abi bakım icin 21 ay beklenmesi sıkıntı değil miBende daha fazla beklemeyip
Bir önceki bakımdan bu yana
21 ay / 14900 km yaparak bakımı bitirdim
Resimde görülen tüm malzemeleri uzman parcadan (4 lü filtre+ motul 5-30 5 litre yağ )
3350 liraya mal etmistim
Hava + poleni kendi degistirdim
Yağ + yag filtresi degisimine 400 lira attım sanayide
Bu bakım 3750 ye bitmiş oldu
Mazot (yakıt) filtresini bekletiyorum. (24 ay dolmadı) Onu da zaten Kendim degistiricem
Hava filtresi görevini yapmış biraz kararmış tabiki.Ekli dosyayı görüntüle 80795Ekli dosyayı görüntüle 80796
Servis Aksiyonu bakım demek değil o başka bir şey. Servis Aksiyonları teknik düzeltmeler demek.@omerg
yeni nesil vw lerde 0-20 yağ ile bırak 180-190 hızlarla uzun yol 2-2,5 saat yol almayı
150-160 hızlarda bile bu 0-20 yağın anası ağlar.
Yüksek devir çevirmek iyidir bazen gazlamak lazım motoru bağırttırmak lazım
Bunlarda free bagımsız görüsler
21 ay/14900 km
Hem filtreler hem yağ icin uçuk süreler km ler degil .
Başkası yılda 2 kere / 6000 km de bir yağ + filtrelri degişiriyorum diyorsa ona da gerek yok paranı sokağa atıyosun kimse diyemez
Her koyun kendi bacağından ......hikayeleri
Fren hidroligi mesela ?
Fabrikasyon fren hidroligini hic degistirmedim şu ana kadar . Ocak 13 te araba tam 7 yaşını bitirecek.
30 bin km önce yetkili servisin bitmiş hemen degismesi lazım dedigi arka balatalar la halen devam ediyorum.
Eger itiraz edeceksek ? Bmw yetkili servislerine itiraz edelim
Yağ degisim periyotları 18 ay / 15.000 km
18 ay çok degil mi ? Bmw ci adam gazlayan devir yediren adamdır birde???
Yada vw -tr ye gidip bu hava + polen ne alaka 24 ay / 30.000 km olarak belirlendi ?
Otomotiv sektöründe servis aksiyonları ticari olarak belirlenir ? Bilimsel olarak belirlendigini hiç zannetmiyorum
Herkes kafasına göre
Servis Aksiyonu bakım demek değil o başka bir şey. Servis Aksiyonları teknik düzeltmeler demek.
Bakım periyotlarının ve içeriklerinin değiştirilmesi maalesef teknik değil ticari sebeplerle üstelik müşteriye zarar verecek şekilde belirlendi doğru.
Fren hidroliği konusunda yanlış yapmışsınız. Ne olmasını bekliyorsunuz hidrolik fışkırıp birisine saldırmayacak herhaldeAma değişmesi gerekiyor.
Dediğiniz gibi Yılda 2 kere yağ filtre değişimi kesinlikle en iyi çözüm. Hadi o masraflı olacağı için yılda 1 periyodik bakım 2 hava filtresi değişimi ideal çözüm.
Bir tartışma veya atışma yok benim açımdan. Bilgi verdim sadece…
Golf 7.5 TDI DSG (2017)
Fren Hidroliği Değişimi: 1.652 TL. (Antalya Başaran VW Servisi)
İş emrinin ilgili bölümünü paylaşabilir misiniz?Golf 7.5 TDI DSG (2017)
Fren Hidroliği Değişimi: 1.652 TL. (Antalya Başaran VW Servisi)
Teklif olarak mı aldınız? Varsa paylaşabilir misiniz, kıyaslayalım?Fren hidroligi değişimi icin indirim düsüldükten sonra bile 2228 tl fiyat verdiler