Güncel Bakım Masrafları

Çorum Ahlatçı, Samsun Özön ve Kayseri Aykan Yetkili Servislerinden 2015 1.2 TSİ Golf için yıllık bakım için aldığım fiyat 10.300 TL. Yıllık bakımın yanında hidrolik yağı dahil fiyat bu. Hidrolik yağı 1500 TL civarı dedi. Aynı işlemler için Tokat’ta özel Bosch Car Servis’i 5500 TL fiyat verdi. Yaptıkları bütün işlemlerde Bosch marka ürünler kullanıyorlar ve fatura keserek size yapılan işlemlerin dökümünü veriyorlar. Yetkili Servisler çok yüksek fiyat veriyor o yüzden BoschCarService’te yaptırıcam. Bu arada araç 110bim km’de.

Yağ olarak VOLKSWAGEN için Castrol yağ kullanıyor Bosch Car Servisi

Doğuş otoya her gitttiğimde pişman oluyorum ama her 2-3 senede bir gitmeden de yapamıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_4549.png
    IMG_4549.png
    620.9 KB · Görüntüleme: 106
90 bin bakımı için teklif almıştım Kasım ayında fikir olması için aşağıda iletiyorum
ben serviste yaptırmıyorum gop/ist yakınında oturan varsa karadeniz mahallesinde olcay ticaret var (yağ ve filtre değişimlerini yapıyor sadece) gayet iyidir periyodik bakımlarda yıllardır buraya giderim f/p olarak iyiler.

1734078028520.png

TDİ golf 7,5 aynı bakım

Aynı malzemeler 3350 tl (4 lü filtre + motul yağ )

3 filtreyi ben takıcam (hava- polen -yakıt filtreleri)

Sadece yağ + yag filtresi degisimine 400 lira iscilik vericem ustama

Benim maliyet 3750 tl
Yetkili serviste 10850 tl

Ekli dosyayı görüntüle 80411
Bu yila kadar ben de ayniydim ama artik bu yil tak etti
Geçen sene(2024 ocak) özel servisten mazot filtresi fren hidroliği değişimi ve lastikte ufak bir yama dahil 4000 tl ye yaptırmıştım Şimdi ise genel bakımı olsun diye kartal doğuş otodan yaptırayım istedim. Ayrıca salıncak-burçlardan gelen ses ve soğutma sıvısı eklemesi kontrolü için gittim ama üç sene daha uğramam

90 bin bakımı için teklif almıştım Kasım ayında fikir olması için aşağıda iletiyorum
ben serviste yaptırmıyorum gop/ist yakınında oturan varsa karadeniz mahallesinde olcay ticaret var (yağ ve filtre değişimlerini yapıyor sadece) gayet iyidir periyodik bakımlarda yıllardır buraya giderim f/p olarak iyiler.

Ekli dosyayı görüntüle 80449
Yağlamada işçilik ne kadar alıyorlar hocam bahsettiğiniz yer ? Bana yakın o yüzden soruyorum.

Motul icin fiyatlamalar ?

5-30 8100 xclean+ (5litre)

****Fiyat 2150 tl Tuğsan orta anadolu bölge müdürlügü (tugsan orta anadolu ana depo yani . Yeri ankara ostimde)

**** Fiyat 1850 tl Aksu madeni yağlar (buda motulun yetkili satıcısı yeri yine ankara ostimde ...(Motulun web sitesinde yetkili satıcı listesinde ismi geciyor yani)

**** Uzmanparça aynı yağ 1630 tl

yurdum İnsanının felsefesi şudur

Bi ürün nerde pahalı ise o ürün/mal en iyisidir??Ekli dosyayı görüntüle 80327
Bu olayı ben de anlamıyorum. Kendi sitesinde daha pahalı satılıyor. Uzmanparça, ustaparçacı gibi güvendiğim yerlerde çok daha uyguna bulunuyor liqui moly de motul de. Bayilerin belli fiyat bandı altına satması falan mı yasak acaba? Zira buralardan aldığım yağlar hem yeni üretim geliyor hem de sahte-orj ayrımı olan yerlerine baktığımda sorunsuz görünüyor.

Bu olayı ben de anlamıyorum. Kendi sitesinde daha pahalı satılıyor. Uzmanparça, ustaparçacı gibi güvendiğim yerlerde çok daha uyguna bulunuyor liqui moly de motul de. Bayilerin belli fiyat bandı altına satması falan mı yasak acaba? Zira buralardan aldığım yağlar hem yeni üretim geliyor hem de sahte-orj ayrımı olan yerlerine baktığımda sorunsuz görünüyor.
Ben bunu motul orta anadolu distribütörü Tugsan ile yüz yüze konustum.

Gerekceleri şu

Biz aslında ana depoyuz / bölge müdürlügüyüz/ distribütörüz.

Beyilerimiz bize bayilik hava parası veriyor+ yıllık xxxxxxx sayıda yağ alım garantisi veriyor.

Bizim perakande sekilde sahıslara kisilere yağ satma ihtiyacımız yok. Amacımız Bayilere yağ satmak

Bu yüzden tugsan da aynı yağ 2150
yetki kili Bayi olan Aksu madeni yaglarda 1850

Ben de gittim uzman parcadan 1630 a aldım

Sonuc : Bölge müdürlüğü tuğsandan gidip 2150 ye millet almasın diye fiyatı bu sekilde kendileri şişiriyolar.

Ama bizim millet ne zanneder pahalı olan bölge müdürlügünde o yağ en harbisidir sahte degildir. Gideyim ordan alayım.

Ucuz olanlar sahte dir dandiktir zihniyeti.

Geri