VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

@yusuf evet aynen onu söylüyorum ama Audi'lerdeki sıralı yanan diotlar çok daha çekici geliyor, ,ilk A8 ile başlamıştı şimdi alt modellere de taşımaya başladılar.

Yeni Porsche Panamera'da da aynı sistem var, büyük ihtimal makyaklı Golf'te bu sistemle donatılacaktır.

Bu arada başlığı istemeden Tiguan altına açmışım, taşımak istedim ama bulamadım, yöneticiler taşıyabilirse sevinirim.

@yusuf evet aynen onu söylüyorum ama Audi'lerdeki sıralı yanan diotlar çok daha çekici geliyor, ,ilk A8 ile başlamıştı şimdi alt modellere de taşımaya başladılar.

Yeni Porsche Panamera'da da aynı sistem var, büyük ihtimal makyaklı Golf'te bu sistemle donatılacaktır.

Bu arada başlığı istemeden Tiguan altına açmışım, taşımak istedim ama bulamadım, yöneticiler taşıyabilirse sevinirim.
Taşıdım değerli Hocam

@fcsrn tahmin ettiğim gibi çıktı, ilave donanım şart belli ki

Bilgi için teşekkürler, bu arada o parçalı yanma olayı için bağlantı kablosu ve kod değişikliği gerekiyor değil mi ?

@fcsrn tahmin ettiğim gibi çıktı, ilave donanım şart belli ki

Bilgi için teşekkürler, bu arada o parçalı yanma olayı için bağlantı kablosu ve kod değişikliği gerekiyor değil mi ?
Stoplarınız fab. çıkışı led ise, yani sonradan takılma değilse veya sonradan takılmış ama orjinal şekilde montajı yapılmışsa sadece kodlama ile iş çözülüyor değerli Hocam. :)  

Sonradan takılmış ve montajı orjinal şekilde ki gibi yapılmamışsa malesef bcm ünitesinden iç stoplara kablo çekilmesi gerekiyor. 

@fcsrn farlar orjinal fabrika çıkışlı, ama bu vagcom kablo mevzusundan uzağım ve genelde mevcut yazılım sistemini ellemeye biraz uzağım, uzak olmamın sebebi bazı noktalarda değişiklik yapmaya başlayınca farklı sıkıntıların baş gösterebileceğinden çekiniyor olmam.

mesela daha hiçbir kod değişikliği yapmadığım halde geçenlerde sağ camın tek dokunuşla açılma ve kapanma özelliğinin çalışmadığını fark ettim, canım sıkıldı

ertesi gün baktığımda çalışıyordu,  basit bir işlem için servise gitmekten kurtulduğum için moralim düzeldi ama kafamda da soru işareti oluştu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@fcsrn farlar orjinal fabrika çıkışlı, ama bu vagcom kablo mevzusundan uzağım ve genelde mevcut yazılım sistemini ellemeye biraz uzağım, uzak olmamın sebebi, bazı noktalarda değişiklik yapmaya başlayınca farklı sıkıntıların baş gösterebileceğinden çekiniyor olmam.

mesela daha hiçbir kod değişikliği yapmadığım halde geçenlerde sağ camın tek dokunuşla açılma ve kapanma özelliği çalışmadığını fark ettim, canım sıkıldı

ertesi gün baktığımda çalışıyordu,  basit bir işlem için servise gitmekten kurtulduğum için moralim düzeldi ama kafamda da soru işareti oluştu.
hocam yeri gelmişken söyleyim benim şoför tarafı camda aynı sorun olmuştu 2. kademede tüm açma-kapama özelliği çalışmıyordu. Sorunu şöyle çözdüm camı tamamen kaldırdıktan sonra bi 5 sn daha düğmeyi kaldırmaya devam etmek sonra camı komple indirip bi 5-10 sn de o şekilde düğmeye basmak sonra da tekrar kaldırıp biraz da öyle düğmeye asılmak :)

Bunu ilk okuduğumda bana saçma gelmişti ama sorunum çözüldü. Bu şekilde camlara reset atılıyormuş. Bilginiz olsun.

@adonissoyadonis Değerli Hocam, aracımda 30'u aşkın kod mevcut, 1 seneden fazladır kullanıyorum bu şekilde, herhangi bir elektronik sıkıntı baş göstermedi çok şükür. Donanım arttıkça kod sayısı da artıyor tabi ki. 

Camlar için @ZaGani Hocamızın dediği yöntem çözümdür. Camı indirip düğmeyi o şekilde 5-10sn tutmak ve kaldırıp 5-10sn tutmak sistemi geri yüklemeye yarar. Bunu her cam için tekrarlarsanız tüm camlarınız reset atılmış olur ve sorun olan cam normale döner. 

hocam yeri gelmişken söyleyim benim şoför tarafı camda aynı sorun olmuştu 2. kademede tüm açma-kapama özelliği çalışmıyordu. Sorunu şöyle çözdüm camı tamamen kaldırdıktan sonra bi 5 sn daha düğmeyi kaldırmaya devam etmek sonra camı komple indirip bi 5-10 sn de o şekilde düğmeye basmak sonra da tekrar kaldırıp biraz da öyle düğmeye asılmak :)

Bunu ilk okuduğumda bana saçma gelmişti ama sorunum çözüldü. Bu şekilde camlara reset atılıyormuş. Bilginiz olsun.
Bilgi için teşekkürler, araç anladığım kadarı ile bana acıdı ve kontağı sabah açtığımda resetini kendisi attı, bir daha benzer bir durum yaşarsam aklımda olsun. Servise gidemesem benzerini kendim de deneyecektim muhtemelen ama bilerek yapmak gibisi yok, sağolasın.

@adonissoyadonis Değerli Hocam, aracımda 30'u aşkın kod mevcut, 1 seneden fazladır kullanıyorum bu şekilde, herhangi bir elektronik sıkıntı baş göstermedi çok şükür. Donanım arttıkça kod sayısı da artıyor tabi ki. 

Camlar için @ZaGani Hocamızın dediği yöntem çözümdür. Camı indirip düğmeyi o şekilde 5-10sn tutmak ve kaldırıp 5-10sn tutmak sistemi geri yüklemeye yarar. Bunu her cam için tekrarlarsanız tüm camlarınız reset atılmış olur ve sorun olan cam normale döner. 
İlgili cevabın için çok sağolasın, 30'u aşkın kod dedin ve beni merakta bıraktın, daha önce Leon mk2 kullanırken serviste bir kaç kod değişikliği yaptırmıştım. Golf'te eminim bu bahsettiğin kodlar arasında benim için değerli olanlar vardır. Sendeki uygulanmış kodlardan genel olarak bahsettiğin bir başlık var mı? Okuyup bilgilenmek isterim. 

Bilgi için teşekkürler, araç anladığım kadarı ile bana acıdı ve kontağı sabah açtığımda resetini kendisi attı, bir daha benzer bir durum yaşarsam aklımda olsun. Servise gidemesem benzerini kendim de deneyecektim muhtemelen ama bilerek yapmak gibisi yok, sağolasın.

İlgili cevabın için çok sağolasın, 30'u aşkın kod dedin ve beni merakta bıraktın, daha önce Leon mk2 kullanırken serviste bir kaç kod değişikliği yaptırmıştım. Golf'te eminim bu bahsettiğin kodlar arasında benim için değerli olanlar vardır. Sendeki uygulanmış kodlardan genel olarak bahsettiğin bir başlık var mı? Okuyup bilgilenmek isterim. 
Hangi kodlar olduğunu aşağıda ki linkte ki kodlardan numaralarını yazarak belirteyim isterseniz. :)  

1-2-3-4-5-10-13-15-26-36-37-43-44-45-49-50-51-54--56-57-58-64-70

1-2 tane de ekstra var, kilitleyip açarken sinyallerle gündüz farının çakarlı yanması gibi, 30 olmuyormuş, tahmini  olarak söylemiştim, 25 felan oldu herhalde. :D  

@fcsrn bu başlığı görmüştüm ama kodlamadan yukarda bahsettiğim gibi çekindiğimden okumadım, 25'e yakın kod değişikşliği yaptığınızı beyan edince içimde bir merak oluştu doğrusu, bir inceliyeyim size danışırım.

Bilgiler için çok teşekkürler.

@fcsrn

Kadran Selamlama
Lap Timer'ı Açmak
Geri Vites Lambasının Parlaklığını Arttırma
LED Stoplarda Sinyallerin Kendi İçinde Çakarlı Yanması
DWA+Korna Sesi Onayı İle Araç Kilidinin Açılması
Yağmurda Pencerelerin Otomatik Kapanması (Raing Closing)
Katlanır Aynanın Kumandadan Uzun Süre Basmakla Katlanmasının Sağlanması

Bu 7 kod gerçekten aracımda olmasını istediklerimden, serviste aktive ettirmek istesem ilgilenirler mi ?

Geri
Üst Alt