Antifiriz Değişimi

@Lycian

Şu ana kadar eksilme nedenli saf su takviyesi yapıldı mı hiç ? Yapıldıysa miktarı nedir ?

Şahsen ben 4 yıl 4 ayda tam 1 litre saf suyu eklemis oldum (farklı zamanlarda eklemelerle 0,2+0,3+0,2+0,3 = 1 litre yani)

Bunun gibi bi 1 litre daha eklersem
Takke düşer kel görünür.

fabrikasyon derişime 2 litre saf su eklemek orjinal karısımdan bayağı uzaklaşıldığı sonucunu verir.
1 litre saf su hakkım kaldı

@Lycian

Şu ana kadar eksilme nedenli saf su takviyesi yapıldı mı hiç ? Yapıldıysa miktarı nedir ?

Şahsen ben 4 yıl 4 ayda tam 1 litre saf suyu eklemis oldum (farklı zamanlarda eklemelerle 0,2+0,3+0,2+0,3 = 1 litre yani)

Bunun gibi bi 1 litre daha eklersem
Takke düşer kel görünür.

fabrikasyon derişime 2 litre saf su eklemek orjinal karısımdan bayağı uzaklaşıldığı sonucunu verir.
1 litre saf su hakkım kaldı
@Savatage yok hocam hiçbirşey eklenmedi.

Arkadaşlar merhaba aracım 2016 model 1.6 tdi passat, orjinal antifrizine ek trigeri değişirken eklenen 2 lt g12 evo antifriz mevcut bunun harici ellenmedi ve ben bu yıl antifrizini komple değiştirmek istiyorum. G12 evo alarak. Birçok yazıyı okudum lakin nihai bir sonuca varamadım. G12 evo arkadaşların da dediği gibi artık aracın şasesine direk çıkıyor yani g13 artık çıkmıyor. Tavsiyeleriniz yorumlarınız benim için çok kıymetli. Bir de g12 evo anladığım kadarı ile yani kutunun üstünde okuduğum kadarı ile ready to mix yani hazır karışım, direk konulabiliyor sulandırılmadan doğru mudur? İyi günler dilerim.

Arkadaşlar merhaba aracım 2016 model 1.6 tdi passat, orjinal antifrizine ek trigeri değişirken eklenen 2 lt g12 evo antifriz mevcut bunun harici ellenmedi ve ben bu yıl antifrizini komple değiştirmek istiyorum. G12 evo alarak. Birçok yazıyı okudum lakin nihai bir sonuca varamadım. G12 evo arkadaşların da dediği gibi artık aracın şasesine direk çıkıyor yani g13 artık çıkmıyor. Tavsiyeleriniz yorumlarınız benim için çok kıymetli. Bir de g12 evo anladığım kadarı ile yani kutunun üstünde okuduğum kadarı ile ready to mix yani hazır karışım, direk konulabiliyor sulandırılmadan doğru mudur? İyi günler dilerim.
Merhaba şasenizden g12 evo sorgulaması nasıl çıkıyor ben de kontrol etmek istiyorum.Teşekkürler

Olmaz değil oluyordur illaki G13 yerine G12evo. Servis koyduğuna göre.
Şahsen ben fabrika G13 diyorsa ve genleşme kabına da G13 yazmışsa G13 koyarım.

Fabrika 5W-30 diyorsa 5W-30 koyarım. Bazı servisler bunun yerinede 0W-30 koyuyor.

@forzaGilles Hocam az önce ölçtüm.
Seviye soğuk araçta tam ortada ve yine -35C hep aynı çıkınca birde başka elektrikçide ölçmek istiyorum.
Belkide evin karşısındaki elektrikçinin bome metresi ayarı bozulmuştur.
@forzaGilles Hocam bugün arabayı yıkattım. Çamur yağmıştı.
Yıkamacının oradaki elektrikçide würth refraktometre vardı. Adam benim ellememe bile müsade etmedi.

Damlalıkla 2-3 damla aldı ve ölçtü -37C dedi.
Bende kalsın dedim.

ben bugun 2.0tdi cc aracimin antifirizini degistirdim, 2011 agustos cikisli, bununla toplamda 2 yada 3 kere degisti (zannedersem 3) enson 2019 da degismisti genlesme kabi ile, bugun genlesme kabinida degistirdim camur gibi birseyler vardi, antifiriz+saf su + genlesme kabi+iscilik+ kdv ile 1.000 lira verdim ozel serviste (yetkili teklifi 2.000 civari idi), ben hizmetten memnun kaldim, lifte kaldirdi altttan radyotur hortumunu soktu bosaltti, normal suyla ile temiz su gelene kadar devirdaim yapti, temiz suyu gorunce, 10 litre safsuyla birkez daha dolastirdi, tekrar liftte kaldirdi, 2 hortum söktü, birinden hava tuttu digerinden ise icinde kalan su bosaldi, herseyi topladi, basinc testi yaptiklari bi alet ile once kacak varmi diye bakti (zannedersem vakum yapiyor) sonra aparatin bir ucuna safsu+antifiz ile hazirladigi karisimi emdirdi tum karisim genlesme kabi vasitasi ile sisteme geldi, calistirdi ve kaloriferi acti, genlesme kabi bosaldi, safsu + antifiriz ekledi, sonra yol testine ciktik yaklasik 7-8 km yol yaptik geri geldik, hic bir skinti yok simdilik.

Not: bu islemlere baslamadan once ilk problem kalorifer isitmamasiydi ve motor sicakligi 90 derece olmuyordu termostat full acik olayi ancak bir arkadas hem petek tikali hem termostat sikayeti var bence termostata pislik geldi acik kaldi diye bir yorum yapinca kendisine hak verip kaleriferi halletmeye koyuldum. Yetkili servis 6.500tl petek degisim malzeme ve iscilik fiyati verdi , petegi yikattim (250tl) petegin icinde kalan ilacli suyu cikarttirmadim sisteminde icindekileri cozsun diye, yaklasik 2 hafta oyle gezdim (toplamda 50km ya olmustur ya olmamistir), kalerifer yikatmanin akabinde isitmaya basladi, termostat ise mucizevi bir sekilde duzelmeye basladi, ilk gun biraz zor sonrasi daha kolay derken 3-4 gun sonra eski haline geldi, bugunde antifirizi komple degistirdim su anda normale döndü tamamen.

• Beğen
Tepkiler: SCC
@forzaGilles Hocam bugün arabayı yıkattım. Çamur yağmıştı.
Yıkamacının oradaki elektrikçide würth refraktometre vardı. Adam benim ellememe bile müsade etmedi.

Damlalıkla 2-3 damla aldı ve ölçtü -37C dedi.
Bende kalsın dedim.
Son ölçüm ile bereber derecesi 3. kez ölçülmüş oldu., artık kafanız rahat olsun., değişim esnasında herşeyi kitabına uygun doğru yapmışsınız., valla adam haklı (würth refraktometre) pahalı bir cihaz ondan vermek iştememiştir :D

Ben geçen günlerde servise gittim antifriz değişimi için fakat antifrizin değişmediğini söylediler değiştirmediler. (İddalaşmadım peki dedim çıktım) Kendi ustama gittim o da değişmediğini söyleyip beni gönderdi ölçümlerde -39 çıkıyor değiştirmek istiyorum ama değiştiremiyorum :). Aracım 5 yaşında sizce değiştirmeli miyim yoksa kullanmaya devam mı?

Ben geçen günlerde servise gittim antifriz değişimi için fakat antifrizin değişmediğini söylediler değiştirmediler. (İddalaşmadım peki dedim çıktım) Kendi ustama gittim o da değişmediğini söyleyip beni gönderdi ölçümlerde -39 çıkıyor değiştirmek istiyorum ama değiştiremiyorum :). Aracım 5 yaşında sizce değiştirmeli miyim yoksa kullanmaya devam mı?
Donma derecesinin iyi durumda olması tek başına bir kriter olamaz., Antifrizin tek görevi donma koruması değildir., bu sıvının ikinci ve en önemli görevi korozyon/pas korumasıdır., sürekli ısınan ve soğuyan sıvının bir süre sonra korozyon koruması zayıflar., işte bu sebebten değişmesi gerekir. ve günümüz teknolojisinde bu sıvının korozyon/pas korumasını ölçen bir alet yoktur., motor, radyatör ve klima radyatörü bu sıvı yardımıyla soğutulur., bu sıvının korozyon/pas koruması özelliğini kaybettiği anda paslanma başlar geçmiş olsun., araç sürekli yüksek maliyetli arızalar çıkarmaya başlar.

Yetkili servisler antifreez değişimi yapmıyorlar.
Değişim yapmaları için devirdaimin değişmesi dolayısı ile soğutma sıvısının mevcburen boşaltılması gerekiyormuş

Yetkili servisler antifreez değişimi yapmıyorlar.
Değişim yapmaları için devirdaimin değişmesi dolayısı ile soğutma sıvısının mevcburen boşaltılması gerekiyormuş
İstanbul 'da değişim yapan yetkili servisler var hocam., yapmayan yerler de elbet olabilir., burda ki sıkıntı yapıcaz diyen ama yapmayan insanı enayi yerine koymaları...

İstanbul 'da değişim yapan yetkili servisler var hocam., yapmayan yerler de elbet olabilir., burda ki sıkıntı yapıcaz diyen ama yapmayan insanı enayi yerine koymaları...
Hocam o vakit yetkili servislerin geneli antifreezz değişimi yapmıyorlar.
Diyelim.

Geri
Üst Alt