Güncel Bakım Masrafları

@ahmet306 Hocam araç 2017 model Ağustos 29 tescil tarihli olduğu için 4 yaşı doldurmadı daha o yüzden %15 indirim yapıldı. Eğer bakıma Ağustos 29 da gitmiş olsaydım indirim %25 olacaktı. Km olayına gelince benim zaten yıllık ortalamam yaklaşık 22-25 bin km seviyesinde salgın sebebi ile baya baya yatmış hali bu yoksa şimdiye 90 bin bandında rahat olurdum. Fazla yol yapıyor olmam aracımı sadece şahsi gezmeler dışında mesleğimi icra ederken de kullandığım için ortaya çıkan bir durum. Benim nezdimde aracın çok km yapması değil bakımlı olması elzemdir ve yıllardır araç kullanırım şunu rahatlıkla söyleyebilirim yatan araç daha fazla sorun yaratıyor. 

bu arada indirimsiz güncel fiyatları şöyle:

1.5TSI : 1800TL

1.0TSI 1700TL

arada yağ farkı var bir tek.

sitede yazan fiyatlar hangi motorlar için anlamadım; sözde Golf için "1330tl den başlayan" yazmışlar.

https://binekarac.vw.com.tr/tr/satis-sonrasi/bakim-onarim/periyodik-bakim-fiyatlari.html

bu arada çok değil geçen sene ağustosta 1.0TSI bakım fiyati  1300tl civarı idi. bir senede en az %30 zam o da bir kaç ay içinde tekrar bir artış olmazsa.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İSKONTOSUZ ve ZUBIZU İNDİRİMLİ GÜNCEL PERİYODİK BAKIM FİYATLARI.
image.png
Tüm Baremlere KDV Dahildir...

Zubizu İndirimleri için!;
İlk tescil Tarihinden itibaren.
    • 24 Ay + 1 gün sonra 3-4 Yaş indirimine (Bakımdan %15)
    • 48 Ay + 1 gün sonra 5-7 Yaş indirimine (Bakımdan %25 + Yağdan %16)
    • 84 Ay + 1 gün sonra 8 yaş ve üzeri indirimine girer (Bakımdan %30 + Yağdan %16)

Ek; Benzinli ve Diesel araçların Yağ, Hava ve Polen filtre fiyatları da farklı imiş Tablo yeniden güncellenmiştir.

İSKONTOSUZ ve ZUBIZU İNDİRİMLİ GÜNCEL BAKIM FİYATLARI.
Ekli dosyayı görüntüle 48366

• 84 Ay + 1 gün sonra 8 yaş ve üzeri indirimine girer (Bakımdan %30 + Yağdan %16)
@Savatagebu tablonun dışarıda mann parçalarla yapılan halini de eklersen güzel olur karşılaştırma adına :)

Dizel yakıt filtresi güncel fiyat: 421 tl.
@Terms

@forzaGilles

Dogru liste fiyatı ! Ayrıca kdv dahil evet.

Ben  indirimiyle (%15 indirim araç 4 yasına basmadı daha yaş  3,5)  355 fiyat almıstım gecen hafta )

Tabi bu periyodik bakımda gecerli 

Yoksa selamün aleyküm bi yakıt filtresi almaya geldim diyene 421 lira 

@KaiZeN Erçin hocam Teşekkürler.

Böylelikle Benzinli ve diesel araçların filtre fiyatlarının farklı olduğunu anlamış ve üstteki tabloyu netleştirmiş olduk (y)

670 Lira Motor yağı mı 🤔😔 Vay halimize...

@Baho_34 Mert bey + KDV side var.

Tam fiyat üstteki tabloda.

o 1800tl yi sizin cebinizden alacaklar isterlerse yağa 200tl yazsınlar farketmez. bu verilen aslında bakım parası değil iyi niyet garantisi ve kurumsal bir yerle muhatap olma ücreti.

@Savatagebu tablonun dışarıda mann parçalarla yapılan halini de eklersen güzel olur karşılaştırma adına :)
Şu anki güncel serbest piyasa fiyatlandırmasına bakmak lazım

Yoksa ben gecen senenin fiyatlarıyla mann yakıt filtresini 89 liraya alıp zulaya atmıstım gecen sene filtremarketimden (güncel fiyatı 143 tl)

Bugün Filtremarketim de 

Şu an %7 indirim dahil 

4 lü mann filtre (polen karbonlu, mazot filtresi dahil +hava+ yag filtresi) 

Fiyat resimdeki gibi. 333 tl

Yağ 5 litre lazım 

Aksu madeni yağlar ? Ostimde (ankara) bir motul yetkili satıcısı. 

Ayagına gidip bizzat ordan alınırsa kafada sahtecilik şüpheleri sıfırlanır en azından , az önce aradım 5 litre xclean + 350 den yardımcı oluruz dediler (oradamurat bey var)

Malzemeleri ben bu sekilde hallattikten sonra

Hava/polen/yakıt filtrelerini kendim taktıktan sonra sadece yag+yağ filtresi icin ustama 50 lira yağ degisim ücreti atıyorum olay bitiyor

333 filtreler

350 motul 5 litre

50 lira yağ/yağ filtresi degisim 

Toplam 733

@Adv_Dbl bakım faturasına yakıt filtresi icin 355 daha ekleyin

Bitmedi !

İsclik 3 filtre icindi 

Mazot filtresi isciligide eklenince isclik 60-70 lira daha artar.

Fatura olur 2150 lira

Dısarda bana 733

Serviste 2170

X3  misli

Güncel Tablo budur.

Screenshot_20210616-171241.png

IMG_20210616_175213.png

600 Tl'ye kendi aracımın bakımını yaptırıyorum (Yağ+Filtreler) Yetkili servis % 30 yağa % 16 indirim bile yapsa bana göre yine çok pahalı... Tamam güzel kaliteli bir arabaya biniyoruz ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum... 800 lira serviste motor yağı çok pahalı!

Ekli dosyayı görüntüle 48373

Ek; Benzinli ve Diesel araçların Yağ, Hava ve Polen filtre fiyatları da farklı imiş Tablo yeniden güncellenmiştir.
1.0 tsi için (5-7 yaş zubizu) ve (8 yaş üstü) olan yerde bi hata var karışıklık olmuş., 

Bir de bu bakım paketine dahil ettikleri JZW819653G parça kodlu polen filtresi “eko seri” polen filtresidir, eko seri olmayan PM10 Karbonlu veya PM2,5 Anti-Alerjik almaya kalktığımızda işler değişir...

@Savatage hocam sizin usta iyimiş, istanbulda şu an 50tlye aracın kaputunu bile açmazlar, sanayide 50tlyi düşürsen eğilip almazlar bile :D

kendimce 1.5tsi masrafını hesapladım:

250tl filtre + 400tl yağ diyelim + işçiliği de 150tl yazsak (ki en az) = 800tl yapar.

serviste bakım fiyatı 1800tl.  2,25 kat fazla çıkar.

serviste yıkamaya da ücret almıyorlar, istanbulda yıkama nereden baksan 50tl artık :)

sizin hesaba göre eh biraz daha idare eder çıkıyor.

fakat asıl mesele yağ bakımından ziyade balata değişimi, trigger değişimi veya arızalarda v..s ortaya çıkar. o zaman servisin çıkaracağı fatura ocaklara incir ağacı dikebilir.

image.png

Not; Bakım fiyatlarında EKO POLEN FİLTRESİ fiyatı baz alınmıştır.

@forzaGilles  8 Yaş üstündeki hatayı göremedim hocam. 5-7 düzelttim.

Geri
Üst Alt