VAG-COM Kodlamalarla İlgili Genel Paylaşım Konusu

Orhan Hoca dedi:
Muhammed. passatta bu özellik var demiştin ön cam silecek suyu ısıtma olayı golfte de var sanırım. byt 13 de bit 4 kutucuğu tıksızdı bende. şimdi tıkladım .inş özellik açılmıştır. ama nasıl anlayacaz. donanım mı gereklidir bunun için? şayet opsiyonlar içerisinde varsa.

@MSE

@silvershadow
Hocam Passat'ta silecek suyu haznesi ısıtılıyor mu bilmiyorum ama su fıskiyeleri ısıtılıyor. Kışın cam suyunda antifriz olduğu halde Focus'un fıskiyeleri  su püskürtmezken Passat'ınkilerin çalışması dikkatimi çekmişti. Araştırınca ortaya çıktı. Su fıskiyelerine elektrik kablosu gidiyor ve su püskürtülen kısım ısıtılıyor orada donma olması engelleniyor.  Bu özelliğin kullanılması ancak donanımla mümkün görünüyor. Donanım olduğu halde özelliği kapattılarsa ayıp Volkswagen'e.

Orhan Hoca dedi:
ayak aydınlatma diye bir olay var ve byt 5 de bit 7 olarak bende tıksızdı. tıkladım. ne değişecek gece kontrol etmek lazım.

ama kodlama yapmadan önce de ışık ayarlarında ayak bölmesi aydınlatması zaten vardı.

bu kodlama kapı aydınlatması ile mi ilgili acaba?
Valla hocam ben daha acemiyim bu işin ustası sizsiniz. Kodları açtıysanız akşam bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin bakalım olacak mı bir şey :)

Orhan Hoca dedi:
Muhammed. passatta bu özellik var demiştin ön cam silecek suyu ısıtma olayı golfte de var sanırım. byt 13 de bit 4 kutucuğu tıksızdı bende. şimdi tıkladım .inş özellik açılmıştır. ama nasıl anlayacaz. donanım mı gereklidir bunun için? şayet opsiyonlar içerisinde varsa.

@MSE

@silvershadow
Hocam Passat'ta silecek suyu haznesi ısıtılıyor mu bilmiyorum ama su fıskiyeleri ısıtılıyor. Kışın cam suyunda antifriz olduğu halde Focus'un fıskiyeleri  su püskürtmezken Passat'ınkilerin çalışması dikkatimi çekmişti. Araştırınca ortaya çıktı. Su fıskiyelerine elektrik kablosu gidiyor ve su püskürtülen kısım ısıtılıyor orada donma olması engelleniyor.  Bu özelliğin kullanılması ancak donanımla mümkün görünüyor. Donanım olduğu halde özelliği kapattılarsa ayıp Volkswagen'e.
donanımı yoktur bizde hocam. bu sebeple kapalı olmuş olabilir. aktif etsekte bir işe yaramayacak öylece duracak. aynı bizdeki laptimer kodlamasındaki olay gibi.  :)
Su fıskiyeleri ısıtmalı mı onu kontrol edip bilgi vereceğim hocam. Suyumuz donmasa bile fıskiye uçları donuyor. Yeni Focus'ların hepsinde var. Golf'te de vardır diye düşünüyorum. Basit bir sistem çünkü.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Orhan Hoca dedi:
nasıl anlıyorsun. standart olarak donanım varsa aktif ettik demektir.  s=s15

@MSE
Eski yöntemlerle hocam :) ısıtma olanlarda kablo oluyor. Açtım baktım bende kablo falan yok.

d15ebb6d4d7ed5f9a01801f8e44b87bd.jpg

Orhan Hoca dedi:
süper olmuş hocam. 2. denemede mi oldu?

genelde sola sinyal verişte sağ sinyalde birlikte hatalı yanardı. sende bir sorun yok. hayırlı olsun. videoda sağa sinyali göremedik ama onda da  bir sıkıntı yoktur sanırım bu çerçevede.

@MSE
İlk deneme hocam [emoji4]

Heyecandan unuttum onu çekmeyi :) ama denedim sorun yok [emoji4]

Orhan Hoca dedi:
demekki bizde de yok. kış paketi opsiyonlu araçlar için sanırım.  s=s18

@MSE
Öyle görünüyor hocam. Sağlık olsun. Donacak yine bu kış [emoji300]️

Orhan Hoca dedi:
o zaman yoktur anahtardan tekbasma ile açılıp kapanması için böyle bir kod.

ama sunroffla alakalı 9 central elektrik- 7 coding- long coding helper- byt 1 de bit 4 var onu bir aktif et bakalım olacak mı. 

sen uzun süre basıp sunroofunda açılıp kapanmasını istiyorsun tam olarak değil mi?

QWBa8Z.jpg

@MSE
Benim araçta cam tavan olduğu için byte 1'de bit 4 zaten işaretliydi. Cam tavanın tam açılıp kapanmasının bununla bir alakası yoktur hocam.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Orhan Hoca dedi:
videodakiler sence sürekli mi basıyor tek defa mı?

bende kablo 14.10 sürüm. bu modülü bulamadım. byt 3 farklı bende. 7 bitlik byt 3 lük listeyi yukarıdaki LCode2 den görebiliyorum. ama karşılıklarında açıklamaları yok.

tek defada basmada açılma ve kapanma yok zannedersem.

8QZaXV.jpg

@MSE
Hocam bendeki 12.12 kablo ile stg 9> coding > long coding helper > byte 3 fotoğraftaki gibidir.

Bit 7ye kadar var. Aynı jetta forumunda paylaştığınız resim gibi ancak karşılarında isimleri yazmıyor.

LCode2'ye bende tıkladım. Açılan menünün yine aynısı çıktı.

e4ab8d51be052f56af714577aa30eaef.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
@MSE

Açılıştaki klick klick sesi de hoşmuş hocam daha önce korna sesi duymuştum ama buna yeni denk geldim :D

KabileReisi dedi:
@MSE

Açılıştaki klick klick sesi de hoşmuş hocam daha önce korna sesi duymuştum ama buna yeni denk geldim :D
Hocam alarm bulunan araçlarda böyle ötüyormuş  :D

@MSE

Şimdi oldu :) bu ses kornadan daha hoş duruyor ayrıca :) Size de yakın değilim ki geleyim açalım ne var ne yok :)

KabileReisi dedi:
@MSE

Şimdi oldu :) bu ses kornadan daha hoş duruyor ayrıca :) Size de yakın değilim ki geleyim açalım ne var ne yok :)
Orhan Hocam sağolsun bize el verdi  :D İki gündür rahat durmuyorum yeni kod buldukça arabaya inip deneyip geliyorum. Siz bir kablo alın ben detaylıca anlatırım hocam çok kolay yapması.

@MSE

Hocam zaten kaşıntı yapıyor şuan canım çekti :D Zaman ne gösterir bilmiyorum tabi, yinede sağolun o gün gelirse yardımınızı isterim elbette.

Orhan Hoca dedi:
@MSE

Orhan Hocam sağolsun bize el verdi  :D İki gündür rahat durmuyorum yeni kod buldukça arabaya inip deneyip geliyorum. Siz bir kablo alın ben detaylıca anlatırım hocam çok kolay yapması.
Muhammed bunu 45. sıraya mı versek. video görüntüsü var kodlama resimlerini de paylaşırsın.

kontağı uzun süreli basıyorsun değil mi? tek basmayla mı oluyor yoksa.

tek basma ile olsa kilitlemede camların kapanmasını bende isterdim uzun süre basılıya ihtiyaç kalmadan. çünkü bazen insan uzun süre basmayı unutuyor ve aracın yanından çabuk ayrılıyor.
Olur hocam 45'e yazalım. Kodlama şu şekilde

1- 09 Cent. Elect.

2-Security Access -16 > key 31347

3-Adaptation - 10

4-(10)-Access control 2-SAD Richtung Komfortoeffnen

Burada girili değer tilting ise cam tavanın sadece arkası yukarı kalkıyor. Open yaptığımızda komple açılıyor.

e16e8e139ef4690c03e359f1ab63670d.jpg

Geri
Üst Alt