Bu fiyat yetkili servisten pahalı değil bence, ekstra fren hidroliğinin, soğutma suyunun (antifriz) tamamen boşaltılıp yenilenmesi ve arka fren balatalarının değişimi dahil, yetkili servis standart bakıma 1190 lira teklif verdi zaten. Ancak mann filtre konusunda haklısınız, bir dahaki bakıma filtreleri kendim temin ederken mann almaya özen göstereceğim.Yetkili servisten pahalı bir özel servis ??? Muhtemelen fren balatası ve hidrolik değişimindendir. Birde aklınızda bulunsun bosch filtre yerine orijinal mann filtre kullanın çok daha kaliteli
-Motul 5lt. yağ 220tl.16 Ağustos günü Kırşehir'den 2016 model 1.6 TDI 44.000 kmde araç aldım. Gitmeden önce Ankara 2CR Garage ile irtibata geçip aracımın bakımını yaptıracağımı söyledim. Balıkesir'e dönüşte uğradım 2CR Garage'a. Şaşmaz sanayide Aydoğanlar yetkili servise de gittim hatta aracımın geçmişi ile ilgili bilgi aldım. Periyodik bakım için 1190 TL fiyat verdiler. 2CR Garage da ise şunlar dahil;
Motul 8100 X-Clean+ 5W30 5 lt yağ,
Tüm filtreler Bosch,
Motul Engine Clean uygulandı,
Fren Hidroliği: Motul DOT 5.1 (Komple değişti)
Soğutma Sıvısı: Motul Inugel G13 (Komple değişti)
Arka Fren Balataları: Ferodo marka
bakım 1300 TL tuttu.
İlgi alaka şahaneydi, öğle yemeği de ısmarladılar, tüm sorularıma sabırla cevap verdiler.
Aklınızda bulunsun.
Araç kaç model.?En kısa zamanda 60 bin bakımını yaptırıcam ancak henüz karar veremedim. Yetkili servis buji vs ile 1500 civarı çıkıyor. Altı üstü bujili yağ değişimi, fakat onayları karşılayan faturalı yağ alıp gidersem maliyeti az da olsa aşağı çekmiş oluyorum. Sanayide özel bi serviste 850 tl fiyat çıktı. Mahle filtreler liqui moly yağ ngk bujilerle. Şuan araçta longlife3 professional yağ var, daha önce dediğim gibi hiç eksilmemiş. Bundan önce kullandığım mobil 1 esp te hatrı sayılır eksilme mevcuttu. Dışarıda yapcak olsam hangi yağ kullanıcaz? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. @forzaGilles . Filtreler olarak? Mann galiba. Buji bulmak sanki biraz zor gibi bizim 1.2 tsi lerde. Dışarıda yaptırmazsam cidden servise o para verilirmi ? Tecrübelerinizi bekliyorum
zibuzu 6. ayda bitiyordu sonra tekrar yıl sonuna kadar uzatıldı. Yıl sonuna kadar devam eder mi, sonraki yıl yine olur mu, aniden 10. ay kampanyayı sonlandırırlar mı vs. bu soruların net bir cevabı yoktur. Ben zibuzudan %15 faydalandım (yukarıdaki mesajlarda fatura atmıştım) ama şu telefonu yan çevirip çıkan kodu servis istemedi, ısrarla sordum kodu vereyim mi diye "bizim kod girebileceğimiz bir ekran yok" dedi st...arkadaşlar aracım trafiğe 3 ekim 2015 çıkışlı zubizu 4 yaşındaki araçlar için servis kampanyasından yararlanmak için 3 ekimden sonra mı servise gitmem gerekir yoksa bu ay gitsemde kampanyadan yararlanabilir miyim? ayrıca önceden hep servis olarak generale gittim general servisi kapandığı için tamaş yada uzay otoya gitmek istiyorum siz hangisini tavsiye edersiniz?
Tam 4 yaşını doldurduysa (trafiğe çıkış tarihinden itibaren) yedek parça ve işçilikte %25 ve motor yağında da %16 indirim olması gerekiyor., size 1500 çok demişler ama indirimi katmamışlar sanırım., araç 4 yaşına geldiği için fren hidroliği de artık değişmeli..!! Araç için ıygun fren hidroliği Dot4 VW501.14 onaylı olmalı..!! Dışarda bu onayı karşılıyan hidroliği bulmak malesef biraz zor.,