- İsim
- İbrahim
- Araç
- 2024 Cupra Formentor, 1.5 TSI, Magnetic Gri
Hocam bence buradaki sıkıntı shell yağı edge professional ile aynı fiyattan faturalandırmaları., tamam shell koysun vw onaylarını karşılıyor ama kimi servis shell 0w-30 koyuyor, kimisi shell 5w-30 koyuyor., kafalarına göre iş yapıyorlar belirli bir standart yok., İstanbul, İzmir, Antalya, Adana gibi bölgelerde yaşayan adamın 0 numara yağ ile işi yok., boşu boşuna incecik su gibi yağı kullanmanın anlamı yok., Erzurum, Kars gibi şehirler için 0numara yağı kullanırsın ama sıcak iklim için çok gereksiz bişey., herşeyi geçtim araca yazık günah..@Mmt0634 70.000 km de 1.6 TDI taşıtta şu ana kadar yağ tüketimi sorununa rastlamadım (Shell koyuyor servis). Yağ seviyesi 1/2 altına hiç inmeden bakımlara yetişti. Somut bir bilgi var ise Shell daha çok tükettiğine dair öğrenmek isterim.
Shell veya Castrol özellikle bir tercihim değil, VW onayını aldıktan sonra servis hangi yağı koyarsa koysun, çok düşünmeye gerek yok.
Onlar hidroliğin cihazla nemini ölçse de sadece cihaza bağlı kalmak yanıltır., fren hidroliği çok kıl bir sıvıdır., en ufak olumsuz şeyden etkilenir., cihaz nem durumunu iyi olarak gösterse de bu değiştirmemek için kıstas değildir., hidrolik belli bir zaman sonra hidroliğin kaynama noktası düşer., kaynama noktası düşen hidrolikte ısındıkça frenler etkilenir istenilen performansı sergileyemez..!!3.bakımım normal yağ vs.şeklinde yapıldı.
915 tl tuttu bütün indirimler dahil.
Fren hidrolik yağını servis danışmanına sordum 3 yıl yada 90000km dedi.Yağın nemini ölçüp seneye fren hidrolik yağının değişeceğini söyledi.
4.bakımda bujilerde değişecekmiş.Arabada hiçbir sorun çıkmadı.
Edirne Mercan.
SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1075 lira içinde neler var neler değişecek önemli olan o@slck maşallah Allah kazasız belasız sıkıntisiz kullanmayı nasip etsin bende bugün randevu aldım cuma günü götürücem 70 bin bakımı 1075 dendi indirimler le 800 dendi castrol 5 30 kullanacaklar antalyada shell yag kullandıkları için yaptirmamistim ankarada castrol kullanıyorlar bayilerde kimi shell kullanıyor 50 ila 100 tl fiyat farkı çıkıyor muş buna dikkat edelim arkadaşlar shell yağda yağ yakma daha çok oluyormus bunlar bizzat etrube ettiklerim değil duyduklarim onu da belirtmek isterim...silecek alıcam ayrıca onada 225 dediler indirimle işçilik dahil 164 dendi sizce rakamlar nasıl ?
Hocam bilgi için teşekkür.Daha önce yazdıklarınızdan biliyordum araba alındıktan sonra 3 yıl devamında 2 yılda bir değişir diye ama danışman nem ölçücem deyince bende he he tamam dedim bu tip işlere hakimde değilim hiç.antifreeze -40 mış bunada tamam dedim.yine burada vardı soğuğa koruyor ama korozyona engel olamıyor diye eski antifreeze onada tamam dedim.Danışman bile belki bilmiyor bunların değişim zamanlarını.Seneye bakıcaz artık.Onlar hidroliğin cihazla nemini ölçse de sadece cihaza bağlı kalmak yanıltır., fren hidroliği çok kıl bir sıvıdır., en ufak olumsuz şeyden etkilenir., cihaz nem durumunu iyi olarak gösterse de bu değiştirmemek için kıstas değildir., hidrolik belli bir zaman sonra hidroliğin kaynama noktası düşer., kaynama noktası düşen hidrolikte ısındıkça frenler etkilenir istenilen performansı sergileyemez..!!
Ayrıca yanlış bilgi vermiş., fren hidroliği aracın üretim tarihinden itibaren 3.cü yılın sonunda., ve devamında her 2 senede bir değişir.