@forzaGilles hocam servisteki sileceklerin güncel fiyatı hakkında bilginiz var mı acaba? Dışarıdan aldığımız swf ile servisteki birebir aynı oluyor mu?
Güncel fiyatını bilmiyorum ama 200’den aşşağı değildir., Orjinal silecekleri SWF üretiyor., Yani serviste satılanlar swf üretimi., Alman araçlarında genellikle orjinal ekipman üreticisi swf oluyor.. zaten silecek deyince piyasada bosch, swf ve valeo akla geliyor., bosch beyaz eşya harici ürünlerine pek sıcak bakmıyorum., Valeo ise araba sektörüne virüs gibi bulamış lanet bir firma fren balatası üretir, ferrari ye bilee far üretir özetle herşeyi üretiyorlar ama ben daha bu zamana kadar sorunsuz bir şey ürettiklerine şahit olmadım., Örneğin bizim araçların Xenon farları kronik mercek lekelenmesi sorunu vardır, Farlar üretim hatası yüzünden merceklerde zamanla lekelenme oluşuyor., bu da aydınlatmayı kötüleştiriyor., adamlar farda “revizyona” gidip yeni far ürettiler ama değişen bişey yok sorun devam ediyor., O farı Hella üretseydi aracın ömrü boyunca ilk gün ki aydınlatmayı sağlardı.,
Malesef artık almanlar da kore, japon araçları ile rekabet içine kalabilmeleri için bazı parçalarda maliyet düşürmek adına böyle valeo gibi firmalarla çalışmak zorunda kalıyorlar.,
Şimdi bu kadar valeo’yu kötüledim ama işin trajı komik diğer tarafı alman menşeli olan SWF firması da bir süredir Valeo bünyesinde.,
valeo swf’yi bir süre önce satın aldığını okumuştum
Silecek olayı tamamen kullanıcı ile alakalı bir durum kendiniz deneyip tecrübe etmelisiniz., örneğin benim araçta fabrikanın taktığı silecekler 3,5 sene oldu halaa ilk günkü gibi siliyor., neden bu kadar dayandı çünkü araba yaz-kış sürekli kapalı garajda., ne güneş görüyor., ne kışın yağmur-çamur-kar görüyor., dandik ucuz cam suları sileceğin anasını ağlatır., 3 kuruşluk cam suyu işte bu kadar zararı olur mu demeyin ucuz dandik cam suları veya kışlık antifirizli cam suları eğer kaliteli değilse sileceği geçtim aracın boyasını bile mahvettiği olduğunu okuyoruz., kimisi aracı ağaç altına bırakır., arabanın camı komple reçine içinde kalır., sora da silecekleri çalıştırdı mı vayy efendim bu silecek niyee böylee., çok uzatmıcam liste yapsak uzar gider..