celikomerfaruk
Üye
Faturada 3.cü sırada Defender Plus diye bir kalem yazılmışş bu nedir acaba..?Buğün yapılan bakım ve fatura. 2013 highline 1.6 tdı dsg 6 yıl bakımı 56.300 km deki araç için.
Ekli dosyayı görüntüle 20595
Servis aracın fabrikada koyulan orjinal fren hidroliğini kullanır., zaten canınızın istediği her fren hidroliğini koymamak gerek.,Servis istediğimiz fren hidroliğini koyuyor mu ?
Dot 5.1 e geçmeyi düşünüyorum . Fren hidroliği makinasını. incelemiştim genelde hazneden bir boru yardımıyla çekilen tipteler.Kolaylıkla ürünü değiştirebilirler diye düşünüyorum .Servis aracın fabrikada koyulan orjinal fren hidroliğini kullanır., zaten canınızın istediği her fren hidroliğini koymamak gerek.,
Alacağınız fren hidroliğinin DOT4 VW501.14 onayı olması gerek., ki piyasada satılan hidroliklerin çoğu standart dot4 'tür., VW501.14 onaylı fren hidroliğini dışarda bulmak imkansıza yakın., hadi buldunuz diyelim servis kabul etse bile artık çoğu servis f.hidrolik değişimini otomatik cihazla yaptığından cihazın içindeki Litrelerce hidroliği boşaltıp sizin alacağınız hidroliği neden koysun
Naçizane tavsiyem geçmemenizi öneririm..,Dot 5.1 e geçmeyi düşünüyorum . Fren hidroliği makinasını. incelemiştim genelde hazneden bir boru yardımıyla çekilen tipteler.Kolaylıkla ürünü değiştirebilirler diye düşünüyorum .
Ozan sterlizasyon sanırım klima kokusu için yapıldı, başka bir şey için olacağını sanmıyorum. siz koku giderilsin dediyseniz eğer bu işlemi yapmışlardır, eğer böyle bir talepte bulunmadıysanız itiraz edin faturayı iade edip, yenisini kesip versinler. yoksa ne ala istemeden işlemi yap parasını al. sanırım Nisan ayından sonra yaptırdınız poşet bedeli de eklemişler. ve fren hidroliği 44.34 tl+kdv ucuz değil mi diyecektim ki Fren hidroliği bakımını gördüm. (134,40+44,34+KDV = 210,91 TL) fren önemlidir. Fren hidroliği tamamen boşaltılıp sistem temizliğinden (anjio) sonra yeni yağın konması gerekir. eski yağa asla ve asla ekleme yapılmaz. zaten faturada da yazmışlar 1,2 LT diye.Ailemde kullanılan araçlardan biri bugün bakıma girdi. (2012 Golf mk6 1.6 tdi dsg - 103k km). En son yakıt filtresi 2016 yılında 80.000 km de değişmişti. Onu hatırlattım, değiştirmişler. Birde son zamanlarda düz veya çok az eğimli yollarda kalkarken frenden ayağınızı çeker çekmez boştaymış gibi bırakıyordu. Eğim fazla olunca hillholder tutuyor ama eğim az olunca böyle yapmaya başladı. Arka balataların kontrolünü istedim (hala orijinal olanlar üzerinde). Değiştirmemişler..
Birde hidrolik hiç değişmedi onu hatırlattım. Burda "forzaGilles" arkadaşın uyarıları üzerine.
Fatura böyle..Araç 7 yaşın üzeri olduğu için motor yağında %16 indirim, parçada %30 indirim dendi. Tek canımı sıkan "ozon sterilizasyonu" adı altında ne için aldıklarını bilmediğim bir şey var faturada. Sorduğum zaman hidrolik yağının tamamının boşaltılıp temizlendiği gibi bir kaçamak cevap verildi. Benim bildiğim ozon araç içi temizliğinde falan kullanılır ki öyle bir talep ne yapıldı nede gerçekleştirildi.
Hidrolik değişimi sonrası ile ilgili deneyimlerimi yine buradan paylaşırım.
Ekli dosyayı görüntüle 20709