Güncel Bakım Masrafları

Daha zamanı gelmemil olmasına rağmen değiştirilen parçalar;

V kayışı

Gergi damperi

Motor temizliği (Servis 3 kuruşluk silikon sprey ile temizlik yapıyor, fakat faturaya 20 kat fazlasını yansıtıyor, siz 15 dk. uğraşsanız daha ucuza daha iyi temizlersiniz)

Bujiler (her 60 bin km ‘de değişmesi gerekir)

Ön silecek seti / Arka silecek ?? Faturada sileceklerin parça kodu JZW ile mi başlıyor.?

Fiyatın bu kadar yüksek çıkmasının sebebi biraz da araç sahibinin konuya hakim olup-olmamasından kaynaklanıyor, değişmesi veya değişmemesi gereken parçaların değişim zamanını bilmeniz size cebinizden ödeyeceğiniz masraflar açısından yarar sağlayacaktır.
Dediğiniz gibi bu parçaların değişim süreleri konusunda pek bilgim yoktu. Servis danışmanı zaten bunun için var. Bu bakım 50 bin -60 bin bakımı gibi ağır bakım olduğu için bujiler, v kayışı, gergi damperi değişmeli dedi.
Motor temizliği tamamen benim dikkatsizliğime geldi. İlk gösterdikleri fiyat listesinde 300 TL civarı bir rakam gördüm , tamam uygunmuş onay verdim. Ama meğer bu rakam birim fiyatmış. 10 ile çarpınca faturaya 3000 TL civarı yansıdı.
Ön silecek ve arka sileceği ben istedim ekstadan , çok ses çıkarıyorlardı. Ürün kodu 5G1998002

Dediğiniz gibi bu parçaların değişim süreleri konusunda pek bilgim yoktu. Servis danışmanı zaten bunun için var. Bu bakım 50 bin -60 bin bakımı gibi ağır bakım olduğu için bujiler, v kayışı, gergi damperi değişmeli dedi.
Motor temizliği tamamen benim dikkatsizliğime geldi. İlk gösterdikleri fiyat listesinde 300 TL civarı bir rakam gördüm , tamam uygunmuş onay verdim. Ama meğer bu rakam birim fiyatmış. 10 ile çarpınca faturaya 3000 TL civarı yansıdı.
Ön silecek ve arka sileceği ben istedim ekstadan , çok ses çıkarıyorlardı. Ürün kodu 5G1998002
Yazık gerçekten 3.000 liraya motor temizlemek,

Butik detailing hizmeti verilen yerlerde bile motor temizliği 3.000 lira tutmaz.

bu yıkamanın aynısını aracımı beklerken serviste gördüm. Hatta kaputtaki izolasyon malzemesi de yerindeydi.

Yetkili serviste örneğin bakımsa bakım yaptırın. Balata değişecekse başka zaman değiştirin. Hepsi bir arada olunca bütün tuşlara basıp ekledikçe ekliyorlar..

Çok fena kitlediler bana, özellikle şu motor temizlik olayını nasıl yedim ben :) İnsanın basireti bağlanıyormuş. Ama bu bana ders olsun, yapacak bir şey yok

• Beğen
Tepkiler: SCC
Hocam selam 21 model 1.0 aracım var 40.000 de bu gün serviste aku sordum 7200₺ dedi zubizu ile malatya da İkamet ediyorum aşağıdaki akuyu de sordum 4000 fiyat aldım sanırım bu akuyu takacağım en iyisi uyumlusu bu imis .
@spyware_44 @omerg

https://shbd.io/s/jHnsHsPE

Linkteki satıcıdan forumda alışveriş yapıp memnun kalan çok olmuştur. Ben de İstanbul’dan gidip hem hizmetten hem üründen memnun kalmıştım. Hem yeni tarihli akü hem uygun fiyat. Ama kargo ile eski akü iade vs. nasıl oluyor bilemiyorum.

@spyware_44 @omerg

Linkteki satıcıdan forumda alışveriş yapıp memnun kalan çok olmuştur. Ben de İstanbul’dan gidip hem hizmetten hem üründen memnun kalmıştım. Hem yeni tarihli akü hem uygun fiyat. Ama kargo ile eski akü iade vs. nasıl oluyor bilemiyorum.
Önce alıyorsunuz. Akü size geliyor takıyorsunuz eski akünüzü belirttikleri kargo firmasına teslim ederek gönderiyorsunuz.
Eski akü gönderilmeme durumunda da sözleşmede akü iadeli yazdığı için yasal işlem yapma hakları var.

Dün Golf 4 AKL motor için 1) Triger kayış, gergi, Devirdaim (INA), 2) V kayış, gergisi, 3) Buji 4) Liqui Moly (distribütörden) 4200TEC 5 Lt Bidon ile 5) 2 LT 12+ antifriz (konsantre) 6) Benzin filtresi dahil FİLTRON (filtremarketimden). He bir de iki tane balata spreyi unutmıyalım. 10.000 TL altında tuttu. Tabi kendimiz değiştik. Servis 3.000 Motor yıkıyorsa, bizim cüzdanımızı zımparalardı :(

@spyware_44 @omerg

Yeni tarihli akü ise fiyat çok iyiymiş. Zam görmeden almak lazım
Yazık gerçekten 3.000 liraya motor temizlemek,

Butik detailing hizmeti verilen yerlerde bile motor temizliği 3.000 lira tutmaz.
Yetkili serviste motor yada klima temizliğine mutlaka herkes bir kere düşüyor. Abim de düşmüştü ben de...

Hadi klima temizleme neyse de motor temizliğinin estetik görüntüsü* dışında bir faydası var mı yok mu bilmiyorum.

*Yapılan temizlik de zaten maksimum 2 - 3 ayda eski haline dönüyor.

Soğuk havalarda aracı çalıştırırken ilk marşta zorlanıyor, devir binin altına düşer gibi oluyor sonradan 1200'lere çıkıyor. Birkaç dakika sonra malum normal seviyelere geliyor. Sorun neden olabilir acaba? Buji değişimi 50 bin km oldu ondan olabilir mi? Sadece havalardan değildir diye düşündüm. Teşekkür ederim.

Soğuk havalarda aracı çalıştırırken ilk marşta zorlanıyor, devir binin altına düşer gibi oluyor sonradan 1200'lere çıkıyor. Birkaç dakika sonra malum normal seviyelere geliyor. Sorun neden olabilir acaba? Buji değişimi 50 bin km oldu ondan olabilir mi? Sadece havalardan değildir diye düşündüm. Teşekkür ederim.
Akü en son ne zaman değişti?

Geri
Üst Alt