Dediğiniz gibi bu parçaların değişim süreleri konusunda pek bilgim yoktu. Servis danışmanı zaten bunun için var. Bu bakım 50 bin -60 bin bakımı gibi ağır bakım olduğu için bujiler, v kayışı, gergi damperi değişmeli dedi.Daha zamanı gelmemil olmasına rağmen değiştirilen parçalar;
V kayışı
Gergi damperi
Motor temizliği (Servis 3 kuruşluk silikon sprey ile temizlik yapıyor, fakat faturaya 20 kat fazlasını yansıtıyor, siz 15 dk. uğraşsanız daha ucuza daha iyi temizlersiniz)
Bujiler (her 60 bin km ‘de değişmesi gerekir)
Ön silecek seti / Arka silecek ?? Faturada sileceklerin parça kodu JZW ile mi başlıyor.?
Fiyatın bu kadar yüksek çıkmasının sebebi biraz da araç sahibinin konuya hakim olup-olmamasından kaynaklanıyor, değişmesi veya değişmemesi gereken parçaların değişim zamanını bilmeniz size cebinizden ödeyeceğiniz masraflar açısından yarar sağlayacaktır.
Motor temizliği tamamen benim dikkatsizliğime geldi. İlk gösterdikleri fiyat listesinde 300 TL civarı bir rakam gördüm , tamam uygunmuş onay verdim. Ama meğer bu rakam birim fiyatmış. 10 ile çarpınca faturaya 3000 TL civarı yansıdı.
Ön silecek ve arka sileceği ben istedim ekstadan , çok ses çıkarıyorlardı. Ürün kodu 5G1998002