Güncel Bakım Masrafları

2017 1.4tsi dsg Golf aracım var, 1 yıl filan oldun alalı.Serviste bakım yaptırmıyorum aldığımdan beri.En az 1500 lira oynuyor.Filtreleri ve yağı kendim orjinal alıp ustaya değiştirtiyorum en son yaptırdığımda 200 lirada işçilik parası almıştı benden. Aracım 83binde 40 binde buji değişmiş ve ben aldığımdan beri buji değiştirtmedim. Herhangi bir problem de yaşamadım şimdiye kadar. Servis orjinal buji ne kullanıyor ve değiştirme periyodu nedir bilen aydınlatabilir mi ? Bir de dsg bakımı oluyor mu ben kuru kavramada bakım olmuyor diye biliyorum ?
Selamlar buji değişimleri 4 yıl/60 bin km olarak bakım tablosunda değişmesi gerekli olduğu belirtiliyor. 1.4 tsi 125 PS CZCA motor kodu için NGK marka bujiler orjinal ürün, 93231 veya PZKER7B8EGS kodları ile arattırabilirsiniz. Altta ürüne ait teknik veri linkini bıraktım.
https://web.tecalliance.net/ngk-catalog/tr/parts/cars/part/15/93231/detail?targetId=105911&typeNumber=105911&groups=686#@brc/brands:Otomobil;targetType:cars/assem:VW%20GOLF%20VII%20(5G1%2C%20BQ1%2C%20BE1%2C%20BE2)%201.4%20TSI;targetType:cars;targetId:105911;typeNumber:105911/lnkparts:Buji;targetType:cars;assemblyGroupId:100151;targetId:105911;typeNumber:105911;page:0/assignedPartDetail:93231;targetType:cars;brandId:15;articleNo:93231;targetId:105911;typeNumber:105911;groups:686

@forzaGilles'in dediği gibi servis fiyatı ile karşılaştırın fark hayatınızda çok şey değiştirmeyecekse risk almaya gerek yok, dışarda yaptırdığınız yerin doğru torkla sıkması lazım(fazla/az sıkma problem yaratır) ekstra dışarda yaptırırsanız buji gresi de almanızı tavsiye ederim.​

Filtron seçimi güzel. Made in poland sonucta.

Ama GM yağ niye tercih edildi acaba ?
Motul EFE dexos2 olabilir di mesela?

GM’yi sadece fiyatından ötürü seçtim. Opel yetkili servislerde lukoil üretimi yağı kullanıyor öyle olunca mantıksız gelmedi. Motul efe dexos2 değilde LM 4600 dexos2’li yağ alacaktım set olarak denk gelince bu seti aldım. Normalde lm yağ neredeyse tüm setin fiyatına tekabül ediyor.

Aralık son ayında 1.2 tsi bakımı yaptırdım standart parça bakımı oldu 3bin tuttu.

Sanırım forumumuzda filtremarketim'in reklamı, paylaşımı çok yapıldı.
Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve Polen Filtresi toplamı

Filtremarketim 250₺ üzeri %10 düşülmüş haliyle : 722,64₺
Filtrepazarı Herhangi bir indirim olmadan : 630,50₺

Bu durumda filtre marketim indirim uygulanmış haliyle %14,61 pahalı :(

Sanırım forumumuzda filtremarketim'in reklamı, paylaşımı çok yapıldı.
Yağ Filtresi, Hava Filtresi ve Polen Filtresi toplamı

Filtremarketim 250₺ üzeri %10 düşülmüş haliyle : 722,64₺
Filtrepazarı Herhangi bir indirim olmadan : 630,50₺

Bu durumda filtre marketim indirim uygulanmış haliyle %14,61 pahalı :(
Filtre pazarına bakayım dedim.
1.2 tsi için ne filtron ne mann Stok yok gösteriyor hocam, belki o yüzden fiyatları güncellememişlerdir henüz, bu yüzden fark görünüyordur.

Online yedek parca da su an daha uygun

588 tl

Yarın yerinden teslim alip bakima goturecegim arkadaşın aracini

Ekli dosyalar

• 76B79324-7600-47E7-9779-641FF6D5C2E0.png
    76B79324-7600-47E7-9779-641FF6D5C2E0.png
    316.7 KB · Görüntüleme: 30
Online yedek parca da su an daha uygun

588 tl

Yarın yerinden teslim alip bakima goturecegim arkadaşın aracini
Hocam Ben bio olanı baz aldım ondan aldığımdan

Polen Kabin filtresi CU26009 MANN değil benim baz aldığım
Polen Kabin filtresi FP26009 MANN Bunun fiyatı ile set ne kadar orada.

@Trk75 @HONEY @Kysr038
Bu aralar filtre konusunda aldığınız yere daha fazla dikkat etmenizi öneririm, piyasada şuan geçmiş yıllara nazaran daha fazla sahte filtre mevcut., Filtrepazarı, Filtremarketim, Onlineyedekparça, Online alış-veriş siteleri vs… nereden alırsanız alın ürünlerin ambajını, kutusunu, filtreyi sahte mi değil mi dikkatlice kontrol ediniz, Sahteciler artık eskiye nazaran daha iyi kopyalıyorlar., sahte mi değil mi ancak dikkatli inceleme sonucu anlaşılabiliyor,

Ekonomik alım gücü düştüğü için bundan faylanamak adına piyasaya daha fazla sahte filtre el altından veriyorlar..!!

@Trk75 @HONEY @Kysr038
Bu aralar filtre konusunda aldığınız yere daha fazla dikkat etmenizi öneririm, piyasada şuan geçmiş yıllara nazaran daha fazla sahte filtre mevcut., Filtrepazarı, Filtremarketim, Onlineyedekparça, Online alış-veriş siteleri vs… nereden alırsanız alın ürünlerin ambajını, kutusunu, filtreyi sahte mi değil mi dikkatlice kontrol ediniz, Sahteciler artık eskiye nazaran daha iyi kopyalıyorlar., sahte mi değil mi ancak dikkatli inceleme sonucu anlaşılabiliyor,

Ekonomik alım gücü düştüğü için bundan faylanamak adına piyasaya daha fazla sahte filtre el altından veriyorlar..!!
Eğer çok iyi taklit ederlerse büyük ihtimalle ben anlayamam.
Elimde geçen sene ocak ve mayısta fazladan aldığım mann filtre seti (f.marketim) ve 9 lt liqui moly yağ var (egemot)
2.5 sene sonrasına kadar kafam rahat.

Ekli dosyalar

• IMG20230106191758.jpg
    IMG20230106191758.jpg
    235 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG20230106191900.jpg
    IMG20230106191900.jpg
    215 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG20230106191956.jpg
    IMG20230106191956.jpg
    228.4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG20230106192612.jpg
    IMG20230106192612.jpg
    288.9 KB · Görüntüleme: 26
@Trk75 @HONEY @Kysr038

Hocam,
Yağ filtresinde mor ışık var peki hava ve polen filtresinin orjinalliğini nasıl kontrol edebiliriz?
Bir yöntemi var ise yazarsanız memnun oluruz. Sağolun.

Hocam,
Yağ filtresinde mor ışık var peki hava ve polen filtresinin orjinalliğini nasıl kontrol edebiliriz?
Bir yöntemi var ise yazarsanız memnun oluruz. Sağolun.
Sahte hava filtresinin yazıların (baskı kalitesi) ilk bakılması gereken şey,

Sahte hava filtresi etrafındaki (turuncu süngerden) ele verir,

Bu turuncu süngerde çapaklar, daha doğru bir tabirle filtrenin temiz havayı motora illettiği yüzünde (üst kısımdaki yüzeyde) turuncu süngerden filtre kağıdına oldukça fazla taşmalar olur., turuncu sünger sahte olanda sert olur,

Üşenmeden filtre kağıdının yapraklarını saymalısınız., filtre kağıdının kalitesi ele verir, ve kağıdın kesim yerleri (makinenin kestiği kesim yerleri) sahte filtrede simetrik/muntazam olmaz.!!

En sonunda orjinal olduğuna kanaat getirdiğiniz bir filtrenin özelliklerini aklınızda kalacak şekilde bir yere not ediniz.,

Orjinal olduğuna kanaat getirdiğiniz (filtrenin ve kutusunun) yüksek çözünürlüklü detaylı resimlerini çekip saklayınız, sahte filtre dikkatli gözlemlemede mutlaka bir yerden kendini ele verir.

Zaman geçip tecrübe kazandıkça artık sahte mi orjinal mi daha kolay anlayacaksınız.

Polen filtresi sahte mi orjinal mi diyee açıkçası pek kafama taktığım bir şey değil, sahte olsa bile motora zarar vermez., sahte polen filtresi kendini ağırlık farkından ele verir daha hafif olur., daha az kömür/karbon bulunur.

Edit: mor ışığa pek fazla güvenmeyin artık onu da kopyalabiliyorlar., buna rağmen mor ışık altında farklılıklar anlaşılabiliyor, TSI yağ filtresinin teneke malzemesinin kalitesinden anlaşılıyor.

Son düzenleme:

Eğer çok iyi taklit ederlerse büyük ihtimalle ben anlayamam.
Elimde geçen sene ocak ve mayısta fazladan aldığım mann filtre seti (f.marketim) ve 9 lt liqui moly yağ var (egemot)
2.5 sene sonrasına kadar kafam rahat.

Diğerlerine bir şey diyemem ama Hava filtreniz orijinal büyük ihtimalle.

Bir ürünün ayırt edilemeyecek derece bire bir sahtesinin üretilmesi büyük suç, kalpazanlığa girer.

bu nedenle sahte veya kalitesiz üretim yapanların, mutlafa ütünlerde, orijinalden farklı ayrıştırıcı bir değişiklik yapmak zorunda.

Mann hava filtrelerinde, sahte veya kalitesiz ile orijinali aracında bir çok fark var, bazıları bariz, bazıları ilk anda anlaşılamayacak kadar belirsiz.

Hava filtrelerinde en belirgin 2 fark ,

1 - filtre üst çerçeve kauçuğunun rengi

Orijinal olan açık kiremit renginde, kalitesizler turuncu renkte.

2 - Filtrenin kanAt sayısı.

Orijinal filtrede 110 veya daha fazla kanatçık var, Kağıt kanatçıkların araları sıkı oluyor.

kalitesiz olanda 80 - 90 adet civarı kanat mevcut. Kağıt kanatçıkların araları seyrek oluyor.

.

Geri
Üst Alt