Çok eski hocam., bayaa eski., Ortalama raf ömrü 2-3 yıl arası., ama bu değer saklama koşullarına göre azalıp-çoğalabilir.,Merhaba arkadaşlar,
Yarın yetkili servise triger seti değişimine gideceğim. Servis danışmanı yağ değişimi için "yağı kendiniz getirebilirsiniz" teyidini verdiği için Hepsiburada'dan Castrol Edge 5w30 LL aldım 215 TL'ye (satıcı Powerten).
Ürün başlığında 2019 üretimi ibaresi yer almasına rağmen kutudaki üretim tarihi 28.12.2017! 22 ay önce üretilmiş, neredeyse 2 yıl olacak.
Castrol müşteri hizmetlerini aradım fakat kayıt açtılar ve "genel merkez size geri dönecek" dediler ve raf ömrü sorumu yanıtsız bıraktılar. Forumda bu konuyu bulamadım ve diğer yerlerde farklı bilgiler var: MOTOR YAĞI RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?
Teşekkürler.
@SCCMerhaba arkadaşlar,
Yarın yetkili servise triger seti değişimine gideceğim. Servis danışmanı yağ değişimi için "yağı kendiniz getirebilirsiniz" teyidini verdiği için Hepsiburada'dan Castrol Edge 5w30 LL aldım 215 TL'ye (satıcı Powerten).
Ürün başlığında 2019 üretimi ibaresi yer almasına rağmen kutudaki üretim tarihi 28.12.2017! 22 ay önce üretilmiş, neredeyse 2 yıl olacak.
Castrol müşteri hizmetlerini aradım fakat kayıt açtılar ve "genel merkez size geri dönecek" dediler ve raf ömrü sorumu yanıtsız bıraktılar. Forumda bu konuyu bulamadım ve diğer yerlerde farklı bilgiler var: MOTOR YAĞI RAF ÖMRÜ NE KADARDIR?
Teşekkürler.
Samsun hocam @ZITIPAŞA@SCC hangi servise gotureceksiniz hocam , bende kasım ayinda bakim yaptiracagim yağı kendim goturmeyi dusunuyorum
Ayrıntılı bilgi için teşekkürler @forzaGilles hocam. İade işlemini başlattım. Satıcı 3-5 lira ucuza satıyor diye aklı sıra çakallık yapıp elindeki eski yağları bitirecek... Normalde Hepsiburada buna izin vermez; kendilerine de bu satıcıyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi yaptım. Benim anlamadığım aynı satıcı n11, gittigidiyor gibi satış platformlarında var ve puanları hep yüksek... Bu sefer baltayı sert taşa çarptı çünkü o platformlarda yapacağım yorumla yerin dibine sokacağım kendilerini Bir de utanmadan araç parfümü hediye göndermiş şark kurnazları...Çok eski hocam., bayaa eski., Ortalama raf ömrü 2-3 yıl arası., ama bu değer saklama koşullarına göre azalıp-çoğalabilir.,
Yerinizde olsam o yağı kullanmam iade ederim.,
Castrol istiyorsanız BP istasyonlarından temin edebilirsiniz., en yeni tarihli bulabileceğiniz yer BP 'den bulursunuz.,
Vakit olsaydı Liqui Moly alın derdim daha iyi bir yağ ama yarına kadar gelmez..
Castrol 'ün 2019 itibariyle etiketi değişti., ne zaman BP 'ye uğrasam hep yeni etiketli 2019 üretimlere denk geliyorum., yakıtı Shell'den alıyorum fakat tuvaletleri berbat oluyor., BP tuvaletlere daha özen gösterdiklerinden çıkışta gözlerim motor yağlarına kayıyor..
Bp biraz pahalı satar ama en azından yeni üretim yağ almış olursunuz., mahalle arası küçük istasyon değilde büyük bir istasyon tercih edin..,
Hepsiburadaki o satıcı boşuna o yağı 215 'e satmıyor.. Aklınızda bulunsun motor yağı alırken 1 yıldan daha eski yağ almayın hocam., açık söyleyim ben 6-7 aydan daha eski yağ almıyorum..,
Castrol Edge LL 5w-30 (yeni etiket);
Evet @Savatage hocam, Altun Petrol paylaşımlarınızı hatırlıyorum. Hatta ben de oradan aldım geçen bakımda n11 üzerinden ve dediğiniz gibi güncel ve doğru ürün müthiş korumalı pakette geldi; fakat n11 tercih etmemeye çalıştığım için ve Hepsiburada'da şark kurnazına daha önce hiç denk gelmediğim için ve üstüne bir de daha uygun fiyatı orada görünce kek gibi atlamış bulundum. Bir de o kadar güvendim ki koliyi 1 hafta falan da açmadım; neredeyse iade tarihi geçecekti... Neyse ki servise gitmeden açıp baktım ve yarın iade için kargoya vereceğim.Altun petrol diye diye dilimde tüy bitti.ama bundan sonrası web alışverişlerinde faydalı olur sanırım
Matruşka paketleme yapıyor adamlar.
Full korumalı flasterli bantlı bir kutunun içinden bir kutu daha çıktı onu da zar zor açarak yağa ulaştım .....adamlar çift korumalı paket yapmışlar...
Ağustosta aldım 06.2019 yazdığı gibi 06.2019 geldi...(motul 8100 xclean+)
Araç dsg değilmiy di?Ankarada duzgun bir usta bulsam 3. Yil bakimi icin goturecegim, liqui moly yag ve mann filtre seti alip ancak guvenemiyorum disarida ustalara (tavsiyesi olan varsa sevinirim). Servisten aldigim fiyat 1070 TL dedi ancak ben liqui moly yag denemek istiyorum, dogus oto etimesgutu aradim ve yagı disaridan getirebilecegimi soyledi. Bu durumda filtreleri ve yagı disaridan alsam komple servis sadece sanirim 800 gibi bir rakama gelecek
61ah ‘lık akü yazıyor., bi yanlışlık olmasın., akü resmi var mı.?Araç değiştirmeyi sevmeyen, bir araca bağlanıp yıllarca süren her faninin tadacağı 120.000 bakımı geldi çattı. Üzerine akü ve periyodik bakım da denk gelince fatura kabardı
Fikir vermesi açısından bilgileri paylaşıyorum:
Aracın yaşından dolayı (2012) yetkili servisteki işçilik ve parça fiyatında %30 indirim olduğu için ve özel servisle hemen hemen aynı fiyata geldiği için triger seti, devirdaim pompası ve aküyü yetkilide değiştirttim (2846 TL). Detaylı liste aşağıda.
Yetkili servis yağa 400 TL, kendim aldığım filtreleri ve yağ değiştirme ücretine 250 TL çektiği için bu işlemleri kendi ustama yaptırdım (Castrol 5w30 yağ + Bosch filtreler + işçilik = 355 TL).
Toplam 3201 TL.
En az 1 yıl servise ya da sanayiye uğramak istemiyorum Amin.
Ekli dosyayı görüntüle 24884