Golf 7 - Gelen Zam Haberleri Birleşik Konusu

Doğuşu suçlamaya gerek yok arkadaşlar malesef ülkenin durumu ortada TL hergün değer kaybediyor ve bu zamları 1 ay önce veya sonra bütün markalar uyguluyor [emoji17]

Sent from my iPhone using Tapatalk

mevcut aracı olanlar için değer artması iyi birşey ama sıfır araç alacaklar için üzücü bir durum. aynı zamlardan bende etkilenerek aldım buna alışmak gerekiyor maalesef. alım yapılacağı zaman indirim oranı zorlanabilir. ben öyle yapmaya çalıştım. 

benim aldığımda aracın baz fiyatı 94.100'dü yanlış hatırlmaıyorsam. şimdi 95.800.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Golfümle arama zamlar girmemeli (değilmi?) Moral verici birşeyler söyleyiniz lütfen arkadaşlar,üzgünüm...

@HaK Hasan Hocam, internette oldukca aramistim Golf fiyatinin gecmise donuk verilerini siz burada paylasmissiniz megersem :)  Gercekten hayran olunmayacak gibi degil, cok tesekkurler bu paylasiminiz icin  :)  Sizin verilerinizi kullanarak Golf un o donemki Euro bazinda fiyatlarini cikardim. Bu sekilde gozlemlendiginde aslinda Dogus bazi zamanlar doviz artisinin oldukca altinda kalmis, bunun telefisini ise pespese zamlar ile yapmaya calismis.

Ekli dosyayı görüntüle 4238

Benim anlamadığım nokta seçim zamanı kur 3,40'ı bile geçti o zaman zamlar döşendi.Yani aslında fiyatlar kur 3.40 iken olan fiyatlardı.Sonra kur düştü fiyatlar düşmedi.Ama kur yükseldiğinde tekrar yükseldi..Var mıdır bunu açıklayacak birisi? 

Yapılan zamların kur odaklı olduğunu düşünmüyorum.En pahalı golf yani 1.6 tdı dsg highline benim nazarımda maks. 92-93 lira olmalı..

@dgn Dediginize kismen katiliyorum, kurdan kaynakli zam aliyoruz fakat kurdan kaynakli indirim olmuyor :)  

Haziran ayında gene zam gelir. 

@HaK Hasan Hocam, internette oldukca aramistim Golf fiyatinin gecmise donuk verilerini siz burada paylasmissiniz megersem :)  Gercekten hayran olunmayacak gibi degil, cok tesekkurler bu paylasiminiz icin  :)  Sizin verilerinizi kullanarak Golf un o donemki Euro bazinda fiyatlarini cikardim. Bu sekilde gozlemlendiginde aslinda Dogus bazi zamanlar doviz artisinin oldukca altinda kalmis, bunun telefisini ise pespese zamlar ile yapmaya calismis.

Ekli dosyayı görüntüle 4238
Gürkan hocam, teşekkürler çalışma için, 2 yıl önce haziran 2014'de brüt fiyat 26.821 EURO imiş, şimdi de 26.795 EURO

Euro bazında baktığınızda fiyatın neredeyse sabit olduğunu söyleyebiliriz, tabi mesela ağustos 2015'de ani kur hareketinden kaynaklanan Euro cinsinden çok avantajlı bir fiyat varmış, tabi bu bizim için değil Türkiye'de yaşayıp Euro kazananlar için bir avantajmış...

yani şudur mesele, üretmediğimiz, ithal ettiğimiz bir malın fiyatını maalesef biz belirleyemeyiz (peki bir ab vatandaşı? o da mı belirleyemiyor?), üretici açısından baktığınızda onun cebine giren para 2 yıldır aynı (öyle mi gerçekten?)  bu onun açısından normal çünkü enflasyonu da faizi de -0,20 ile 1 arasında...

durun bir de soru sorayım da hesaba ilgi duyan arkadaşlara bir iş daha çıkarayım,  çünkü -daha-net tablo ancak öyle ortaya çıkar,

"bu 27 bin Euro'nun kaç Euro'su vergi? vergiyi de mi ithal ediyoruz?"

Haziran da tekrar zam yapılabilir diyorlar, iki ay icinde bu denli zam olması korkutucu :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Cumhuriyet Altını bile bu kadar zam yemedi yav iyi ki erken alanlardanım demek lazım aracı alalı daha iki ay oldu üstüne 1100 TL zam aldı araç 

benim araba ne eder acaba 2014 nisan çıkışlı fikir alabilirmiyim opsıyonlar imza'da :000049-medium:

@EMRAH ATTS

Fikir mi? sanırım sizin döneme göre rahat bi 8-9 bin zam geldi, şuan 100 bin dolaylarında :)  

@enpisagor hocam hesapladım 105 e dayanıyor ama satsam ne eder acaba 34000 kmde 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@enpisagordegerli hocam herkes birşey söylüyor sadece merakımdan yazdım bunu ortalama ne fiyat olur onu öğrenme amaçlı

Bir müjde de benden haziranda da yüzde 1 oranında bir zam daha yapılacak imiş sonra duymadın görmedim olmasın tşk. 

@EMRAH ATTS  senin araç senin olduğundan bi 10 bin tl daha değerlidir söyliim ;)

Geri
Üst Alt