Aynen. Mesela benim hiç aklıma gelmemişti çıkanları istemek onlar da vermedi zaten. O halde pekala benim araçtan çıkanları, isteyen bir başkasına verebilirler bu durumda. Tabi benim araçtan çıkan bir parça varsa
Keşke parçaların üzerinde her birine ait seri numarası olsa da her değişimde kontrol etsek takılanları/çıkanları. Bir sonraki bakımda karşılaştırma imkanı olurdu böylece.
@sidarta peki kesin olarak değişmeyen polen filtresi için servisle görüştünüz mü ne diyorlar? Gerçi pek umudum yok kabul edeceklerinden. Çünkü böyle bir şeyi kabul ederlerse eğer yanlışlıkla/unutmuşuz vs. diye altından kalkamazlar diye düşünüyorum. Servise giden herkesin aklında soru işareti olur acaba gerçekten değişti mi diye ve gidip ücretsiz olarak tekrar değişimi talep edebilirler kanıtlanmadığı sürece filtrelerin hatta yağın değiştiği. Özellikle yağ ve yağ filtresi için böyle bir durumda direk olarak fabrika talimatlarının dışına çıkmış oluyorlar. Biz değiştirmesek garanti kapsamı dışı kalır araç, herhangi bir motor arızasında filtrenizi/yağınızı değiştirmemişsiniz derler çıkarlar işin içinden. Dolayısıyla tüm bunları göze alamayacaklarını düşünüyorum.
Maalesef bu konuları konuşur olduk artık. Çok yazık.