Slmnyn
Yeni Üye
- İsim
- Selman
Merhaba,Merhaba,
Ben de 1.0 tsi DSG arac sahibiyim fakat önerilen lastik basinclari asagidaki gorseldeki gibi. En fazla 33 on-arka belirtilmis. Siz neye gire 37 bar'a kadar ciktiniz? Bir zarari olur mu? Yakit degerleri bayagi iyi. Benim uzun yol degerlerim 5.4 - 5.2 oldu. On-arka 32 yaparak. 17 inch lastikler.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet normalde olması gereken basınç değerleri sizin paylaştığınız gibi.
Fakat diğer yolcu arkada oturduğu için, bagaj ve depo full dolu olduğu için, birde 90-100 geçmeyeceğim diye arka lastikleri biraz fazla şişirdim. 5 yolcu full bagajda arkalar için tavsiye edilen 41 psi. Ben de 2 yolcu full bagaj ve full depo için 37psi bastım.
Bunu yakıt tasarrufu için yapıyoruz ama lastikleri olması gerekenden fazla şişirmenin elbette dezavantajları var. Benim bildiğim zararları;
1-Yol tutuşu azalır. (Aracınızı yüksek hızlarda kullanacaksanız lastiklere kesinlikle referans değerlere göre hava basın)
2- Fren mesafesi uzar.
3-Konfor ciddi oranda düşer
4- Lastiklerin yerle temas eden yüzeyi azaldığı için lastikler daha çabuk aşınır.
Ben zaten senede bir iki kere uzun yol yapıyorum. Bunda da yakıt tasarrufu için aracımı sakin kullanırım genellikle. Bu sebeple uzun yolda Lastiklere olması gerekenden biraz fazla hava basıyorum. Genelde uzun yolda ve yüksek hızlarda araç kullanıyor olsam lastiklere kesinlikle olması gereken değerlerde hava basardım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi