Güncel Bakım Masrafları

Seat hem birim fiyatı 19,25₺ alıyor hemde 100 birim bakım servisi alıyor. VW birim fiyat 22,50₺ iken bakım servisi de 140 birim.
Firmalara ve araçlara göre birimler ve içerikler değişebiliyor. 100 birim ayrı ise ayrıca bir de yağ değişimi kalemi ekleniyor yine aynı sürelere birimlere geliyor. Daha önce vw 90 birim artı 30 vardı. Dediğim gibi modele ve araca (motor tipine) göre kalemler değişiyor.

TDI motor
hava+yağ+polen+yakıt filtresi için
işçilik 170 birim x22,50 lira

+olarak fren hidroliği değişimi
işçilik 70 birim

Toplamda sadece işçilik 6.480 lira tutuyor.

2015 1/2 Golf aracıma bugün sanayide sadece 2500 TL (işçilik dahil)ödeyerek hava, yağ, polen filtresi ve Castrol marka (4litre) 5-30 yağ işlemlerini yaptırdım. Tanıdık ustam, sadece 400 TL el emeği aldı. Kafam rahat. 9bin lira param cebimde kaldı.

Ödenecek rakam kısmı pek hoş.
2492.82 tl indirim yapmışlar hocam.
Araç henüz 1 yaşında olduğundan indirim olmasına şaşırdım.
Bir açıklaması yada sebebi var mı hocam?
Bende önce doğuştan randevu almıştım 8030 dediler sonra bu shell konusundan bayileri aradım Arca da aynı fiyat verdi ama Eskihisar bu fiyatı verdi ayrı bir kodum varmış bilmiyorum bu kodla 5 kişi bakıma giderse shell den 5000 TL yakıt çeki verebiliyorlarmış nasıl iş bende anlamadım. Nasıl bir kazanç kar var ortada

Bende önce doğuştan randevu almıştım 8030 dediler sonra bu shell konusundan bayileri aradım Arca da aynı fiyat verdi ama Eskihisar bu fiyatı verdi ayrı bir kodum varmış bilmiyorum bu kodla 5 kişi bakıma giderse shell den 5000 TL yakıt çeki verebiliyorlarmış nasıl iş bende anlamadım. Nasıl bir kazanç kar var ortada
Anladım hocam.
Bazen yapabiliyorlar bu tarz şeyler.

Keyifli sürüşler dilerim.

Ödenecek rakam kısmı pek hoş.
2492.82 tl indirim yapmışlar hocam.
Araç henüz 1 yaşında olduğundan indirim olmasına şaşırdım.
Bir açıklaması yada sebebi var mı hocam?
Genel bir indirim değil. Yağda %50 indirim yapılmış. Yakın zamanda başka bir serviste de yapılmıştı.

Hava filtresinin 30binde bir değişimi hangi yılda başladı ?
Madem bu filtreler 30bin kilometre tozlanmadan tıkanmadan dayanabiliyordu biz neden yıllarca her 10bin de değiştirdik diye kendime sormadan edemiyorum.

Madem bu filtreler 30bin kilometre tozlanmadan tıkanmadan dayanabiliyordu biz neden yıllarca her 10bin de değiştirdik diye kendime sormadan edemiyorum.
2-3 sene önce başladı,

30 bin km dayanmıyor, Zaten dayanması da mümkün değil, Sadece fiyatı düşük gösterip potansiyel müşteriyi servise çekme amaçlı yapılan bişey,

2 bakım arasında (hava ve polen filtresi) değişmediği zamanlarda dışardan (Mann, Hengst veya Mahle) olarak temin edip kendimiz değiştirmek en mantıklısı.

2-3 sene önce başladı,

30 bin km dayanmıyor, Zaten dayanması da mümkün değil, Sadece fiyatı düşük gösterip potansiyel müşteriyi servise çekme amaçlı yapılan bişey,

2 bakım arasında (hava ve polen filtresi) değişmediği zamanlarda dışardan (Mann, Hengst veya Mahle) olarak temin edip kendimiz değiştirmek en mantıklısı.
İlginç bir yaklaşımmış. Mann filter kendi sitesinde bile 15.000 veya 1 yıl derken bakım tablosunda 30.000 görünce şaşırdım zaten

Güncel (2022)
Periyodik Bakım Aralık ve Kapsamlarını
periyodik-bakim2022-png.54164

Ekli dosyayı görüntüle 54164

Pdf dosyasını buradan indirebilirsiniz

Özetle her 15 bin km ya da 1 yıl hava ve polen filtresi kontrolü var ve gerekirse değişimi..
Her 30 bin km ya da 2 yıl hava ve polen filtresi değişimi olarak güncellenmiş.

2022 de akıllarına ne geldi acaba. Gerçekten bakım fiyatını düşük gösterip müşteri çekmekse amaç gerçekten akıl oyunları başlamış demektir. Diğer firmalarda da durum bu şekilde mi şuan yoksa sadece vw grubu mu böyle

Geri
Üst Alt