Güncel Bakım Masrafları

Edit:

hava + polen kesinlikle 30.000 km dayanmaz.
Yetkili servislerin bu bakım planına hicbir sekilde uymayınız (yılda 15 binden 2 yılda 30 bin yapanlar için warning/achtung uyarısıdır)

Golf 7.5 TDI DSG (2017)
Fren Hidroliği Değişimi: 1.652 TL. (Antalya Başaran VW Servisi)

Bende daha fazla beklemeyip

Bir önceki bakımdan bu yana
21 ay / 14900 km yaparak bakımı bitirdim

Resimde görülen tüm malzemeleri uzman parcadan (4 lü filtre+ motul 5-30 5 litre yağ )

3350 liraya mal etmistim

Hava + poleni kendi degistirdim
Yağ + yag filtresi degisimine 400 lira attım sanayide

Bu bakım 3750 ye bitmiş oldu

Mazot (yakıt) filtresini bekletiyorum. (24 ay dolmadı) Onu da zaten Kendim degistiricem

Hava filtresi görevini yapmış biraz kararmış tabiki.Ekli dosyayı görüntüle 80795Ekli dosyayı görüntüle 80796
abi bakım icin 21 ay beklenmesi sıkıntı değil mi

@omerg

yeni nesil vw lerde 0-20 yağ ile bırak 180-190 hızlarla uzun yol 2-2,5 saat yol almayı

150-160 hızlarda bile bu 0-20 yağın anası ağlar.

Yüksek devir çevirmek iyidir bazen gazlamak lazım motoru bağırttırmak lazım

Bunlarda free bagımsız görüsler

21 ay/14900 km

Hem filtreler hem yağ icin uçuk süreler km ler degil .

Başkası yılda 2 kere / 6000 km de bir yağ + filtrelri degişiriyorum diyorsa ona da gerek yok paranı sokağa atıyosun kimse diyemez

Her koyun kendi bacağından ......hikayeleri

Fren hidroligi mesela ?

Fabrikasyon fren hidroligini hic degistirmedim şu ana kadar . Ocak 13 te araba tam 7 yaşını bitirecek.

30 bin km önce yetkili servisin bitmiş hemen degismesi lazım dedigi arka balatalar la halen devam ediyorum.

Eger itiraz edeceksek ? Bmw yetkili servislerine itiraz edelim
Yağ degisim periyotları 18 ay / 15.000 km

18 ay çok degil mi ? Bmw ci adam gazlayan devir yediren adamdır birde???

Yada vw -tr ye gidip bu hava + polen ne alaka 24 ay / 30.000 km olarak belirlendi ?

Otomotiv sektöründe servis aksiyonları ticari olarak belirlenir ? Bilimsel olarak belirlendigini hiç zannetmiyorum

Herkes kafasına göre

@omerg

yeni nesil vw lerde 0-20 yağ ile bırak 180-190 hızlarla uzun yol 2-2,5 saat yol almayı

150-160 hızlarda bile bu 0-20 yağın anası ağlar.

Yüksek devir çevirmek iyidir bazen gazlamak lazım motoru bağırttırmak lazım

Bunlarda free bagımsız görüsler

21 ay/14900 km

Hem filtreler hem yağ icin uçuk süreler km ler degil .

Başkası yılda 2 kere / 6000 km de bir yağ + filtrelri degişiriyorum diyorsa ona da gerek yok paranı sokağa atıyosun kimse diyemez

Her koyun kendi bacağından ......hikayeleri

Fren hidroligi mesela ?

Fabrikasyon fren hidroligini hic degistirmedim şu ana kadar . Ocak 13 te araba tam 7 yaşını bitirecek.

30 bin km önce yetkili servisin bitmiş hemen degismesi lazım dedigi arka balatalar la halen devam ediyorum.

Eger itiraz edeceksek ? Bmw yetkili servislerine itiraz edelim
Yağ degisim periyotları 18 ay / 15.000 km

18 ay çok degil mi ? Bmw ci adam gazlayan devir yediren adamdır birde???

Yada vw -tr ye gidip bu hava + polen ne alaka 24 ay / 30.000 km olarak belirlendi ?

Otomotiv sektöründe servis aksiyonları ticari olarak belirlenir ? Bilimsel olarak belirlendigini hiç zannetmiyorum

Herkes kafasına göre
Servis Aksiyonu bakım demek değil o başka bir şey. Servis Aksiyonları teknik düzeltmeler demek.

Bakım periyotlarının ve içeriklerinin değiştirilmesi maalesef teknik değil ticari sebeplerle üstelik müşteriye zarar verecek şekilde belirlendi doğru.

Fren hidroliği konusunda yanlış yapmışsınız. Ne olmasını bekliyorsunuz hidrolik fışkırıp birisine saldırmayacak herhalde:) Ama değişmesi gerekiyor.

Dediğiniz gibi Yılda 2 kere yağ filtre değişimi kesinlikle en iyi çözüm. Hadi o masraflı olacağı için yılda 1 periyodik bakım 2 hava filtresi değişimi ideal çözüm.

Servis Aksiyonu bakım demek değil o başka bir şey. Servis Aksiyonları teknik düzeltmeler demek.

Bakım periyotlarının ve içeriklerinin değiştirilmesi maalesef teknik değil ticari sebeplerle üstelik müşteriye zarar verecek şekilde belirlendi doğru.

Fren hidroliği konusunda yanlış yapmışsınız. Ne olmasını bekliyorsunuz hidrolik fışkırıp birisine saldırmayacak herhalde:) Ama değişmesi gerekiyor.

Dediğiniz gibi Yılda 2 kere yağ filtre değişimi kesinlikle en iyi çözüm. Hadi o masraflı olacağı için yılda 1 periyodik bakım 2 hava filtresi değişimi ideal çözüm.

(Aksiyon) Kendi başına : eylem / hareket anlamına gelir

Servis aksiyonu deyince ben bunu kasttettim .
Periyodik bakımda yapılan "eylemler "

Servis eylemleri / periyodik bakım eylemleri (ilk resim)

Sizde burdan bakmışsınız (son resim)
Vw e göre servis aksiyonu demek
Yeni yazılım, güncelleme, donanım revizyonu falan vsvsvs.

Fren hidroligi konusunda yanlış yapmışsınız demişsiniz? Bu olay bana göre her koyun kendi bacağından ........seklinde okuyup gecebilirdiniz . Size göre yanlış bana göre degil
Benim olayım tavsiyede degil ...

Mesela benim hiç aracına yazılım atana , chip tunungli , stage 1,2,3,4,5 yazılmlı aracına ??? laf ettigimi gördünüzmü? Performans aşkına fabrikasyon beyine girip hormon yüklemeleri falan ? Bana göre (full yanlış isler) evet şimdi yazdım , ama bundan sonra aracımda yazılım var diyen adama da yanlış yapmışsın demem.
Araç kendi aracı , kendi bilir !?!?

yılda 2 kere Filtre degistirene de birsey demek ne haddimize ? İsteyen 4 kere de degistirebilir.

32 bin km önce arka balataların bitmiş diyen VW nin yetkili servisine güvenecegime artık kendime + kendi tecrübelerime güvenirim ben . (Aynı arka balatalarla devam ediyorum)

IMG_20241227_203627.jpgIMG_20241227_203734.jpg

@calik @Savatage

Seviyeli tartışma ve atışmaları okumak çok keyifli oluyor. 🍵

,

Peder beyde sıfırdan beridir
2010 model chevy cruze araç var
2010 22 ocakta trafige cıktı

GM kitap diyor ki

Triger 10 yıl/150 bin km triger degisim periyodu

Bu araç 25 gün sonra tam 15 yaşını bitirip 16 yaşına basacak

Eeee ne bu rahatlık

15 yıl kopmayan triger ?

Km bu kadar oldugunda panik attack yapmazsın ...kitaba bakıp geç mi kaldık tedirginliklerine girmezsin
Km yi görsele ekledim.

Bu arada tabiki bu kadar minimal kmye 15 yılı hele bi devirsin seklinde hedefleme yapmıstım zaten. 25 yılı da bekleyecek halimiz yok tabi.

Online yedek parcadan cruze triger setini sipariş verdim (continental)
Malzeme geldi. Conti kalitesi hakkaten kendini belli ediyor. (Kayış + rulmanlar)

Sonuç ?

IMG_20241226_174009.jpgIMG_20241226_173720.jpgScreenshot_2024-12-25-12-14-18-038_com.android.chrome.jpgIMG_20241214_115145.jpg

• Beğen
Tepkiler: SCC
@Savatage

Limitleri zorlamanıza hastayım.

.

@Savatage

Limitleri zorlamanıza hastayım.

.

Yaş 48

Gençken 2000 model opel astra G aracımı

Opel/Gm kitap
Triger degisim periyodunu
5 yıl / 60.000 km veriyor diye

60 binde ve 120 binde trigeri tam zamanında degistirdim . (167 binde sattım)

Şimdi olsa bu astraya her 60 binde triger degistirirmiydim ? Kendi kafama göre 100 bine çıkartırdım degisim periyodunu. (Vw kafasına göre tsi trigerlerine 180 binden 120 bine nasıl revizyon yaptıysa ??)

Golf 7.5 TDI DSG (2017)
Fren Hidroliği Değişimi: 1.652 TL. (Antalya Başaran VW Servisi)

Yukardaki mesajı 3 gün önce yazmışsınız (25 aralık 2024)
Aynısının tıpkısı aracım var (golf tdi dsg 2017)

Bana
hem Vw doguş / hem aydogan lar yetkili servis bugün (28 aralık 2024)

Fren hidroligi değişimi icin indirim düsüldükten sonra bile 2228 tl fiyat verdiler

Bir ihtimal sizin araç dsg benimki manuel

Debriyajın havasının alınması diye bir kalem vardı fren hidroligi değisiminde . (Dsg de bu işlem olmuyor sanırım)
Ya bundan dolayı
Ya da antalya da fren hidroligi değisimi bayağı ucuz.
Son ihtimal yetkili servislere sosyal medyada laga luga laf saydıgımı biliyolar,, beni kara listeye almışlar fiyatı gecirdiler

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SCC

Geri