Güncel Bakım Masrafları

Araç 1.4 tsi golf 5 248 binde. Aracın yağı en son geçen sene ekim ayında değişmişti, 10 bin km yapmışımdır. Son zamanlarda rölantide titreme durumu oluyordu motor gürültüsü de artmıştı. Bugün filtre yağ şu bu derken bakımını hallettik. Ses ve titreşim olayı bitti gibi duruyor. Eski yağ koyu siyah renkteydi. Şimdi aklımda buji olayı var çok fazla sahtesi olunca servise götüreyim diyorum. Fren hidrolik yağını da değiştirmek gerekir mi acaba 3 sene oldu o da?

Araç 1.4 tsi golf 5 248 binde. Aracın yağı en son geçen sene ekim ayında değişmişti, 10 bin km yapmışımdır. Son zamanlarda rölantide titreme durumu oluyordu motor gürültüsü de artmıştı. Bugün filtre yağ şu bu derken bakımını hallettik. Ses ve titreşim olayı bitti gibi duruyor. Eski yağ koyu siyah renkteydi. Şimdi aklımda buji olayı var çok fazla sahtesi olunca servise götüreyim diyorum. Fren hidrolik yağını da değiştirmek gerekir mi acaba 3 sene oldu o da?
Serviste yapılan işlemlerde bakım/onarım (tüm yedek parça ve işçilikte) %30 zubizu indirimi hakkınız olduğu için buji değişimi uyguna gelecektir, dışarısı ile hemen hemen aynı rakamlara gelir,

Fren hidroliği her 2 senede bir değişiyor, fren hidroliği değişimini dışarda yaptırmak bazen sıkıntılar yaşanabiliyor, düzgün yapmazlarsa sistemde hava kalıyor, Makine ile yapmazlar ise eski usül yapıldığında her yer yağ içinde kalıyor, fren sıvısının boyaya teması sıkıntıdır, Serviste ise makine ile yaptıkları için hava yapma ihtimali sıfır. Zaten serviste bile pahalı bir işlem değil. Aynı şekilde fren hidroliği değişimi için de (yedek parça ve işçilikte) %30 indirim yapılacak.

Kimse durup dururken babasının hayrına yağ da %50 indirim yapmaz, Vardır mutlaka bir bit yeniği, yağın markası farklıdır vs.. bizim bilmediğimiz birşey..

Geçen hafta Otomol Yetkili servislerinde bakım yaptırmıştım. Yukarı ki mesajlarda var. Gittiğim yerde Shell 0w20 kullanıldı. Yağ için %50 iskonto olmuştu. Bakım 6385TL tutmuştu. Müşteri çekmek amaçlı yapıldığını düşünüyorum.

Geçen hafta Otomol Yetkili servislerinde bakım yaptırmıştım. Yukarı ki mesajlarda var. Gittiğim yerde Shell 0w20 kullanıldı. Yağ için %50 iskonto olmuştu. Bakım 6385TL tutmuştu. Müşteri çekmek amaçlı yapıldığını düşünüyorum.
Olabilirde olmayabilirde servislerin ultra kurnaz olmaları şüpheye düşürüyor.

Bende artık bakım yapayım araca

20 ay / 14 bin km de pit stop yapalım (en son bakımı 2023 1 nisan da yapmıstım)

Tdi golfler 4 lü filtre oldugu icin 1686 liralık bi tutar olusuyo. Tdi daki mazot filtresini çikartsan ki mazot filtresi kendi başına 700 lira !! 3 lü filtre hesabı 990 liraya kadar düserdi

Hava+polen+mazot filtrelerini kendim takarım (taktım gecmiste)

Yağ + yağ filtresi degisiminede 400-500 lira atarım sanayide ..işlem biter.

1663+1686+400 = 3749 TL (uzman parça)

Muhterem doguş servisleri bu bakıma ne alırdı ? Alacağını alırdı !!!

Screenshot_2024-12-09-16-48-36-726_com.android.chrome.jpgScreenshot_2024-12-09-16-47-21-714_com.android.chrome.jpg

Serviste yapılan işlemlerde bakım/onarım (tüm yedek parça ve işçilikte) %30 zubizu indirimi hakkınız olduğu için buji değişimi uyguna gelecektir, dışarısı ile hemen hemen aynı rakamlara gelir,

Fren hidroliği her 2 senede bir değişiyor, fren hidroliği değişimini dışarda yaptırmak bazen sıkıntılar yaşanabiliyor, düzgün yapmazlarsa sistemde hava kalıyor, Makine ile yapmazlar ise eski usül yapıldığında her yer yağ içinde kalıyor, fren sıvısının boyaya teması sıkıntıdır, Serviste ise makine ile yaptıkları için hava yapma ihtimali sıfır. Zaten serviste bile pahalı bir işlem değil. Aynı şekilde fren hidroliği değişimi için de (yedek parça ve işçilikte) %30 indirim yapılacak.
O zaman kafam rahat bir şekilde buji ve fren hidroliği olayını serviste yaptırayım, kafamda soru işareti bırakmayayım. Teşekkür ederim hocam. :)

Olabilirde olmayabilirde servislerin ultra kurnaz olmaları şüpheye düşürüyor.
Bu yağda %50 indirim olayı bakıyorum da tesadüfmü degilmi bilmiyorum, shell kullanan servislerde oluyor gibi.

Yeni açılan servislerde yağ indirimi yapılıyor. Aslında bu haliyle bile olması gerekenden pahalı.
Ayrıca devamlı yetkili servise gidiliyorsa triger değişimi (ağır bakım) öncesi bakımda da indirimli oluyor diye biliyorum.
Stratejik..

Gittiğiniz Otomol Antalya otomol değil mi? Orası yeni açıldı indirim ondan.. yani evet, müşteri çekmek için.
diğerlerinin de zaman zaman indirimi olabiliyor.

Zamanında, 3-4 sene önce ben de %50 yağ indirimli bakım yaptırmıştım. Bu indirim de bir sonraki bakımın triger olduğu için , devamlılığı sağlamak için yapıldığını düşünmüştüm.
Yukarıda da belirttiğim gibi stratejik..

Bende Arca'da ilk bakımı yaptırmıştım, 8000 TL civarıydı. Onlar da castrol kullanıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Gittiğiniz Otomol Antalya otomol değil mi? Orası yeni açıldı indirim ondan.. yani evet, müşteri çekmek için.
diğerlerinin de zaman zaman indirimi olabiliyor.

Zamanında, 3-4 sene önce ben de %50 yağ indirimli bakım yaptırmıştım. Bu indirim de bir sonraki bakımın triger olduğu için , devamlılığı sağlamak için yapıldığını düşünmüştüm.
Yukarıda da belirttiğim gibi stratejik..

Evet Antalya bayisi, yeni açıldı sayılır ama Ankarada ki de indirimli veriyor diye duymuştum. Grup sayfaların birinde sanki görmüştüm. Yine de teklif almak lazım.

Aydin lenadan 2017 golf 7 tdi icin teklif aldim sadece yag yag filtresi ve tapaya 6700tl istediler kendim 5w 30 castrol ll alip degistirecegim sanirim ama 4lt mi 5 lt mi almaliyim yagi

Aydin lenadan 2017 golf 7 tdi icin teklif aldim sadece yag yag filtresi ve tapaya 6700tl istediler kendim 5w 30 castrol ll alip degistirecegim sanirim ama 4lt mi 5 lt mi almaliyim yagi
1.6 TDI motor yağ kapasitesi: 4,7 Litre dolayısıyla 5 Litre almalısınız, Castrol alacaksanız mutlaka yetkili satıcı veya güvenilir bir yerden temin ediniz, piyasada çok fazla sahte yağ var. Aynı şekilde filtreleri de güvenilir bir satıcıdan temin etmenizi öneririm.

Mann Filtre yetkili satıcısı; filtremarketim.com

1.6 TDI motor yağ kapasitesi: 4,7 Litre dolayısıyla 5 Litre almalısınız, Castrol alacaksanız mutlaka yetkili satıcı veya güvenilir bir yerden temin ediniz, piyasada çok fazla sahte yağ var. Aynı şekilde filtreleri de güvenilir bir satıcıdan temin etmenizi öneririm.

Mann Filtre yetkili satıcısı; filtremarketim.com
Hocam hava ve poleni amazon saticili aldim yagi dogrudan castrolden alacagim

Geri
Üst Alt