Güncel Bakım Masrafları

Arabayı sarı sitede 30+30+30/ 90 gün boyunca satamayınca özelden size yazıp hadi bedavaya size veriyim derim. Çöpe gidecegine sizin gibi bir forumdaşa bedavaya gitsin.. fren hidroligini günde 5 vakit degistirirsiniz. Araba kendine gelir.
Hocam ben az espri olsun biraz farkindalik olsun diye diyorum.7 yil allasen hidrolikmi degisir…Altinizda var kaliteli guzel maddiyati iyi bir araba.Yedi yil hidrolik degismi cok ilginc…yinede siz daha iyisini bilirsiniz saygilar.

1.6TDI DSG Triger Seti Değişimi, Bakım, Fren Hidrolik Değişimi

Servis dışında yapılmıştır.

Continental Triger Seti 7300TL

Continental Yağ Pompası Kayışı 420TL

Gates V Kayış 290TL

INA Gergi 1400TL

ELRING Ön Krank Keçesi 1650TL

MANN Yağ Filtresi, Karbonlu Polen, Hava Filtresi 1120TL

UFI Mazot Filtresi 400TL (Eski bakımda almıştım şimdi taktım eklemiyorum)

Shell Helix Ultra ECT Multi 5W-30 5L 1220TL

Motul Auto Cool G12 EVO 5L 900TL

Motul DOT 4 LV Class 6 1LT 500TL

Würth Silikon Sıvı Conta 250 70ML 275TL

5’li Selsil Balata Temizleyici 425TL

6000TL nakit işçilik, 4 taksit 15500TL parça

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
1.6TDI Triger Seti Değişimi, Bakım, Fren Hidrolik Değişimi

Servis dışında yapılmıştır.

Continental Triger Seti 7300TL

Continental Yağ Pompası Kayışı 420TL

Gates V Kayış 290TL

INA Gergi 1400TL

ELRING Ön Krank Keçesi 1650TL

MANN Yağ Filtresi, Karbonlu Polen, Hava Filtresi 1120TL

UFI Mazot Filtresi 400TL (Eski bakımda almıştım şimdi taktım eklemiyorum)

Shell Helix Ultra ECT Multi 5W-30 5L 1220TL

Motul Auto Cool G12 EVO 5L 900TL

Motul DOT 4 LV Class 6 1LT 500TL

Würth Silikon Sıvı Conta 250 70ML 275TL

5’li Selsil Balata Temizleyici 425TL

6000TL nakit işçilik, 4 taksit 15500TL parça

Fren hidroligini yetkili servis dısında degistirdiginiz yer neresi acaba (ankara?)

Fren hidroligini yetkili servis dısında degistirdiginiz yer neresi acaba (ankara?)
Kendi ustam fren kabını basınçlandırdığı manuel bir sistem ile değiştirdi.

Sağ arka tekerin hidrolik yağ tapasını açtı, fren kabını manuel olarak basınclandırıp, teker tarafından eksildikçe yeni yağ ile kabı takviye ederek değiştirdi. 4 teker için bu işlemi tekrarladı.

Onun dışında bu işlemi cihazla erwin, asm, aydelende yapıyorlar

Hocam ben az espri olsun biraz farkindalik olsun diye diyorum.7 yil allasen hidrolikmi degisir…Altinizda var kaliteli guzel maddiyati iyi bir araba.Yedi yil hidrolik degismi cok ilginc…yinede siz daha iyisini bilirsiniz saygilar.
Öngörülü sürüş yapılıyorsa yani az gaz az fren kullanılıyorsa frene ihtiyaç yoktur.
Ani fren gerekirse 6'dan 1'e çekmek gerekebilir.

Fren hidroliği ölçülmesi gerekir mi?,gerekir.
Ölçtüren ya da zamanında değiştiren kendini kötü hissetmesine gerek yok.
Bilmediğiniz ve bazı bildiğiniz arabaları almayınız.

Şaka bir yana anahtar pili ve fren hidroliği rekoru @Savatage elinde.

Kendi ustam fren kabını basınçlandırdığı manuel bir sistem ile değiştirdi.

Sağ arka tekerin hidrolik yağ tapasını açtı, fren kabını manuel olarak basınclandırıp, teker tarafından eksildikçe yeni yağ ile kabı takviye ederek değiştirdi. 4 teker için bu işlemi tekrarladı.

Onun dışında bu işlemi cihazla erwin, asm, aydelende yapıyorlar

Yine yetkili servis fobisi olustu ben de (lubex motor yağı kullanan yetkili servis konusundan sonra)
O yüzden sordum. Yoksa bu aralar aydoganlar yetkili servise götürüp fren hidroligini degistirecektim.

Aydelene gidip bi sorup sorusturayım . Cihazları nedir nasıldır? fren hidroligini nizami sekilde dot4 Kullanıyorlar mı ?

Uzuuunnnn bir alıntı dizisi olmuş fren hidroliği konusunda

Araç 7 yılı 1 hafta sonra devircek

Fren hidroligini degistirmeyi yine erteledim
(6 ay daha)

7,5 yaşında fabrikasyon Fren hidroligini degistircem.

Ama deselerki yetkili serviste aracına lubex motor yağı koyucaz. 5 kuruş Para falanda almıycaz . (Yağ+ iscilik beleş)

Kabul etmiyorum abicim !

Ben kendi paramla motul yağımı alıp koyarım

Yine yetkili servis fobisi olustu ben de (lubex motor yağı kullanan yetkili servis konusundan sonra)
O yüzden sordum. Yoksa bu aralar aydoganlar yetkili servise götürüp fren hidroligini degistirecektim.

Aydelene gidip bi sorup sorusturayım . Cihazları nedir nasıldır? fren hidroligini nizami sekilde dot4 Kullanıyorlar mı ?
Hayırlısıyla bir fren hidroliği değişimi göründü..

Önce nereye hesap yaptırdıysanız oraya girmeyiniz.
Alt tarafı %25'ini hesaplayıp normal fiyattan düşecekler. Yapmamışlar.
Ya fren hidroliğini de yanlış hesap yaparlarsa..

Valla o kısmını bilemiyorum. Benim kendi ustam sen ne istiyorsan al gel, yeterki orijinal malzeme olsun dedi. Ben de motul dot4 lv aldım gittim halletti sağ olsun.

Aydelen son zamanlarda servis gibi calısıyor. Tam beyaz yaka avcısı gibi geliyor. Gitmeden önce fiyat malzeme gibi değişkenleri öğrenirseniz iyi olur.

Bakım ve fren hidroliği değişimi hariç 25k triger değişiminden bahsediyorlardı.

Erwin ve Asm ye de bir bakın siz.

Öngörülü sürüş yapılıyorsa yani az gaz az fren kullanılıyorsa frene ihtiyaç yoktur.
Ani fren gerekirse 6'dan 1'e çekmek gerekebilir.

Fren hidroliği ölçülmesi gerekir mi?,gerekir.
Ölçtüren ya da zamanında değiştiren kendini kötü hissetmesine gerek yok.
Bilmediğiniz ve bazı bildiğiniz arabaları almayınız.

Şaka bir yana anahtar pili ve fren hidroliği rekoru @Savatage elinde.

İlac sektöründe yeni ilaclar piyasaya sürülecegi zaman deney hayvanları (özellikle fareler) ve maalesef gönüllü para karsılıgı insanlar kullanılmakta(afrika+ uzakdogu ülkelerinin insanları)

Amac rekor kırmak falan degil aslen.

Foruma bedavadan deney / deneyim / tecrübe/ malzeme mukavemeti / malzeme ömrü üzerine biri gelmiş ben bu sekilde yapıyorum diyor.
Bence okuyup geciniz. Kendi bilir kendi aracıdır deyiniz.
kitapta 2 yılda bir yazan fren hidroligini tamam 2 yıl 9 ayda degistirirsem ultra tehlikeli bir durumla yüzlesmem deyip relax olursunuz

Bak adam 7 yıldır degistirmemiş

@ogzogz

Zıttırıvizdık fren hidroligi / kumanda pili bi kenarda dursun

Sizce ben 120.000 km / tdi
Triger degisimi yaparmıyım ?

Benim tanıdıgım @Savatage 120.000 de triger miriger degistirmez.

140 bin ? Pek muhtemel
150 bin ? Çok muhtemel

Güncel km 103 bin

İlac sektöründe yeni ilaclar piyasaya sürülecegi zaman deney hayvanları (özellikle fareler) ve maalesef gönüllü para karsılıgı insanlar kullanılmakta(afrika+ uzakdogu ülkelerinin insanları)

Foruma bedavadan deney / deneyim / tecrübe/ malzeme mukavemeti / malzeme ömrü üzerine biri gelmiş ben bu sekilde yapıyorum diyor.
kitapta 2 yılda bir yazan fren hidroligini tamam 2 yıl 9 ayda degistirirsem ultra tehlikeli bir durumla yüzlesmem deyip relax olursunuz

@ogzogz

140 bin ? Pek muhtemel
150 bin ? Çok muhtemel

Güncel km 103 bin
Ben değiştirdim trigeri 120 binde.. hiç yıpranma sertleşme yok.
Tecrübe demişken ben de kullanılabilirlik seviyesini bazı konularda test etmiş sayılırım.
2013'ten beri.. olmuş 170 küsur bin..

Mesela arka balata.. değişmesi lazım dendikten 2 bakım sonra 127binde değiştirdim. DSG+Auto hold aktif .
Gideri var mıydı, vardı ancak aracı kullanacağımdan değiştirdim. Yani sonuna kadar kullanmaya gerek yoktu.

Şimdi sıra ön disklerde. 2 set balata bitmeye yaklaştı diyebilirim. Disk de artık beni değiştir diyor. Fabrikasyon ön balata 92bin km gitti. Muayeneye girecektim, uyarı vermeden değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam.
Elbette ki kullanıcı ve kullanılan koşullar değişkenlik gösterebilir.

Tercih sizin.

Son düzenleme:
2012 honda civic 12. Yılında hiç bir sorunu eksiği olmadan fabrikasyon hidrolik kullandım. 5 yıl boyunca.. keyfe keder değiştirmedim bile, gerek yoktu çünkü..

Ben değiştirdim 120 binde.. hiç yıpranma sertleşme yok.
Tecrübe demişken ben de kullanılabilirlik seviyesini bazı konularda test etmiş sayılırım.
2013'ten beri.. olmuş 170 küsur bin..

Mesela arka balata.. 2 bakım sonra 127binde değiştirdim. DSG+Auto hold aktif .
Gideri var mıydı, vardı ancak aracı kullanacağımdan değiştirdim. Yani sonuna kadar kullanmaya gerek yoktu.

Şimdi sıra ön disklerde. 2 set balata bitmeye yaklaştı diyebilirim. Disk de artık beni değiştir diyor. Fabrikasyon ön balata 92bin km gitti. Muayeneye girecektim, uyarı vermeden değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam.

Tercih sizin.
Çok iyi veriler 👌

@ogzogz

140 bin ? Pek muhtemel
150 bin ? Çok muhtemel

Güncel km 103 bin
Hayranınım her konuda 🧿🧿

• Beğen
Tepkiler: SCC

Lubex marka yağı hangi bayi kullanmış, Shell veya Castrol değil mi?

Geri
Üst Alt