Güncel Bakım Masrafları

@Golftdi hocam hava-yağ-polen filtrelerini ve yağı değiştirmen yeterli olacaktır. Filtre setini internetten direk hazır alabilirsin. Marka olarak mann olabilir, servislerin de kullandığı orjinal bir markadır. Alternatif marka olarak hengst ve mahle de alabilirsin, bunlar da orjinaldir. Yağ olarak servisin kullandığı castrol edge kullanılabilir, ya da alternatif olarak liqui moly alabilirsin.

Değerli @forzaGilles ve @calik ve @Culture33 hocalarım, 

Yukarıdaki triger seti ve devirdaim ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu bilgilerin ışığında, yetkili servis bu parçaları hangi markadan tedarik ediyor biliyor musunuz?

Ya da, set olarak Bosch, Gates, Ina ve Doctor(?)dan hangisini önerirsiniz? Bir de kayışlarda Continental (Contitech) varmış sanırım... 
Benim bildiğim serviste taktıkları orjinal triger setinden çıkan kayış Continental (Contitech) marka oluyor diye biliyorum ama tam emin değilim.. rulmanlar/gergi makaraları ne marka onu bilmiyorum.. Servise gidip sete bakmak istediğinizi söylerseniz depodan getirirler (bişey demezler) bakabilirsiniz yani :)  

Triger devirdaim falan bunlar hayati parçalar bu tip şeylerde ucuza kaçmamanız iyi olur.. Markasını öğrenirseniz dışardan aynı markadan alabilirsiniz sıkıntı olmaz ama ucuza kaçmayın., Birde devirdaim değiştiğinde antifiriz boşalacağı için yeni antifiriz ihtiyacınız olucak, sistemin kapasitesi 5-6 litre arası., 3 litre antifiriz 3 litre saf su ihtiyacınız olucak., Burdaki önemli nokta alacağınız antifirizin G13 tip antifiriz olması gerekiyor bu önemli..!! G13 antifiriz pahalı bişey değil zaten..

• Beğen
Tepkiler: SCC
Hazır bakım konusu açılmışken, 8 ayda tekrar bazım zamanım geldi, geçen bakım yağ mazot filtresi değişmişti, bu bakımda neleri değişmem gerekiyor, serviste yaptırmak istemiyorum.2013 1,6 tdi 72 bin km de. Hangi Parçaları ne marka ve nereden almamı önerirsiniz?
Standart hava-yağ-polen filtresi, motor yağı ve bir de araç 6 yaşında daha önce değişmediyse fren hidroliğini değiştirin..? alacağınız hidroliğin DOT4 VW501.14 onayı olması gerekiyor., standart dot4 olmaz..

Filtreleri Mann, Mahle, Hengst hepsi kaliteli, hepsi orjinal ekipman üreticisi., polen filtresini (karbonlu) olandan alın.. Bakımı dışarda yaptıracaksanız Castrol yerine Liqui Moly öneririm daha iyi bir yağ; aracın yağ kapasitesi 4,7 litre

Liqui Moly TopTec 4200 LongLife III 5w-30 (resmi satıcı türkiye distribütörü); https://www.liquimolyturkey.com/5w30-motor-yagi-tam-sentetik-top-tec-4200-5-litre-8973

Castrol isterseniz almanız gereken araca uygun olan yağ; Castrol Edge LL 5w-30

Bakımı dışarda yaptıran arkdaşlar filtreleri genelde bu siteden aldıkları söylüyorlar; https://www.onlineyedekparca.com/urun/volkswagen-golf-7-1-6-tdi-periyodik-bakim-seti-yakit-haric-mann-marka

Bir de servise uğrayıp karter tapası alınız 13-14lira bişey., her bakımda değişir ama dışarda sanayide değiştirmezler genelde., 2-3 tane alın yedek dursun her seferinde servise gitmeyle uğraşmayın., sanayide de satılıyor 2. kalite yan sanayi için aynı parayı isterler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli @forzaGilles ve @calik ve @Culture33 hocalarım, 

Yukarıdaki triger seti ve devirdaim ile ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu bilgilerin ışığında, yetkili servis bu parçaları hangi markadan tedarik ediyor biliyor musunuz?

Ya da, set olarak Bosch, Gates, Ina ve Doctor(?)dan hangisini önerirsiniz? Bir de kayışlarda Continental (Contitech) varmış sanırım... 
bu konuda pek bir bilgim yok maalesef ama triger seti ve devirdaim değişimini yetkili serviste yapmanızı öneririm. en azından aracınızın değişen parçaları garantili olur. ayrıca aracı sağlam alıp ta farklı bir yerinde yeni bir arıza ile vermezler, ama sanayi öylemi alır yaptırırsın üzerine ya başka arıza çıkartırlar, yada taktıkları malzeme parça kısa sürede arızalanır size servisten daha pahalıya gelir. benim başıma bi defa geldi arkadaşın aracı bendeyken arızalandı arkadaş ile konuştuk sanayide yaptırmamı istedi, serviste 420TL ye değiştirebileceğim malzeme için bana sanayi 200 tl fiyat verdi, tabi sonucunda bana 750 tl ye geldi ve günlerce sanayiden çıkamadım, ikincisinde baktım yine aynı oyun dönecek gibi ustaya parçayı geri taktırıp servisin yolunu tuttum.  onun için illaki servis diyorum.

@forzaGilles hocam bir şey sormak isterim. Motor yağı için farklı markaya geçerken eski yağın motordan süzülüp yenisini koymak yeterli midir yoksa engine flush tarzı bir şey de yapmak gerekiyor mu?

tesekkür ederim 

@Yigit3735 Engine Flush ı bazıları öneriyorlar, ben kullanmadım. Nisan ayında Liqui Moly Top tec 4200 5w30 a geçtim bende. Öneririm bu yağı.

@forzaGilles hocam bir şey sormak isterim. Motor yağı için farklı markaya geçerken eski yağın motordan süzülüp yenisini koymak yeterli midir yoksa engine flush tarzı bir şey de yapmak gerekiyor mu?

tesekkür ederim 
Kullanan var ama ben önermiyorum., o sıvı motorun içindeki bazı tortuları temizlerken., silindirin süpürdüğü silinidir odasına kaçarsa (kaçmaması çok zor) çizecektir..!! bu da hiç iyi bişey değildir., motor yağının içinde zaten gerekli temizleyiciler mevcuttur., hiç bir araç üreticisi de bu engine flush tarzı bir temizleme sıvısını önermemektedir., Motorun ve yağın temiz kalmasını istiyorsanız yağınızı daha sık değiştirmenizi öneririm..

@calik şu anda 160 bin km devirdaimi değişmemiş ama trigeri devismis golf 7 ile hiç bir kaçak Göcek hararet vs sorunum yok ancak tamirciye arabayı yağ degisimine götürdüğünde Audi a 4 devir daimini degismisleridi neden devistiniz gayet sağlam duruyo dedim gonuste öyle ama elime aldığımda hafif ötme rulman yatak sesi vardı ama sızdırma yokmuş bende şu anda dikkatli bir şekilde biniyorum ama bir sıkıntıda yok ddgismenin sebebi iki dafa işçilik ücreti çıkmasın diye bence 200 bin km gider

@eriklivotka Teşekkürler. İşte böyle tecrübi bilgi lazım. Demek ki devirdaim değişimi eskisi gibi değil artık. Faydalı oldu.

2015 golf 1.6tdi dsg için 75000 bakımına gireceğim. Servisin fiyat olarak ne istediğini bilen varsa ve yazarsa sevinirim. 

@Culture33 Daha önce mobil1 esp kullanmıştım, daha da öncesinde castrol.  Liqui moly i çok beğendim. Tsi araca sahibim. Tsi lar zaten sessiz motor  , biraz daha sessizleşti. Motor ideal sıcaklığa daha kısa sürede ulaşıyor.  Yakıt tüketimi de  olumlu geldi bana.

@Culture33 Daha önce mobil1 esp kullanmıştım, daha da öncesinde castrol.  Liqui moly i çok beğendim. Tsi araca sahibim. Tsi lar zaten sessiz motor  , biraz daha sessizleşti. Motor ideal sıcaklığa daha kısa sürede ulaşıyor.  Yakıt tüketimi de  olumlu geldi bana.
biraz zorlamalarda motor/yağ sıcaklığının yükselme durumu nedir acaba?

@Culture33 1,4 tsi 122 tsi mk5 var hocam bende. Yağ sıcaklığını göremiyorum ama yazın Antalya da  tarafı virajlı yokuş inmeli çıkmalı yerlerde hiç sıkıntı yaşamadım sıcaklık bakımından.

Geri
Üst Alt