Dediğim rezillik budur işte. burada devirdayım pompası çalışmayınca neler olabileceğini bilmeyen yoktur diye düşündüğümden o şekilde tabir ettim.Rezil etse yine iyi, motor su kaynatır conta yakar, motora ağır hasar verir
Dediğim rezillik budur işte. burada devirdayım pompası çalışmayınca neler olabileceğini bilmeyen yoktur diye düşündüğümden o şekilde tabir ettim.Rezil etse yine iyi, motor su kaynatır conta yakar, motora ağır hasar verir
ne yalan diyeyim, 120 C'ye geldiğinde durduğunu bilmiyorum ama hararet yapıp sağutma suyu ile yağını karıştıranını gördüm.Herhangi bir damlama sızıntı gözlemlenmiyorsa çalışan sağlam parçayı değiştirmek pek mantıklı değil çünkü ucuz parça değil, su kaynatma, conta yakma, öyle kolay değil zaten araç 120 dereceyi gördüğü an araç stop ediyor geçen sene iki defa hararet 110 dereceye çıktı, su eksilmesi yoktu, sağa çekip kapatıp tekrar çalıştırdım 90 a indi büyük ihtimal pompa takıldı, 15 bin km yaptım su eksiltme de yok hararette yükselme yok kaldı ki yeni parçayı takınca belli süre sonra yine aynısı olacak, parça sorunlu, revizyonlu olsa değişim düşünülebilir.
aklıma gelen triger kayışı 120.000 km de, zinciri de 200.000-250.000 veya şıngırtı gelmeye başladığında değişir. yaklaşık 2 ürün arasında 2 katı bir km var değişim neye göre olacak.... 120.000 mi, 200.000 mi?marka model bağımsız trigger işine girmişken devirdaim değişir bence. devirdaim pompasının ne zaman bozulacağı kontrol edilerek anlaşılmaz.
Hocam benimde 2016 1.2 manuel arabanın martta 4. Bakımı var fren hidroliği,antifriz hakkında birşey söylendimi servisten acaba.2015 1.2 tsi Manuel 4. yıl bakımı
/monthly_2019_10/_20191014_183543.thumb.JPG.c5f2dadb7535ed50e6f0fc87a7a237d0.JPG
Genellikle sylemezler (istisnai yerler hariç) çünkü onlar için getirisi iş-zaman döngüsü hesaplandığında angarya bir iştir., Artık tüketici biraz bilinçlendiği için fren hidroliğine ses etmiyorlar., ama antifiriz değişimi için halaa eski usul ömürlüktür değişmez veya donma noktası iyi durumda değişmeye gerek yok zırvaları tekrar ediliyor., o antifiriz 7 sene geçse de şayet su ilavesi yapılmadıkça donma noktası düşmez., ANLAYAMADIKLARI ŞEY; donma noktası tek başına bir kriter değildir., o antifiriz aynı zamanda motoru korozyon ve pasşanmaya karşı korur..!! 5 yıldan sonra o antifirizden korozyona karşı koruma beklentiniz olmasın..Hocam benimde 2016 1.2 manuel arabanın martta 4. Bakımı var fren hidroliği,antifriz hakkında birşey söylendimi servisten acaba.
Venus Z10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1,4 tsi 1154 tl. idi, siz yine de servisten fiyat alınMerhaba 7.5 tdi dsg ilk bakım fiyat bilgisi olan varmı ?