Güncel Bakım Masrafları

@Ümit Akkaya Hayırlı olsun hocam. 2015 model 12.ay çıkışlı. %15 indirimi var. Fiyat aldım servisten 1550 tl indirimsiz çıkıyordu. Yağı bende kendim alıp götürmek istedim, bir türlü kabul ettiremedik, hal böyle olunca da sinirlenip sanayiye gittik.

@forzaGilles şimdi ne yapmam gerekir hocam sizce 
Hocam kullanılabilinir mi diye soruyorsanız..? evet kullanılır.., motora zararı var mı veya uzun dönemde bir sorun çıkartır mı diye soruyorsanız., bunu benimde bilmem zor., siz olsanız ne yapardınız diyee soruyorsanız., ben hiç düşünmeden gider yeni motor yağı ve yağ filtresi alıp değişim yapardım.. talihsiz bir durum olmuş ama dünyanın sonu değil..

@Tuna Orul Bende 4. yıl bakımı yaptırdım geçen cumartesi seninkine ek olarak  buji değişimi vs. 1500 tl olan bakım zubizu ile 1300 tl ye geldi. Ama kuaför işini kesinlikle doğuş otoda yaptırmayın derim hiç iyi değil.  :D

@forzaGilles en kısa zamanda 4200 ile değiştireyim o halde. Hocam bu arada genel bi bilgi olarak;

Benzinli 502/504

Dizel 505/507 onaylarına sahip olmalı. 

Doğrumudur?

@forzaGilles en kısa zamanda 4200 ile değiştireyim o halde. Hocam bu arada genel bi bilgi olarak;

Benzinli 502/504

Dizel 505/507 onaylarına sahip olmalı. 

Doğrumudur?
Benzinli için 502 veya 504

Dizel için yeni nesil motorlarda "sadece" 507

Bunlar bugün için geçerli yarın ne yeni bir motor çıkar orası ayrı konu..!!

Bir de şuan az da olsa bazı motorlarda kullanılan yakın gelecekte daha çok duyacağımız en son nesil motorlar için 0w-20 kullanılacak., VW 508.00/509.00

Yağı değiştirirken; aracın markası ne olursa olsun aracı lifte kaldırıp karterden yağı boşaltma yöntemini kulllanınız., bazı tamirhaneler yağı makina yardımı ile vakum ile çekerler bu yanlış ve sağlıklı olmayan bir yöntemdir..

Bir de yağın karterden iyice süzülmesi için 10-15dk. bekleyiniz yağ iyice süzülsün.., Ve en önemlisi yağ filtresini yenisiyle mutlaka değiştirin yoksa yapacağınız işlemin hiç bir anlamı kalmayacaktır.. Geçen bakımı yaparken karter tapasını değiştirmediyseniz, tapayı servisten aracın şasi numarsını vererek yedek parça bölümünden (somunu/pulu ile birlikte) alınız., 8-10 lira bişey..

arkadaşlar merhaba aracımın 3. yıl bakımı için zubizu indirimli 1000 tl. ücret cıkardı servis ama bana sunroof bakımı içinde ayrıca bir ücret cıkacağını söyledi sizce sunroof bakımı yaptırmalı mıyım yoksa kendimde halledebilir miyim. 

arkadaşlar merhaba aracımın 3. yıl bakımı için zubizu indirimli 1000 tl. ücret cıkardı servis ama bana sunroof bakımı içinde ayrıca bir ücret cıkacağını söyledi sizce sunroof bakımı yaptırmalı mıyım yoksa kendimde halledebilir miyim. 
Gerekli malzemeleri alırsanız evde kendinizde yapabilirsiniz .

Geçen hafta Doğuş Çankaya'da 1.4 TSI manuel aracımın 3. yıl (40.000 km,'de) bakımı yapıldı. Ekstra hiç bir şey çıkmadı, Zibizu sonrası 988 TL tuttu. 

1.6 TDI 120.000 Triger bakımı 2.000 tl(Doğuş Oto, Esenyurt) Motor yağını kendim götürdüm, serviste 470 küsürlerde fiyat veriyolardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

1.6 TDI 120.000 Triger bakımı 2.000 tl(Doğuş Oto, Esenyurt) Motor yağını kendim götürdüm, serviste 470 küsürlerde fiyat veriyolardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Özel servisin triger değişimi için 470tl. istemesi., o fiyata işçilik dahil mi bilmiyorum ama Allah bilir kaçıncı kalite malzeme kullanacaklardı.. 

Geri
Üst Alt