Güncel Bakım Masrafları

Doğuş Castrol kullanıyordu. Uzay Oto Kasımpaşa Shell kullanıyor en az 10 yıldır.

Aracın periyodik bakımı bu sefer 6 ayda (16904km) geldi.

Yağ: Elf 5*40 5 litre (1070 TL)
Filtreler: Mann (1218 TL yakıt hariç)
İşçilik: 400 TL
Toplam: 2688 TL

(Mayıs'taki bakım aynı yerlerden aynı malzemelerle toplam 2348 TL. İşçilikte 100 TL artış var; 200 TL malzemede)

Randevulu gittiğim "tanıdık" ustada geçirdiğim süreyi de not ettim bu sefer:
09:03 varış
09:27 başlangıç
09:36 tapa kapatma (yağ sadece 8 dk süzüldü)
09:59 bitiş (polen filtresi saçma sapan bir yerde olduğu için torpido sökülüyor. Torpidoyu tutan vidalardan birini yalama edip kırmak da çırağın başarısı. Ben talep etmememe rağmen ustasına gidip "adam yenisini istiyor" yalanı da bardağı taşıran son damla).

Son olayla beraber görünen o ki bu aralar ben yılda 2 defa bakım, hanımın ve babamın arabalarıyla beraber yılda en az toplam 4 bakım yapacağız. Yazlıktaki bahçeye çukur kazma kararı aldık :)

Amazonun sahte oldugunu dusunmiyorum ama yag konusunda haklisiniz
ben n11 den castrolun kendi yerinden alıyorum bazı satıcılara göre pahalı bazıalrına göre ucuz kalıyor ama güvenilir...kupon falanda olursa daha mantıklı fiyatlar çıkıyor..geçen aldım zonguldaktan geldi 1-2 aylık yag ıdı ve orjınaldı. yenı ambalajında. tavsiye ederim https://www.n11.com/urun/castrol-edge-5w-30-ll-tam-sentetik-dpf-motor-yagi-2424781?magaza=castrol (Link vermek yasaksa kaldırabilirim)

Son düzenleme:
Motul icin fiyatlamalar ?

5-30 8100 xclean+ (5litre)

****Fiyat 2150 tl Tuğsan orta anadolu bölge müdürlügü (tugsan orta anadolu ana depo yani . Yeri ankara ostimde)

**** Fiyat 1850 tl Aksu madeni yağlar (buda motulun yetkili satıcısı yeri yine ankara ostimde ...(Motulun web sitesinde yetkili satıcı listesinde ismi geciyor yani)

**** Uzmanparça aynı yağ 1630 tl

yurdum İnsanının felsefesi şudur

Bi ürün nerde pahalı ise o ürün/mal en iyisidir??IMG_20241210_130339.jpg

Geçen hafta Otomol Yetkili servislerinde bakım yaptırmıştım. Yukarı ki mesajlarda var. Gittiğim yerde Shell 0w20 kullanıldı. Yağ için %50 iskonto olmuştu. Bakım 6385TL tutmuştu. Müşteri çekmek amaçlı yapıldığını düşünüyorum.
Attığınız resimde shell benimde dikkatimi çekti. Ben kendimi bildim bileli vw castrol kullanıyor.
Markadan dolayı indirim yapılmış gibi geldi bana.
Forumda yıllardır servise giden illaki vardır onlar daha iyi yorum yapacaktır

Motul icin fiyatlamalar ?

5-30 8100 xclean+ (5litre)

****Fiyat 2150 tl Tuğsan orta anadolu bölge müdürlügü (tugsan orta anadolu ana depo yani . Yeri ankara ostimde)

**** Fiyat 1850 tl Aksu madeni yağlar (buda motulun yetkili satıcısı yeri yine ankara ostimde ...(Motulun web sitesinde yetkili satıcı listesinde ismi geciyor yani)

**** Uzmanparça aynı yağ 1630 tl

yurdum İnsanının felsefesi şudur

Bi ürün nerde pahalı ise o ürün/mal en iyisidir??Ekli dosyayı görüntüle 80327
Biz ona kim ne fiyat tutturursa diyelim. Diğer iller için durum nedir bilmiyorum ama ankara da her sanayi de farklı fiyatlar var bide üstüne sanayinin içinde de bambaşka fiyatlar var.

Forum üyelerinden buradan alışveriş yapan var mıdır bilmiyorum ama herkese tavsiye ederim.
Neredeyse 3-4 yıldır kullanıyorum, gelen ürünlerin hepsi orijinal oluyor ve nadir bir araç olmadığı sürece her aracın parçası da var bolca marka seçeneği de var.
Sanayide yan sanayi çin malı satılan fiyatlara aklı başında aftermarket ürünler alınıyor en azından.

Attığınız resimde shell benimde dikkatimi çekti. Ben kendimi bildim bileli vw castrol kullanıyor.
13- 14 defa serviste bakım yaptırdım. Yarısı Castrol'dü yarısı Shell Helix.

Shell Helix iyidir.

Eğer ki Shell Helix kullanılan servislerin hepsinde %50 ise durum farklı.
Daha önce de belirttiğim. Yeni açılan firmalarda indirim olabiliyor. Müşteri kazanmak adına. Doğuş buna izin veriyor.
Ben direkt olarak Shell ise %50 indirim gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Ki zaten normal fiyatından 2 katı fazla fiyatı var yağın. Yarısı olsa bile kâr var.

Volkswagen'in yağ bazlı tutarsızlığı sebebiyle servisler hangi yağı kullanırsa ona razı gelmemek adına hangi yağ kullanılıyorsa aynı devam etmek gerekir diye düşünüyorum.
Uzun süre kullanmada aynı yağ kullanılırsa, olası bir sorunun yağ değişikliğinden kaynaklı olma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.

Kullanmak istediğiniz yağı araştırıp kullanabilirsiniz.
Ben aşağıdaki gibi yaptım..
https://www.golftutkusu.com/topic/21321-shell-helix-ultra-professional-av-l-nereden-bulunur/

VW Almanya ‘nın 5-6 sene öncesi Castrol ile olan ortaklığı bitti, VW Almanya artık VW marka yağ kullanıyor, VW yağ üreticisi olmadığı için yağı Shell ‘e ürettiriyor,

Türkiye’de ise ; Doğuş Oto ise Castrol kullanmaya devam ediyor, diğer yetkili servisler Shell kullanıyor.

Geri
Üst Alt