Güncel Bakım Masrafları

@Cem bazı arkadaşlar vw yazdılar ve öyle bir durum olmadığını servis bakımlı araçların iyi niyet kapsamından faydalanacağını söylediler sonra nedense konu admin tarafından kilitlendi siz servise devam edin dsg öyle bir durum ki siz sanayide yaptırırsınız bir ay sonra mekatronik gider öyle lanet bir şanzıman bir hafta önce bir tanıdığımın 2014 aracı yolda kaldı garanti yok 10 bin fiyat çekti servis.4500 e sanayide birini buldular yapıp satacak bizden özenip golf aldı, alalı da 10 bin oldu üzüldüm gerçekten.

Moderatör tarafında düzenlendi:

@cglrglby @Savatage

@Culture33 @SerkanG

Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz yahu, dünyanın neresine giderseniz gidin yetkili servis "her zaman pahalıdır" boşuna canınızı sıkıp dil döküyorsunuz., bunun doğuş oto veya bizim ülkemiz ile bir alakası yok.,

@Lycian Ozon bakımı dediği şey klima temizliği., siz bu işlemin yapılmasını taleb etmediyseniz paranızın iade edilmesini isteyin., ayrıca size poşet vermediklerine göre 45 kuruş olan poşet ücretini de iade alınız., Fren hidroliğinde hatalı bir durum yok., doğru hidrolik yağı kullanılmış..!!
Klima temizliği bakımı talep etmedim. Bunun ne olduğunu sorduğumda hidrolik yağının tamamen boşaltıldığı ve temizlendiği, bu değişim işleminin zaten 300-350 lira tuttuğu söylendi ancak burdaki paylaşılan faturalarda rakam çok daha düşük..

Hocam eski filtreleri teslim aldım poşetle o yüzden onda sıkıntı yok..

900km sonra bakıma girmesi gerekiyor araç. Bu da 55bin km ye tekabül ediyor. 55bin de girip 5.000 km sonra tekrar mı girecek ? 

@major24 15.000 km yahut 1 yıl hangisi önce dolarsa 55.000 de girerseniz ya 70.000 de yada senesi dolunca gidersiniz bakıma.

@forzaGilles

Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz yahu, dünyanın neresine giderseniz gidin yetkili servis "her zaman pahalıdır" boşuna canınızı sıkıp dil döküyorsunuz., bunun doğuş oto veya bizim ülkemiz ile bir alakası yok.,

Şurada çok haklısınız amerikada 15 yıl kalmış arkadaş anlatıyor. Amerikada yetkili servis fiyatları  astronomik fiyatlarda. Bu nedenle her 3 amerikalıdan 2 si  evinin önünde kendi aracının bakımını /tamirini kendi yapar.  Bu arkadaşta ispanyol motor ustası yan komşusuna yaptırmış aracının her türlü bakımlarını /tamirini  evin   bahçesinde yıllarca 

Tartışma nerede ? onu anlayamadım 

Sizin yorumunuz  Doğuş Holding Kapsamındaki  boğaz manzaralı  yeme içme mekanları ultra pahalı ! dünyanın heryerinde aynı lüx mekanlar pahalı benzetmesi gibi . evet oradaki fiyatların üzerine X100 misli fiyat olsa yine bizi bağlamıyor . Gidip yiyen içenlere afiyet olsun (Allah ayak üstü tavuk döner/köfte ekmek +ayranı eksik etmesin bizlerden  bugünde karnımız doydu diyoruz ya hafta içi  her öğlen)

https://www.dogusgrubu.com.tr/tr/yeme-icme    

Evet Doğuş Grubu yeme içme makanlarının alternatifi ?  1/20  maliyetle  köfteciler / tavuk dönerciler  falan

Burada manuel kullanıcıları için alternatifin adresin orjinal mann filtrelerle /castrol-motul-L.Moly yağlarla  işi bilen bir vw ustası olduğu tekrarlanıyor devamlı

Diyceksiniz 50 kere buraya yazdım millet bıktı kabul ! 

Garantinin bitmesine 9 ay daha varken sanayide bakım yaptırdım. 

Sebebi şudur ! 

2018 ocak çıkışlı araç (Garanti 2020 ocakta bitiyor)

6 ayda , 2018 temmuzda 16.000 km yol yapıp  ilk bakıma girdim tabi yetkili serviste.  Mart 2019 da 30000 bakımı için   her türlü indirim vs. zubuzu dahil  1390 istedi servis! (tdi manuel)

Yavvv dedim araç 31.500 km ye gelmiş ! araç fabrikada üretilirken genetik bir defosu / kötü huylu tümörü /montaj hatası  olsa  zaten bu 31500 km de kendini gösterir di ? (zaten aracın yürüyenini / motorunu / şanzumanını  çift kulak stereo dinlemişim . araçtan gelen en ufak faullü  çalışma sesi yok) 

Manuel bir golfü ne diye yetkili serviste bakıma sokayım 1390 a ? 

550 ye  herşey dahil mann filtrelerle castrol LL 5 litre YAĞ işçilik dahil 

1/3  fiyat ? (800 lira fark)

peki şanzuman manuel hadi 150-200 bine kadar baskı balata gidiyor . Bitince zaten 1100 lira full debriyaj seti. (SACHS,LUK)

diğer risk faktörleri peki ?  aracın tüm elektroniği , turbosu, yürüyeni , motoru, beyni  vs vs?  Bunlar bozulursa ? yanar mıyım ? (İnanın ki bunlar pert olursa servisin vereceği iyi niyet indirimli fiyat yine sanayideki ustanın fiyatıyla aynı) (+ benim yılda 2 bakımdan  800+800  cebimde,   5 yılda 8000 !  buyursun 5 yıl sonra turbo patlasın. 8000 kumbarada !! hadi 2-3 binde ben vereyim ? 10000 masraf olsun !  8000 'i geçmişte zaten tasarruf etmişim.... ama bozulursa

Bozulursa farklı birşey (varmı golfte dsg dışı  rutin gümleyen bişey ) 

zaten bozuluyor farklı birşey.(dsg)  

Dsg almadım kainatın akıllısı benim demiyorum tabi . Dsg /zf/aisin    vs vs   otomatik bana uzak bişey. (Otomatik araç da kullanamıyorum zaten yada bilmiyorum sürmeyi)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Klima temizliği bakımı talep etmedim. Bunun ne olduğunu sorduğumda hidrolik yağının tamamen boşaltıldığı ve temizlendiği, bu değişim işleminin zaten 300-350 lira tuttuğu söylendi ancak burdaki paylaşılan faturalarda rakam çok daha düşük..

Hocam eski filtreleri teslim aldım poşetle o yüzden onda sıkıntı yok..
Hidroliğin bedelini zaten ödemişsiniz. size hesabını yaptım. orada farklı bir durum var. bunu başka servisi arayıp sorun derim, çünkü ilk defa böyle bir şey duydum. hidrolikte de zaten vakumlu yapıyor içerisin de pamuklanma mı olmuş ne olmuş, diyelim ki olmuş ozan ile mi gidiyormuş o.  :)  poşet olayında eski malzemeleri aldıysanız sıkıntı yok.

Hidroliğin bedelini zaten ödemişsiniz. size hesabını yaptım. orada farklı bir durum var. bunu başka servisi arayıp sorun derim, çünkü ilk defa böyle bir şey duydum. hidrolikte de zaten vakumlu yapıyor içerisin de pamuklanma mı olmuş ne olmuş, diyelim ki olmuş ozan ile mi gidiyormuş o.  :)  poşet olayında eski malzemeleri aldıysanız sıkıntı yok.
Buda bizim oğlanın 30 bin bakımı extra hiçbir şey yaptırmadım hatta aracı yıkatmadım bile silecek suyu dolu olduğu için onuda doldurulmamasını istedim.am bu seferde civata diye bir kalem eklemişler civata neyse artık 😳
AD9nB0.jpg

Bir az önce servisi aradım aracım 2015 1.4 tsi 55bin im de

Normal rutin bakim (yağ filitre vs)

Buji degismi

Antifiriz değişimi 

Fren hidroliği değişimi

1650tl fiyat aldım

@forzaGilles (hocam antifriz neden değiştiriyorsunuz diye söylediler daha erken bakarız özelliğini yitirmediyse gerek yok dediler)

Buji degismi

Antifiriz değişimi 

Fren hidroliği değişimi

1650tl fiyat aldım

@forzaGilles (hocam antifriz neden değiştiriyorsunuz diye söylediler daha erken bakarız özelliğini yitirmediyse gerek yok dediler)
Aradığım cevap. 1650 tl servis , 100 tl yol ücreti , 30 tl midtown alışveriş merkezi sturbucks da kahve , 3-5 parça birşey aldık mı bu servis bana 2-2.200 tl ye mal olur 😕

@Cem Yetkili servise giden araçlar için iyi niyet garantisi devam ediyor. Tavsiyem özellikle de DSG olduğu için kesinlikle yetkili servise devam etmeniz yönünde.

• Beğen
Tepkiler: Cem
@Cem Yetkili servise giden araçlar için iyi niyet garantisi devam ediyor. Tavsiyem özellikle de DSG olduğu için kesinlikle yetkili servise devam etmeniz yönünde.
Gecenlerde iyi niyet garantisi uygulaması bitti diye bi mevzu dönmüstü sanki,aslı yokmuymus

Buda bizim oğlanın 30 bin bakımı extra hiçbir şey yaptırmadım hatta aracı yıkatmadım bile silecek suyu dolu olduğu için onuda doldurulmamasını istedim.am bu seferde civata diye bir kalem eklemişler civata neyse artık 😳
Bu bizim bildiğimiz halk arabası vw golf ün 30.000 bakım ücretimi? 1752 lira

Hava polen yakıt yağ filtre+motor yağı dışında bişey yok gibi

82 anayasası gibi bi dolu yazmışlar ama çoğu boş tekrarlar ıvırlar zıvırlar

Yazık yahu 1752 lira

52. Kez yazıyorum . Garantiyi yaktım 550 liraya aynı bakımı yaptırdım sanayide

Buji degismi

Antifiriz değişimi 

Fren hidroliği değişimi

1650tl fiyat aldım

Onlardaki cihaz antifirizin sadece donma noktasını ölçer., antifirizin donma noktasının iyi olması değişmemesi için tek başına bir kriter olamaz çünkü antifiriz sadece donmaya karşı koruma sağlayan bişey değildir., aynı zamanda motoru korozyona karşı korur., Antifiriz zamanla sürekli ısınıp-soğumasından dolayı özelliğini yitirerek korozyon korumasını yitirir.. bu sebebten 4-5 senede bir değiştirmek gerek., motorda korozyon oluşmaya başlarsa bunun önüne geçmek güçtür., motorunuzun ve diğer hayati önemi olan devirdaim pompanızın sağlığı açısından değiştirmek iyidir.. 

Size verdikleri bakım fiyatını e-mail ile teklif atmalarını isteyin atsınlar., gelen teklif mail’inde %25 yedek parça ve %25 işçilik indirimi ile %16 motor yağı indirimini yapmışlar mı gelen teklife bakınız., sonradan sürpriz ile karşılaşmayın.. hem bu şekilde her bir parçanın fiyatını tek tek kalem kalem görmüş olursunuz, yağ olarak Castrol Edge Professional mi yoksa (Shell veya Mobil Super 3000) gibi ucuz yağ mı kullanıyorlar.?

Özetle bu şekilde yaparsanız, yok efendim servis şöyle yaptı, doğuş böyle yaptı diye mızmızlanan, işi brezilya dizilerindeki entrikalara çeviren kişiler gibi sürprizler ile karşılaşmazsınız..

@Akdnz TSI mı? TDI ise zaten buji yok (kızdırma bujisi denen şey ayrı konu tabi)

TSI ise 45000 km de olmanıza karşın 4. Yaş bittiğinden bujilerinde değişmesi gerekiyordu? Değiştiriniz mi? Bunun için  lokma takımı lazım falan?

Geri
Üst Alt