@gokayozyer o değil adamlar ciddi ciddi 0w30 kullanmaya başladılar benzinlide kullanan var forumda paylaşan olmuştu ama dizelde ilk defa duyuyorum, 507 sertifikalı mı bu shell?
bende şimdi fark ettim. bahsedildiğini duymamıştım forumda. ama 0W30'u ve shell i yeni gördüm. bende servisin yağını bi arkadaşa överken, bana serviste kullanılan shell resmi paylaştı bişey diyemedim. bende tüm bakımlarda yağımı (mobil 1 formula) kendim götürüyorum. ama sevisteki yağıda tabiki kötüleyemem. elimdeki yağdan ne artısı var diye düşünürken bu listeyi gördüm tesadüf. e ozaman gün gelir bunlar mobil de kullanır. zaten bi ara kullanıyorlardı diye hatırlıyorum.@gokayozyer o değil adamlar ciddi ciddi 0w30 kullanmaya başladılar benzinlide kullanan var forumda paylaşan olmuştu ama dizelde ilk defa duyuyorum, 507 sertifikalı mı bu shell?
@forzaGilles Yetkili servis indirimlerden sonra ön disk ve balata için işçilik dahil 1 240 tl fiyat vermişti.Aracın ilk sahibi misiniz.? İlk defa jurid marka balatalı olanı sizden duydum.,
Fren hidroliğini dışarda değiştirmek isteseniz de VW 501.14 onaylı fren hidroliğini dışarda bulmanız çok zor., neredeyse imkansız diyebilirim., ve dışarda satılan standart dot4 f.hidrolikleri bizim araçlar için uyumlu değildir..!! Ayrıca şuan servislerde aracın yaşına göre %15-30 arası bakım ve onarım işlemlerinde yedek parça ve işçilikte kampanya başladı., https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar/Zubizu-Servis-Kampanyasi.html
Fren hidroliği ve antifiriz için ödediğiniz rakam gayet uygun.,@forzaGilles Yetkili servis indirimlerden sonra ön disk ve balata için işçilik dahil 1 240 tl fiyat vermişti.
Disk ve balataları delphi taktırdım işçilik dahil 600₺ Ötme ses vs yok. hiç ate textar ferodo vs aranıp yüksek meblağlar ödemeye gerek yokmuş. Belki bu markalar kullanım ömrü olarak daha uzun süreli olabilir ama sonuçta delphi de merdiven altı bir marka/firma değil ayrıca malzemeleri aldığım firma şehrimdeki en büyük vw audi seat toptancısı ate textar ferodo da vardı ama onların değişim istediklerinde tedarikçi firmaların sıkıntı çıkardığını ama delphi nin hiç sıkıntısız değişim yaptığını belirtip benim disk balatalarda ötme vs. problem olursa hiç sıkıntısız hemen kendi ellerindeki stokdan değişim yapacaklarını söyledi değişim garantili yani
yetkili serviste firen hidroliği ve antifrizi 298₺ ye değiştirdim. antifrizi 2 kutu kullanmışlar 0,5 lt artmış araca koymuşlar. 2.5 lt antfiriz kullanmışlar toplamda en az 3-3,25 lt kullanırlar diye düşünmüştüm.
Fiyatlar nasıl sizce, disk balata konusundaki düşüncemde inşallah yanılmam.
Ekli dosyayı görüntüle 19322
Araç manuel ...garanti korkusuyla yakayı kaptırmam zor gözüküyor.@Savatage 1375 lira daha ekleyip araba bile değiştirilir ne yaptınız öyle model yenileyin daha iyi, şahin alıp toplasanız bu kadar masrafı çıkmaz.