir ekstra yok
Fatura listesini paylaşa bilirseniz., en azından Audi 'deki fiyatları VW ile karşılaştırma fırsatımız olur.

Fatura listesini paylaşa bilirseniz., en azından Audi 'deki fiyatları VW ile karşılaştırma fırsatımız olur.
Normal bakım artı fren hidrolik değişim 1410tl fiyat nadsil hocam

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Normal bakım artı fren hidrolik değişim 1410tl fiyat nadsil hocam

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Araç kaç model..? benzinli dizel vs..

Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles 200 civarı hirolik olsa
Benzinli ve 2015 model gibi duruyor Ali hocam. O fiyata istinaden tahminim.

Benimkide şubatta 1.393 tutumuştu Aynı işlemde.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@slck zubizu 5 yaş indirimi.
Parça + işçilik %25
Motor yağı %16 yapılmış, yapılıyor.

Yazıcıoğlu yetkili servisi 2 yıl bakımı için 2000 tl fiyat verdi ama siz merak etmeyin ben size indirim yapacağım dedi hesapladı hesapladı 1950 tl dedi [emoji3]
2000alın ben size bahşiş bırakayım deseydiniz :)

Geri
Üst Alt