Castrol yağa 470 lira istiyordu Doğuş, ben kendim alıp götürdüm. Özel serviste 1800-2000 civarı tutar demişti. %25 yaş indirimden faydalandığım için 2000 tl tuttuÖzel servisin triger değişimi için 470tl. istemesi., o fiyata işçilik dahil mi bilmiyorum ama Allah bilir kaçıncı kalite malzeme kullanacaklardı..
%30 indirim ile 1600tl. triger seti değişimi için gayet iyi fiyat., daha o fiyata motor yağı için de %16 indirim olucak; https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar/Zubizu-Servis-Kampanyasi.htmlMerhaba değerli üstatlar,
Aracımın (2012 model manuel 1.6 TDI) hem periyodik 15.000 hem de 120.000 bakım zamanı geldi. Yetkili servisten aldığım fiyat teklifi aşağıda ve evlere şenlik
Aklıma trigeri kendim alıp özel servisteki ustama değiştirtmekten başka bir alternatif gelmiyor fakat ilk defa değiştireceğim için ne marka alınır, nereden alınır bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz size zahmet? Bir de 120.000'de şunu da değiştirsen iyi olur, dediğiniz bir parça var mı? Teşekkürler...
Ekli dosyayı görüntüle 24340
Ekli dosyayı görüntüle 24341
Yağ ve filtre fiyatlarını düşüp aracın yaşı dolayısıyla %30 indirim uygulayınca fiyat 1600 TL ediyor. Makul mudur?
Eğer yanlış bilmiyorsam devirdaimi de değişiyorlar.%30 indirim ile 1600tl. triger seti değişimi için gayet iyi fiyat., daha o fiyata motor yağı için de %16 indirim olucak; https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar/Zubizu-Servis-Kampanyasi.html
Motor neredeyse komple söküleceği için devirdaim pompasını kontrol etmelerini taleb ediniz., VW’lerde devirdaim biraz sıkıntılıdır., o kadar işçilik ödendikten sonra ve motorda halihazırda sökülmüş iken ben olsaydım devirdaim i değiştirirdim(bütçe el veriyorsa).,
Ekstra olarak şayet son 2-3 senedir değişmediyse fren hidroliği değişebilir..
Eskiden değişiyorlardı şimdi kontrol ediyorlar., genellikle değişmiyorlar., ama kronik sıkıntılı bir parça o sebebten o kadar işçilik ödedikten sora insanın kafası rahat olsun istiyorsa ben değiştirirdimEğer yanlış bilmiyorsam devirdaimi de değişiyorlar.
Yani, sıkıntılı bir parça işe değişilmesi gerekir. arıza anında sizi rezil eder ve bi o kadar da masraf açar.Eskiden değişiyorlardı şimdi kontrol ediyorlar., genellikle değişmiyorlar., ama kronik sıkıntılı bir parça o sebebten o kadar işçilik ödedikten sora insanın kafası rahat olsun istiyorsa ben değiştirirdim
Rezil etse yine iyi, motor su kaynatır conta yakar, motora ağır hasar verirYani, sıkıntılı bir parça işe değişilmesi gerekir. arıza anında sizi rezil eder ve bi o kadar da masraf açar.
Herhangi bir damlama sızıntı gözlemlenmiyorsa çalışan sağlam parçayı değiştirmek pek mantıklı değil çünkü ucuz parça değil, su kaynatma, conta yakma, öyle kolay değil zaten araç 120 dereceyi gördüğü an araç stop ediyor geçen sene iki defa hararet 110 dereceye çıktı, su eksilmesi yoktu, sağa çekip kapatıp tekrar çalıştırdım 90 a indi büyük ihtimal pompa takıldı, 15 bin km yaptım su eksiltme de yok hararette yükselme yok kaldı ki yeni parçayı takınca belli süre sonra yine aynısı olacak, parça sorunlu, revizyonlu olsa değişim düşünülebilir.Rezil etse yine iyi, motor su kaynatır conta yakar, motora ağır hasar verir