@forzaGilles
Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz yahu, dünyanın neresine giderseniz gidin yetkili servis "her zaman pahalıdır" boşuna canınızı sıkıp dil döküyorsunuz., bunun doğuş oto veya bizim ülkemiz ile bir alakası yok.,
Şurada çok haklısınız amerikada 15 yıl kalmış arkadaş anlatıyor. Amerikada yetkili servis fiyatları astronomik fiyatlarda. Bu nedenle her 3 amerikalıdan 2 si evinin önünde kendi aracının bakımını /tamirini kendi yapar. Bu arkadaşta ispanyol motor ustası yan komşusuna yaptırmış aracının her türlü bakımlarını /tamirini evin bahçesinde yıllarca
Tartışma nerede ? onu anlayamadım
Sizin yorumunuz Doğuş Holding Kapsamındaki boğaz manzaralı yeme içme mekanları ultra pahalı ! dünyanın heryerinde aynı lüx mekanlar pahalı benzetmesi gibi . evet oradaki fiyatların üzerine X100 misli fiyat olsa yine bizi bağlamıyor . Gidip yiyen içenlere afiyet olsun (Allah ayak üstü tavuk döner/köfte ekmek +ayranı eksik etmesin bizlerden bugünde karnımız doydu diyoruz ya hafta içi her öğlen)
https://www.dogusgrubu.com.tr/tr/yeme-icme
Evet Doğuş Grubu yeme içme makanlarının alternatifi ? 1/20 maliyetle köfteciler / tavuk dönerciler falan
Burada manuel kullanıcıları için alternatifin adresin orjinal mann filtrelerle /castrol-motul-L.Moly yağlarla işi bilen bir vw ustası olduğu tekrarlanıyor devamlı
Diyceksiniz 50 kere buraya yazdım millet bıktı kabul !
Garantinin bitmesine 9 ay daha varken sanayide bakım yaptırdım.
Sebebi şudur !
2018 ocak çıkışlı araç (Garanti 2020 ocakta bitiyor)
6 ayda , 2018 temmuzda 16.000 km yol yapıp ilk bakıma girdim tabi yetkili serviste. Mart 2019 da 30000 bakımı için her türlü indirim vs. zubuzu dahil 1390 istedi servis! (tdi manuel)
Yavvv dedim araç 31.500 km ye gelmiş ! araç fabrikada üretilirken genetik bir defosu / kötü huylu tümörü /montaj hatası olsa zaten bu 31500 km de kendini gösterir di ? (zaten aracın yürüyenini / motorunu / şanzumanını çift kulak stereo dinlemişim . araçtan gelen en ufak faullü çalışma sesi yok)
Manuel bir golfü ne diye yetkili serviste bakıma sokayım 1390 a ?
550 ye herşey dahil mann filtrelerle castrol LL 5 litre YAĞ işçilik dahil
1/3 fiyat ? (800 lira fark)
peki şanzuman manuel hadi 150-200 bine kadar baskı balata gidiyor . Bitince zaten 1100 lira full debriyaj seti. (SACHS,LUK)
diğer risk faktörleri peki ? aracın tüm elektroniği , turbosu, yürüyeni , motoru, beyni vs vs? Bunlar bozulursa ? yanar mıyım ? (İnanın ki bunlar pert olursa servisin vereceği iyi niyet indirimli fiyat yine sanayideki ustanın fiyatıyla aynı) (+ benim yılda 2 bakımdan 800+800 cebimde, 5 yılda 8000 ! buyursun 5 yıl sonra turbo patlasın. 8000 kumbarada !! hadi 2-3 binde ben vereyim ? 10000 masraf olsun ! 8000 'i geçmişte zaten tasarruf etmişim.... ama bozulursa
Bozulursa farklı birşey (varmı golfte dsg dışı rutin gümleyen bişey )
zaten bozuluyor farklı birşey.(dsg)
Dsg almadım kainatın akıllısı benim demiyorum tabi . Dsg /zf/aisin vs vs otomatik bana uzak bişey. (Otomatik araç da kullanamıyorum zaten yada bilmiyorum sürmeyi)