- İsim
- Ahmet
- Araç
- 2013 1.2 TSI Midline Plus Manuel
Kulağa fazla geliyor ama ben de geriye dönüp baktım 17 jant için kullanılmış o değer.@Savatage 37 fazla değil mi lastiğin çok sert olması ciddi konfor ve yol tutuş kaybına neden oluyor, yakıt için mi fazla basıyorsunuz ? iki hafta önce havaalanından kurumsal bir firmadan kiraladığım aracın sağ ön tekerinin 70 psi olduğunu görünce gözlerime inanamayıp hava hortumunu çıkarıp tekrar denedim sonuç aynı adamlar 70 psi basmışlar nasıl gümlememiş onu da bilmiyorum, kiraladığınız araçların lastiklerini kontrol ettirin derim. Konu nerden nereye geldi
Ve lastik basıncı ile yazılmış eski forumlarda okuduğum kadarıyla 17 janta fabrika önerisi 35 psi yazılmış, lastikler soğukken bu değer basılması tavsiye ediliyor, sıcak lastik için 2-3 psi basmak gerekebilir ve araç yüklü kullanıma geçileceği zaman da lastik basıncını artırmakla uğraşmamak için kullanılabilir..
@Savatagehocam bu konuları iyi bildiğini düşündüğüm için, kendi uzun süre ölçüp biçip deneyimleyip bu değer de karar kılmış olabilir.
Ki ben de 15 jant var 29 psi öneriyor fabrika, ancak 32 psi kullanıyorum. Hatta ailemle gezeceğim ve havanın sıcak olduğu yaz dönemlerinde lastik basınçlarını 34 psi kullanıyorum.
Lastik soğukken içindeki basınç düşüyor lastik sıcakken basınç artıyor. Tüm bunları hesap ederek lastik basınçlarını kontrol ederken ortamın durumuna göre +-2 psi oynamak gerekiyor. Lastikler güneşin altında kalmışsa sıcaksa ve yol yapmışsanız. 2 - 3 psi fazla çıkması normal. Mevsim geçişlerinde farkedebilirsiniz bu durumu. Genelde mevsim geçişlerinde lastik basınç sensörüm uyarı veriyor. Kontrol etmeyi unuttuğumu öyle farkediyorum.
Yakıt konusunu en çok etkileyen faktörlerden biri olduğu için aslında güzel noktaya değindiniz.
Şehir içi Yakıt ortalamam son 1000 km de 4.7 lt şuan güncel foto yok ancak yarın atacağım. Araç dizel değil 1.2 tsi 105 lik bu arada.