Güncel Bakım Masrafları

Konunun son sayfasındaki zamlardan dolayı biraz panik olup yaklaşan bakım için aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdim. Fikir vermesi için paylaşayım:

Forumumuza özel OTOMOBILTUTKUSU koduyla gelen 30 TL indirime ek 15 TL geçen bakım için aldığım yağdan gelen indirimle beraber yağ fiyatı aşağıdaki gibidir (teşekkürler @Franquaz). İşlem sonrasında 15 TL de karta bonus geldi.

image.png

Filtremarketim'de ise %7 indirim olup filtre fiyatları aşağıdaki gibidir.

image.png

8 ay önceki bakımda (12 Ekim 2020) yakıt filtresi değişmemişti ve aynı yerlerden aynı yağ 312 TL + 142 TL filtreler + 100 TL işçilikle bakım 554 TL'ye mal olmuştu.

Bu yıl 338 TL yağ + 260 TL filtreler + 100 TL işçilik 698 TL (500 TL'ye bakım yapma devri kapanmış).

Bir de yakıt kampanyası paylaşayım:

WhatsApp Image 2021-06-16 at 19.58.13.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

@Savatage hocam sizin usta iyimiş, istanbulda şu an 50tlye aracın kaputunu bile açmazlar, sanayide 50tlyi düşürsen eğilip almazlar bile :D

kendimce 1.5tsi masrafını hesapladım:

250tl filtre + 400tl yağ diyelim + işçiliği de 150tl yazsak (ki en az) = 800tl yapar.

serviste bakım fiyatı 1800tl.  2,25 kat fazla çıkar.

serviste yıkamaya da ücret almıyorlar, istanbulda yıkama nereden baksan 50tl artık :)

sizin hesaba göre eh biraz daha idare eder çıkıyor.

fakat asıl mesele yağ bakımından ziyade balata değişimi, trigger değişimi veya arızalarda v..s ortaya çıkar. o zaman servisin çıkaracağı fatura ocaklara incir ağacı dikebilir.
1.5 tsi bende olsa (polen + hava filtresi yine kendim degiştirirek)

Filtreler 250

Motul 5 litre (aksudan) 350

Sadece yağ değisimi isciligi yine 50 den (sadece yağ degisimi 50 lira. Yoksa tüm filtreler + yagla gidince 120-150 civarı para istiyor sanayi ortamları ankarada)

Toplam 650 lira olurki 

Yine 2,8 misli yetkili servis fazlalılığı var.

Yağı goturup serviste yaptirmak en mantiklisi gibi duruyor, disarida usta bulmak bence ciddi manada zor.

Selamlar,

filtremarketim'de dizel için 2 adet yakıt filtresi görünüyor, biri kısa (PU8028) diğeri uzun (PU8014), neye göre seçeceğimizi nasıl anlayabiliriz?

Daha önceki servis bakım faturalarına baktım, orada servisin değiştirdiği yakıt filtresinin kodu 5Q0127177 olarak görünüyor.

Araç: 2016 1.6tdi 110HP CXX motor

Geçen gün Opel Corsa D için övülen bir tamirhaneden (hava-yağ-polen-yakıt filtresi-motor yağı) değişimi için işçilik ücreti için fiyat aldım 350 tl. dedi usta (2 kere sordum)., kendimi zor tuttum gülmemek için., yetkili servise götürsem daha uygun işçilik veriyorlar., bazı ustaların akıl sağlığı yerinde değil.. Demekki triger değiştircem desem ne kadar derdi kim bilir...

Selamlar,

filtremarketim'de dizel için 2 adet yakıt filtresi görünüyor, biri kısa (PU8028) diğeri uzun (PU8014), neye göre seçeceğimizi nasıl anlayabiliriz?

Daha önceki servis bakım faturalarına baktım, orada servisin değiştirdiği yakıt filtresinin kodu 5Q0127177 olarak görünüyor.

Araç: 2016 1.6tdi 110HP CXX motor
PU8028 uzun tip tir., 

PU8021 kısa tip tir (üretimden kalktı) 

5Q0127177 (servis malı “uzun tip” kutunun içinden UFi marka çıkar) 

PU8014 (su sensörlü araçlar için) bu bizim araçlar için uygun değil..!! Bizim araçlarda su sensörü yoktur. 

Yani PU8028 almalısınız, uygun olan budur.

PU8028 uzun tip tir., 

PU8021 kısa tip tir (üretimden kalktı) 

5Q0127177 (servis malı “uzun tip” kutunun içinden UFi marka çıkar) 

PU8014 (su sensörlü araçlar için) bu bizim araçlar için uygun değil..!! Bizim araçlarda su sensörü yoktur.
@forzaGilles Teşekkürler hocam,

buraya yazmadan önce orjinal kodu ile google'de biraz araştırayım dedim. Bazı yerlerde uzun tip, bazı yerlerde kısa tip yazınca kafam karıştı, bende filtremarketim'deki iki ürünün fotoğraflarına göre 8028 daha kısa gibi görünüyordu, ona istinaden yazmıştım  ^_^    PU8028 sipariş geçeceğim, teşekkürler tekrardan.

İSKONTOSUZ ve ZUBIZU İNDİRİMLİ GÜNCEL PERİYODİK BAKIM FİYATLARI.
Ekli dosyayı görüntüle 48389
Tüm Baremlere KDV Dahildir...

Zubizu İndirimleri için!;
İlk tescil Tarihinden itibaren.
    • 24 Ay + 1 gün sonra 3-4 Yaş indirimine (Bakımdan %15)
    • 48 Ay + 1 gün sonra 5-7 Yaş indirimine (Bakımdan %25 + Yağdan %16)
    • 84 Ay + 1 gün sonra 8 yaş ve üzeri indirimine girer (Bakımdan %30 + Yağdan %16)

Not; Bakım fiyatlarında EKO POLEN FİLTRESİ fiyatı baz alınmıştır.

@forzaGilles  8 Yaş üstündeki hatayı göremedim hocam. 5-7 
2017 1.0 tsi icin Mart ayındaki bakım fiyatı 1398 idi geçen sene ise aynı bakım  1166 TL ye yapılmış. Bu listeye göre yıllık zam yetmemiş fiyat 1598 liraya çıkmış. Yuh artık ya. Bu neredeyse %50 zam demek. Bunun mantıklı bir tarafı var mı?  O zaman hız sabitleyici için de 2500 fiyat vermislerdi çok geldigi icin taktırmamıştım. Aklıma ne diyeyim simdi 3500 de yapmıyorlar.

Screenshot_20210617-111900_Volkswagenim.jpg

@ahmet306 ACT den dolayı sanırım. 2 silindir ara araduruyor ve çalışıyor bu da trigere daha fazla yük bindiriyordur.

Tahmin tamamen

@ahmet306 bu yeni bakım aralıkları şablonu mu ? Eski şablon da 1.5 tsi olarak ayrı gruplama yapmıyorlardı sanırım

@Terms 1.4 tsi larda 140 lık ve 150 lik act ler var hocam TR de . 

Geri
Üst Alt