Güncel Bakım Masrafları

İ
Almanyada esnek servis 24 ay/30.000 km

Tr kırsalında Şose/stabilize/toz/toprak/orman yolu/daglık köy yolu , yolun dumanını attırıyorum her gün köy ilce merkezi arasında diyen varsa onlar istisna tabi.

Asfalt düzeninde sürüş düzeninden bahsediyor isek tedirgin olmaya hic gerek yok.

Tutturulmuş bir avrupanın havası şifalı tertemiz.

Avrupa da bahsedilen hava temizligi
Azotoksitler, kükürt oksitler kanserojen mikropartiküller anlamında insan saglıgını ilgilendir hava kalitesi indexi dir.

Varsa motorum kanser olurmu endisesi taşıyan ,,, hava poleni günde 5 vakit değistirsin.

Son olarak Bu iktidardan önce F1 standartlarında kaymak yollar hicbir yerde yoktu ankara izmir antalya istanbul kars edirne erzurum enduro şose yollardan ibaretti diyen varsada?
O yıllar da evet hava poleni 5000 de bir degistirmek faydalı olur du diyor büyüklerimiz
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

Ekli dosyalar

• 20221226_154812.jpg
    20221226_154812.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 21
  • 20221226_160501.jpg
    20221226_160501.jpg
    421.1 KB · Görüntüleme: 22
  • 20221226_160444.jpg
    20221226_160444.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 21
  • 20221226_160419.jpg
    20221226_160419.jpg
    212.3 KB · Görüntüleme: 20
  • 20221226_160402.jpg
    20221226_160402.jpg
    140.6 KB · Görüntüleme: 17
  • 20221226_154830.jpg
    20221226_154830.jpg
    118.5 KB · Görüntüleme: 18
  • 20221226_154815.jpg
    20221226_154815.jpg
    354.7 KB · Görüntüleme: 18
son zamanlarda dsg yag değişimi bedelini öğrenen yaptıran varmıdır

2022 yılını kapatırken son faturalardan biri,fiyatlar bu haliyle bile çok pahalı ama seneye arayacağız bu fiyatları sanırım,servisi ilk defa bu kadar kalabalık gördüm servis danışmanı yeni yıl zamlarından etkilenmemek için insanların bakım zamanından önce geldiğini söyledi.araç 2016 tdi dsg,ekstra fren hidroliği ve sunroof bakımı yapıldı.Mikroşalteri değiştirmemiştim 1200 tl dediler o kaldı yaptıramadım.

Ekli dosyalar

• F8B0C09E-B894-446E-B6B1-B7C473A7BD2E.JPG
    F8B0C09E-B894-446E-B6B1-B7C473A7BD2E.JPG
    56.5 KB · Görüntüleme: 116
Bugün aracıma aldığım bakım fiyatı

2016 golf 1.2tsi dsg

ne dersiniz yaptırılırmı

kayseride sanayide yaptırsam aşağı yukarı 1000lira oynuyor 1000lira için servisden kaçmaya değermi
VWGLF.jpg

2016 golf 1.2tsi dsg

ne dersiniz yaptırılırmı

kayseride sanayide yaptırsam aşağı yukarı 1000lira oynuyor 1000lira için servisden kaçmaya değermi
Ekli dosyayı görüntüle 62610
Yeinde olsam Fren Hidroligini yaptiririm cunku ucuz ve servis disinda sikintili bir is, digerlerini yaptirmam. Hava ve Polen yok.
Bence bunu teklif edince kabul etmeyebilirer:)

istanbulda aynı yaş araç aynı işlemlere aynı fiyatı ödedim. fren hidroliği ve servis bakımlı araç satma düşüncesiyle son defa servise gittim

2016 golf 1.2tsi dsg

ne dersiniz yaptırılırmı

Ekli dosyayı görüntüle 62610
Kabul ederlerse yağı kendiniz görürün fiyat farkının çoğu kapanır birde hiç olmazsa hava filtresini değiştirin

Golf7 için şu şekilde bir bakim yaptırdım
Ön amortisör takozları ve bilyaları lemforder marka 1000 tl
Arka amortisör takozu 2 adet lemforder marka 500 tl
Arka fren balatası takımı 350 tl roadhouse marka
Fren merkezlerinin ön arka yağlanması ve diğer aksamların burçlar gibi yağlanması içinde işçilik 800 tl
Bu arada fren balataları ses yapmıyor çok memnun kaldım

Kabul ederlerse yağı kendiniz görürün fiyat farkının çoğu kapanır birde hiç olmazsa hava filtresini değiştirin
servis sorumlusu arkadaşa sordum hava ve polen filtreleri neden yok diye .Geçen sene değiştirilmiş dediler.Yinede emin olamadım öyle mi oluyor .1 bakım değişiyor 1 bakım değişmiyormu.Geçmiş faturaları inceleyeceğim.Birde yağı kendim getireceğim diye nasıl teklif ediyorum öyle oluyormu

@Asiatic
Yeinde olsam Fren Hidroligini yaptiririm cunku ucuz ve servis disinda sikintili bir is, digerlerini yaptirmam. Hava ve Polen yok.
Bence bunu teklif edince kabul etmeyebilirer

o nasıl olacak.

servis sorumlusu arkadaşa sordum hava ve polen filtreleri neden yok diye .Geçen sene değiştirilmiş dediler.Yinede emin olamadım öyle mi oluyor .1 bakım değişiyor 1 bakım değişmiyormu.Geçmiş faturaları inceleyeceğim.Birde yağı kendim getireceğim diye nasıl teklif ediyorum öyle oluyormu

@Asiatic

o nasıl olacak.
Maliyetler artınca müşteri fiyatı duyup korkup kaçmasın diye böyle birşey uydurdular yoksa geçen seneye kadar hava - polen herşeyi değiştiriyorlardı , araba sizin arabanız sizden daha iyi kimse bakamaz , randevu alırken ben yağımı kendim getireceğim diyin veya ulaşabilirseniz servis sorumlunuza , olur veya olmaz diye söylerler.

@Asiatic

o nasıl olacak.

Önceden her sene polen ve hava filtresi değişiyordu.

Servis fiyatları çok yükselince müşteri kaybetmemek adına son 1 - 2 senedir hava ve polen filtresini 2 yılda bir değiştirerek fiyatı makul hale getirdiler kafalarınca. Çünkü serviste hava ve polen filtre fiyatı 1000 Tl üzerinde.

Servis takmadı ise, Siz dışarıda hava filtresi taktırın daha ucuza gelir.

Motor yağını kendiniz götürünce bazı servisler ya hiç kabul etmiyor yada motor da yağ ile alakalı bir problem yaşandığında, garanti veya iyi niyet garantisi kapsamına girmez diyor. Bu durunda serviste bakım yaptırmanın anlamı kalmıyor zaten. Bir yandan da motor yağına 1500 - 1600 tl yazmaları da resmen soygunculuk.

@erkanwrc @hosmyy peki bu bakımı dışarda yaptırsam iyi niyet garantisi hemen kapsam dışımı kalır

arkadaşım 2.el caddy almıştı şanzımanında problem çıktı götürdü servise son bakımınız yapılmamış yapalım şanzımanı ücretsiz değişelim demişlerdi

@erkanwrc @hosmyy peki bu bakımı dışarda yaptırsam iyi niyet garantisi hemen kapsam dışımı kalır

arkadaşım 2.el caddy almıştı şanzımanında problem çıktı götürdü servise son bakımınız yapılmamış yapalım şanzımanı ücretsiz değişelim demişlerdi

Bu işler servisten servise değişiklik gösteriyor.

Motor yağı ile hava - yağ - polen filtre değişimlerinin yapılıp yapılmamasının şanzıman arızası ile bir alakası olmadığı için, zaten yapılması gereken şanzıman değişikliğine periyodik bakımı da ilave etmişler.

Çözüm/Hizmet sunmak isteyen yetkili servis, her şeyi kılıfına uydurup sorunu garanti kapsamına sokar.

Ama çözüm sunmak istemeyen yetkili servis, bakımınız yetkili serviste yapılmamış deyip size sırtını dönebilir.

.

Bakımı dışarıda yaptıracağım, servisten karter tapası ve conta aldım.
Burada paylaşılan faturalara baktığımda sadece karter tapası yazıyor, normalde ikisinin de değişmesi gerekmiyor mu?

Birde bendeki faturada karter tapasının parça kodu forumda paylaşılanlardan farklı, bir yanlışlık mı var acaba? Aracım 2013 1.2 TSI Golf.
Bendeki parça kodu: N 90288901
Diğer faturalardaki parça kodu: N 90813202

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    185.5 KB · Görüntüleme: 33

Geri
Üst Alt