forzaGilles
Moderatör
- İsim
- Ali
- Araç
- Golf Mk7 1.6 TDI 110ps Highline /Tungsten Silver Metallic
Hocam o sıvı motora sadece donmaya karşı mı koyuldu..? Antifiriz sadece motorun donmasını mı engeller..? aynı zamanda motorun içinde dolanarak motoru soğutmuyor mu..? Sıvı sürekli ısınıp-soğuduğundan bir süre sonrası donma korumasını yerine getirse de., diğer görevi olan motoru korozyona karşı koruması zayıflar.,@forzaGilles iyi de hocam geçen gün serviste antifirizi ölçeriz ona göre koyarız dedi, komple değişini ben söyledim, ölçünce sağlam çıkıyor sa sorun demek ki bu sıvıda, sanırım yani! Servis için söylüyorum hocam, onlarda aynısını yapıyor.
O ölçüm yaptıkları cihaz sadece sıvının donma noktasını ölçer., Korozyon koruması azalan antifiriz zamanla rengi değişmeye başlar özelliğini yitirir., Malesef serviste yanlış uygulama yapıyor., 4-5 yılda bir veya her 60-70bin km’de (önce hangisi dolar ise) antifirizin değişmesi gereklidir/şarttır..!!
Tekrarlıyorum aracın hiç bir sıvısı ömürlük değildir., Servis kazanacağı ücret kaybedeği zamana denk olmadığımdan uğraşmak istemez., eski sıvı boşaltılacak., Yeni antifiriz ile saf su karışımı yapılacak., bitti mi bitmedi., Sonra motorun tekrardan ısınması ve aracın fan açması beklenilecek., bu sırada devirdaim pompası çalışıp sıvıyı sistemin içinde dolaştırarak, sistemdeki hava tahliye edilmiş olacak., sistemin havası alınırken azalan miktar kadar yeniden antifiriz ilavesi yapacak. Sistemde kaçak var mı kontrol edilicek, onlara angarya gelir alacağı rakam ile uğraşacağı zaman kendilerini tatmin etmez.,
Buyrun bakın aşşağıda araçlarımız için uygun olan G13 tip antifirizin resmini aşşağıda paylaşıyorum., dikkatli baktığınız zaman hiç kullanılmamış sıfır antifirizin bile son kullanım tarihi olduğunu görürsünüz.,
Dipnot: azalan antifiriz miktarı çok mecbur kalınmadıkça çeşme suyu, kuyu suyu veya marketlerde satılan içme suyu ile ilave yapılmaz., azalan miktar kadar saf su konulur veya azalan miktar fazla ise 50:50 oranında hazırlanmış G13 tip antifiriz/saf su karışımı ile ilave yapılır/yapılmalıdır.! Saf antifirizin donma noktası -12 derecedir., Antifiriz donma noktası ancak su ile karışımı sonrası oluşan kimyasal reaksiyon sonrası -30 -40 gibi değerlere ulaşır., Yani rakı gibi düşünmeyin sek olunca daha sert olmuyor
Antifiriz son kullanım tarihi hakkında resim;
Ekli dosyayı görüntüle 8827
Moderatör tarafında düzenlendi: