Güncel Bakım Masrafları

vw nin kullandıgı yerli yag filtresi filturk sanırım...servisi dışarıda yaptıracaksanız polenı serviste taktırmanıza gerek yok kendınız alıp takın..audi a3 lerde servis alerjik olanı kullanıyor düz yada karbonlu kullanmıyor. ..golflerde ise servis sanırım karbonluyu kullanıyordu..after marmet alanlar için 3 secenek mevcut düz, karbonlu ve anti alerjik.. .son zamanlarda değiştimi bilemiyorum ama 2-3 yıl önce böyleydi..

++++ edit

**** Hava + polen filtrelerine basınclı hava uygulamamak gerekir dogru

Hava filtresini söktükten sonra
Hava filtresinin boş kabına da basınclı hava uygulanmaz. Kabın yüzeyindeki tüm mikro+makro kirler + tozlar hoooppp direk motora kaçar. (Kabı kuru/nemli bezle silip gececeksiniz)

****Polen filtresini söktükten sonrada

Hazne boş iken araç fan dügmesini acıp hava kanalında takılı kalan yaprak çar çöp toz topragı dışarı kusturmak faydalı olacaktır.
Bu islemden sonra yeni polen filtresini takmak iyi olur.

Polen filtresi hangi markaydı ters takılan

vw nin kullandıgı yerli yag filtresi filturk sanırım...servisi dışarıda yaptıracaksanız polenı serviste taktırmanıza gerek yok kendınız alıp takın..audi a3 lerde servis alerjik olanı kullanıyor düz yada karbonlu kullanmıyor. ..golflerde ise servis sanırım karbonluyu kullanıyordu..after marmet alanlar için 3 secenek mevcut düz, karbonlu ve anti alerjik.. .son zamanlarda değiştimi bilemiyorum ama 2-3 yıl önce böyleydi..
servisten servise değişiyor olabilir mi acaba, 2017’den beri a3 kullanıyorum, her sene yetkilide bakıma (eröz) girdi, daha önce hiç anti-alerjik filtre taktıklarını görmedim, her zaman karbonlu filtre takıldı

yetkili serviste yerli malı parça kullanılması biraz garip geldi bana

servisten servise değişiyor olabilir mi acaba, 2017’den beri a3 kullanıyorum, her sene yetkilide bakıma (eröz) girdi, daha önce hiç anti-alerjik filtre taktıklarını görmedim, her zaman karbonlu filtre takıldı
Servisten servise değişebilir. Stok durumuna göre değişkenlik gösterir. Servisteki tüm polen filtreleri karbonlu. Anti alerjik özelliklilerde karbonluya ek katman vardır.
Ters olduğunu fark ettiğiniz filtrenin markasını hatırlıyor musunuz?

Daha önce fark ettiğim bir konuyu ekliyorum.
https://www.golftutkusu.com/topic/21180-volkswagen-servislerinde-uretim-hatasi-polen-filtresi/

Son düzenleme:

yetkili serviste yerli malı parça kullanılması biraz garip geldi bana
ben doğuşta gittim hep antialerjik taktılar 3-4 sefer eleman sordugumda audilere antialerjik takıldıgı söylendi..zaten ilk filtrede fabrikadan anti alerjikti..almanyada bunu öneriyormuş..

Valla o kısmını bilemiyorum. Benim kendi ustam sen ne istiyorsan al gel, yeterki orijinal malzeme olsun dedi. Ben de motul dot4 lv aldım gittim halletti sağ olsun.

Aydelen son zamanlarda servis gibi calısıyor. Tam beyaz yaka avcısı gibi geliyor. Gitmeden önce fiyat malzeme gibi değişkenleri öğrenirseniz iyi olur.

Bakım ve fren hidroliği değişimi hariç 25k triger değişiminden bahsediyorlardı.

Erwin ve Asm ye de bir bakın siz.

Bugün ankara aydelen özel servisi aradım
Fren hidroliği değisimi icin 750 lira fiyat verdi.
(Tarım kredi marketlerinden bile daha hesaplı)

Yılbaşından önce
Doguş+aydoganlar yetkili servisler her ikisi birden %25 indirim düsülmüs sekilde 2228 tl fiyat vermisti

1 ocaktan sonra yetkili servis fiyatlarına %30 zam geldigini göre

2228 oldu 2896 !

13 ocaktan sonra %25 indirimim %30 a çıkacak (7 yaş durumu)

2896 dan son fiyat 2751 e fren hidroligi degistirirler.

Arac manuel oldugu icin (debriyaj havasının alınması ) ek islemi var

Dsg olan ve %30 indirim basamagında olan +7 yaş bir golfe fiyat 2100 civarı olur yetkilide

Aydelen ferodo dot4 hidrolik kullanıyoruz dedi.
Cihazları nedir ne degildir bilmiyoruz tabi

31 aralık tarihinde 22 model 1.5 motor için yapılan bakım toplam 10 bin lira ödendi. Multimedya güncellmeside yapıldı herhangi ücret alınmadı.IMG_4015.jpg

Servisten servise değişebilir. Stok durumuna göre değişkenlik gösterir. Servisteki tüm polen filtreleri karbonlu. Anti alerjik özelliklilerde karbonluya ek katman vardır.
Ters olduğunu fark ettiğiniz filtrenin markasını hatırlıyor musunuz?

Daha önce fark ettiğim bir konuyu ekliyorum.
https://www.golftutkusu.com/topic/21180-volkswagen-servislerinde-uretim-hatasi-polen-filtresi/
IMG_3384.jpeg
servisin ters taktığı polen budur, ok işareti yukarı bakcak şekilde takmışlardı.

https://amzn.eu/d/aXINvdz şimdi bunu almayı düşünüyorum, tavsiyeniz var mıdır
fp 26 009

Ekli dosyayı görüntüle 81197
servisin ters taktığı polen budur, ok işareti yukarı bakcak şekilde takmışlardı.

https://amzn.eu/d/aXINvdz şimdi bunu almayı düşünüyorum, tavsiyeniz var mıdır
fp 26 009
Benim yukarıda paylaştığım linki okudunuz mu? https://www.golftutkusu.com/topic/21180-volkswagen-servislerinde-uretim-hatasi-polen-filtresi/

Aslında doğru takmışlar.
Servisi tebrik ederim.
Belki de servisleri uyardılar bu polen filtreleri ile ilgili.
Polen fitresi hatalı üretimli, bilginize.
Daha önce bunu dile getirdim ancak servisler maalesef bunu anlayamamışlardı.
Merkeze bildirmiştim.
Eldeki stokları bitmesi lazım. Acaba fabrika hala uyanamadı mı?

Son düzenleme:
IMG_2779.JPEG

evet herkese iyi akşamlar iyi forumlar 2023 mart 11 de başlayan golf 7 maceramız 1 yılını doldurmadan 3 periyodik bakım 1 dsg bakımı 25 bin km ye sığdırmış olduk :)

dsg sorunları bazen deli etsede şu an çözüme ulaştırdık ve keyifle biniyorum az yaktığı için güncel akaryakıt fiyatlarında dahil çok rahat her yeri gezebiliyorum.

sizlere 2025 yılı itibari ile dizel bir golf 7 nin periyodik bakım maliyetlerinden bahsetmek istiyorum bu aracı almak isteyenlerede fikir olur hem.

Yağ,hava,polen,mazot filitresi+ 5w30 castrol LL 5 litre motor yağ+ ön arka silecek takımı ı: 3500 tl

balata spreyi+ kartel tapa contası: 150 TL

işçilik (kartel tapasının ağzı bozulmuş torna yapıldı) :1500 tl

Toplam bakım maliyeti: 5150 TL.

(istanbul avrupa yakasında oturuyorum her şehrin fiyatları farklı olabilir)

İyi forumlar. 2015 1.2 TSI manuel golf aracımı 3 yıldır sanayiye götürüyorum, öncesinde doğuşa götürüyodum. Serviste 2 yılda bir fren hidroliği değişiyordu, bujiler değişiyordu. Sanayideki usta pek gerek görmüyor ısrarla sormama rağmen. Kabaca 4 yıl 40.000km den beri yag, polen ve hava filtresi harici bi şey değiştirmedim. Yagda castrol 5-30 LL, hava ve polen filtresi için man ya da mahre, yağ filtresi için de parçacının orijinal olduğunu iddia ettiği ürünü kullanıyorum. Parça için 2500 işçilik için 750 verdim hatırladığım kadarıyla, geçen ay yaptırdım.

Araba 100bin km oldu. Bu sene trigeri değiştirmeye niyetliydim, kapağı söktürdüm baktık hiç deforme olmamıştı, onu da değiştirmedim.

Vites geçişleri hiç bi zaman yağ gibi değildi arabanın, bundan evvel caddy kullanıyordum onun da golf gibi kemikliydi vitesi. Ama son zamanlarda biraz daha kötüleşti gibi hissediyorum, şanzuman yağını değiştireyim dedim ama usta baskı balatadan olması daha muhtemel dedi. O da şimdilik kaldı. Cvt civicler sene aşırı değiştiriyor, umarım bizimki sıkıntı çıkartmaz.

Son düzenleme:
evet herkese iyi akşamlar iyi forumlar 2023 mart 11 de başlayan golf 7 maceramız 1 yılını doldurmadan 3 periyodik bakım 1 dsg bakımı 25 bin km ye sığdırmış olduk :)

dsg sorunları bazen deli etsede şu an çözüme ulaştırdık ve keyifle biniyorum az yaktığı için güncel akaryakıt fiyatlarında dahil çok rahat her yeri gezebiliyorum.

sizlere 2025 yılı itibari ile dizel bir golf 7 nin periyodik bakım maliyetlerinden bahsetmek istiyorum bu aracı almak isteyenlerede fikir olur hem.

Yağ,hava,polen,mazot filitresi+ 5w30 castrol LL 5 litre motor yağ+ ön arka silecek takımı ı: 3500 tl

balata spreyi+ kartel tapa contası: 150 TL

işçilik (kartel tapasının ağzı bozulmuş torna yapıldı) :1500 tl

Toplam bakım maliyeti: 5150 TL.

(istanbul avrupa yakasında oturuyorum her şehrin fiyatları farklı olabilir)

İyi forumlar. 2015 1.2 TSI manuel golf aracımı 3 yıldır sanayiye götürüyorum, öncesinde doğuşa götürüyodum. Serviste 2 yılda bir fren hidroliği değişiyordu, bujiler değişiyordu. Sanayideki usta pek gerek görmüyor ısrarla sormama rağmen. Kabaca 4 yıl 40.000km den beri yag, polen ve hava filtresi harici bi şey değiştirmedim. Yagda castrol 5-40, hava ve polen filtresi için man ya da mahre, yağ filtresi için de parçacının orijinal olduğunu iddia ettiği ürünü kullanıyorum.

Araba 100bin km oldu. Bu sene trigeri değiştirmeye niyetliydim, kapağı söktürdüm baktık hiç deforme olmamıştı, onu da değiştirmedim.

Vites geçişleri hiç bi zaman yağ gibi değildi arabanın, bundan evvel caddy kullanıyordum onun da golf gibi kemikliydi vitesi. Ama son zamanlarda biraz daha kötüleşti gibi hissediyorum, şanzuman yağını değiştireyim dedim ama usta baskı balatadan olması daha muhtemel dedi. O da şimdilik kaldı. Cvt civicler sene aşırı değiştiriyor, umarım bizimki sıkıntı çıkartmaz.
2012 manuel polo manuel vites bende şanzıman yağı değişimi yapmayı düşünüyorum fakat sorun oluyor diyorlar 10 yıl süresi diyenler de var,ömürlük diyen de kararsızım şuan Almanya fabrika ya mail atmayı düşünmüyor değilim mail adreslerini ve dönüş olurmu.
Alacağım cevap lütfen yetkili servislerimize başvurun olursa yağ değişmez sorumluluk almak istemiyor servisler

Yağ değişimini doğru yapan bir yer bulursanız değiştirmeniz faydalı olur (ama değişirken eksik yanlış yağ koyup daha beter yapmazlar ise). Yetkili Servisler pek manuel vites kutusu yağı değiştirmedikleri için tam bilmiyor olabilirler.

ELSA yı açıp onu takip ederek yapmaları halinde sorunsuz değiştirmeleri lazım.

Yağ değişimini doğru yapan bir yer bulursanız değiştirmeniz faydalı olur (ama değişirken eksik yanlış yağ koyup daha beter yapmazlar ise). Yetkili Servisler pek manuel vites kutusu yağı değiştirmedikleri için tam bilmiyor olabilirler.

ELSA yı açıp onu takip ederek yapmaları halinde sorunsuz değiştirmeleri lazım.
Bulunduğum şehir de değişimi yapacak usta bulamadım zorlasam yaparlar ama işin doğrusunu yapacaklarını hiç sanmıyorum.

Geri
Üst Alt