Güncel Bakım Masrafları

Bu olayı ben de anlamıyorum. Kendi sitesinde daha pahalı satılıyor. Uzmanparça, ustaparçacı gibi güvendiğim yerlerde çok daha uyguna bulunuyor liqui moly de motul de. Bayilerin belli fiyat bandı altına satması falan mı yasak acaba? Zira buralardan aldığım yağlar hem yeni üretim geliyor hem de sahte-orj ayrımı olan yerlerine baktığımda sorunsuz görünüyor.

Üretici distribütörüyle, distribütör bayisiyle, bayi satıcısı ile, sonra hepsi satıcı ile :) rekabet etmez. Yoksa satıcı neden o malı satsın? O nedenle distribütör toptancı falan kendi müşterisinden pahalı satar. Müşteri gidip kazık fiyattan toptancıdan alsa satıcı laf edemez. Ama tersi olsa ortalık haklı olarak karışır.

Ticaretin temel kuralı bu. Daha ötesi de var. Alanında dünya lideri firmada çalışıyorum. Biz hiçbir şekilde mal sattığımız distribütörün ülkesine/bölgesine/müşterisine onu bypass edip satmayız. (Ürün tüketici ürünü değil, endüstriyel)

Ben bunu motul orta anadolu distribütörü Tugsan ile yüz yüze konustum.

Gerekceleri şu

Biz aslında ana depoyuz / bölge müdürlügüyüz/ distribütörüz.

Beyilerimiz bize bayilik hava parası veriyor+ yıllık xxxxxxx sayıda yağ alım garantisi veriyor.

Bizim perakande sekilde sahıslara kisilere yağ satma ihtiyacımız yok. Amacımız Bayilere yağ satmak

Bu yüzden tugsan da aynı yağ 2150
yetki kili Bayi olan Aksu madeni yaglarda 1850

Ben de gittim uzman parcadan 1630 a aldım

Sonuc : Bölge müdürlüğü tuğsandan gidip 2150 ye millet almasın diye fiyatı bu sekilde kendileri şişiriyolar.

Ama bizim millet ne zanneder pahalı olan bölge müdürlügünde o yağ en harbisidir sahte degildir. Gideyim ordan alayım.

Ucuz olanlar sahte dir dandiktir zihniyeti.

Üretici distribütörüyle, distribütör bayisiyle, bayi satıcısı ile, sonra hepsi satıcı ile :) rekabet etmez. Yoksa satıcı neden o malı satsın? O nedenle distribütör toptancı falan kendi müşterisinden pahalı satar. Müşteri gidip kazık fiyattan toptancıdan alsa satıcı laf edemez. Ama tersi olsa ortalık haklı olarak karışır.

Ticaretin temel kuralı bu. Daha ötesi de var. Alanında dünya lideri firmada çalışıyorum. Biz hiçbir şekilde mal sattığımız distribütörün ülkesine/bölgesine/müşterisine onu bypass edip satmayız. (Ürün tüketici ürünü değil, endüstriyel)

Hocalarım gayet net açıklamışsınız, teşekkür ediyorum.
Yıllardır ben de aynı fikirdeyim, insanları kendi sitesinden ucuza başka yerde nasıl satılır sorusuna ikna etmek güç. Piyasada bir sürü çakma yağ var kabul. Bile bile lades diyip bilinmeyen satıcıdan almak da manasız. Ama uzman parça gibi, usta parçacı veya birlaa gibi yerler bile bariz şekilde ucuza satıyor bu marka yağları. Hele kampanyalı döneme denk gelirse %35 40 daha ucuza geliyor. Sitesinde 2000 TL olan yağ 1200 1300 e aldığımı hatırlıyorum bu satıcılardan. Yani nasıl bir fiyat farkı var akıl alır gibi değil :) biz bireysel olarak perakende alımda bu fiyatlara alıyoruz, servislerin varille aldığı yağların fiyatını düşünemiyorum bile.
Yağ firmalarının kendi siteleri yerine bildiğimiz güvendiğimiz satıcılardan yağ ve filtre almaya devam edeceğim(zaman içinde yamuk yapıp müşteri memnuniyeti yerine sırf para kazanmayı odağına alıp sahte ürün satmaya başlamazlarsa).

Yağlamada işçilik ne kadar alıyorlar hocam bahsettiğiniz yer ? Bana yakın o yüzden soruyorum.
valla hocam henüz gitmedim 1500 km var 1,5 aya giderim ama e son 7 8 ay önce yaptırdım 3k civarı almışlardı, castrol orjinal bulması güç burası orjinal ama shellde koydurabilirsin güvenmiyorsan. filtrelerde zaten sorun yok

Yağ konusunda en garanti yer neresiyse oradan almak lazım bence, 300-500 TL kar edilecek diye orijinal mi sahte mi diye hem araca yazık hem yorduğum kafama, o yüzden distribütorden alış geçmek lazım diye düşünüyorum

valla hocam henüz gitmedim 1500 km var 1,5 aya giderim ama e son 7 8 ay önce yaptırdım 3k civarı almışlardı, castrol orjinal bulması güç burası orjinal ama shellde koydurabilirsin güvenmiyorsan. filtrelerde zaten sorun yok
Ben parçacıyım kendim alıyorum her şeyi sadece yağlamayı yapacak bakım işçiliği alacak. Onun ücretini merak etmiştim.

Çorum Ahlatçı, Samsun Özön ve Kayseri Aykan Yetkili Servislerinden 2015 1.2 TSİ Golf için yıllık bakım için aldığım fiyat 10.300 TL. Yıllık bakımın yanında hidrolik yağı dahil fiyat bu. Hidrolik yağı 1500 TL civarı dedi. Aynı işlemler için Tokat’ta özel Bosch Car Servis’i 5500 TL fiyat verdi. Yaptıkları bütün işlemlerde Bosch marka ürünler kullanıyorlar ve fatura keserek size yapılan işlemlerin dökümünü veriyorlar. Yetkili Servisler çok yüksek fiyat veriyor o yüzden BoschCarService’te yaptırıcam. Bu arada araç 110bim km’de.
Hocam selamlar , Tokatta AK-ER vw özel servisine yaptırın derim. Kendiniz Liqui Moly yağ ve Mann filtreler alıp gidin. Fren Hidroliğini de kendileri makineden koyuyor. Vw in kendi hidroliği. Açıldığından beri orda yaptırdık. Memnunum ordan. Filtre de Bosch bence çok iyi değil , bir de her markaya bakan bir işletmeyi sevmiyorum.

Bu sahte yağları da ne hikmetse sadece youtube da izliyoruz.

Şu forumda bi tane sahte yağ mağduru üyeye rastlamadık. Varmı Arabam sahte yağ yüzünden entübe edildi diyen ?

Geceyarısı 03:45 civarı İstiklalden dolapdere ye inen ara sokaklarda gezerseniz ? Olacagı buydu dersiniz.

Sahte yağ olayında da bilerek ve isteyerek çakma yağa bulaşanlar ? Kendim ettim kendim buldum der..

N11 i acıp yazı tura atıp rastgele satıcıdan yağ alınmaz ucuz diye.

Arkadaslar hu7020z filtrenin icinden cikan kucuk conta nereye takiliuor

yağ filtresi (hu7020z)Aracın üzerinde siyah bir plastik haznenin icinde bulunuyor.

Bu plastik haznenin aşagıya bakan kısmında
Lokma ile çevrilip sökülen yağ tahliye ucu var

Kücük conta bu yağ tahliye ucunun contası

yağ filtresi icinde kalan eski yagın Normal legal bosaltması bu uç kısmı sökerek önce yağı bosaltma , sonra siyah ana plastik yağ haznesini cevirerek yag filtre kabını tümden aractan ayırma seklinde oluyor.

Ama bizim ustalarımız ne yapıyor. Alttaki yağ tahliye ucuyla hiç ugrasmayıp siyah plastik ana gövdeyi cevirip aractan ayırıyor. Yağ bu sekilde akıyor.

Kücük contayı da degistirmeye gerek yok diyorlar . ?????

Birde şu durum var

Yetkili servislere akvaryum düzeni kurmuslar

27 metre 45 santim den ( 3 frikik mesafesi)

Aracınızın bakımı yapılırken aracınızı bu camekan bekleme salonundan izleyebilirsiniz ?

Ben sanayide ki ustama gittigimde afedersiniz ustanın kıçına girip ne yapıyor ne ediyor yarım metre mesafeden izlerim.

Öyle ustaya anahtarı verip , gideyim bi sanayi köftesi yiyip 1 saat sonra geleyim demem.

Aracın başında esas durusda ne yapılıyor ediliyor takip edeceksin.

7 yıldır karter tapası ne kadar sıkılır, yağ filtresi elle ne kadar cevrilip sıkılır .Ezberledim artık . (Tork anahtarına ihtiyacım yok)

Eeee peki hava polen yakıt filtrelerini degistiriyorsunda

Yağ + yağ filtresini de degistir o zaman ?

Ben krikoyla kaldırılmıs aracın altına girmem!
Krikoya güvenmem !

Hocam selamlar , Tokatta AK-ER vw özel servisine yaptırın derim. Kendiniz Liqui Moly yağ ve Mann filtreler alıp gidin. Fren Hidroliğini de kendileri makineden koyuyor. Vw in kendi hidroliği. Açıldığından beri orda yaptırdık. Memnunum ordan. Filtre de Bosch bence çok iyi değil , bir de her markaya bakan bir işletmeyi sevmiyorum.
Aleyküm selam. Ak-Er’de de yaptırabilirim sadece bana yapılan işlemlerin dökümünü veriyorlar mı acaba onu merak ediyorum. Yarın bir gün arabayı satarsak alıcıya yapılan işlemleri göstermek isterim.

Aleyküm selam. Ak-Er’de de yaptırabilirim sadece bana yapılan işlemlerin dökümünü veriyorlar mı acaba onu merak ediyorum. Yarın bir gün arabayı satarsak alıcıya yapılan işlemleri göstermek isterim.

Kendileri sistemlerine not alıyor ama tarafıma verilmedi. Benim için sıkıntı olmadı.

Ben kendim Word da taslak hazırlayarak genelde sarf malzemeleri kendim aldığım için detaylı hazırladım. Misal triger zincirini onlar Orjinal markalardan bana ayarlamıştı. Bir sıkıntı yaşamamıştım. Zaten oranın sahipleri ve ana ustaları uzun yıllardır tanıyorum. Sıkıntı yaşamam da zor olurdu.
Aklınızda takılan soru olursa burdan veya dm den yazabilirsiniz. Jetta aracımızı açıldığından beri onlara götürmüştüm. Şimdi ki araç garantili olduğu için götüremiyorum ama garanti sonrası duruma göre hareket edeceğim.

Geri