Golf 7 (CZCA motor) Rölantide titreme ve sarsıntı

Bende silikonla çözme taraftarı değilim yenilemek istiyorum ama oem bilindik markalar hangileridir bilemiyorum lemforder markalı ürün dışında bir ürün göremedim. Bu marka hakkında fikriniz var mı? Birde sorunlardan biride iyi bildiğim bir ustanın olmaması birkaçını arayıp sorduğumda ısrarla volan değişimine yönlendiriyor. Bana ankara'da bu işi hakkıyla yapabilecek bir usta önerisi gerekli. Birde hem motor hem şanzıman kulağını değiştirin demişsiniz. Açıkcası şanzıman kulağı değişimi çözüm için yeterliyse ekstra masraf yapmak istemiyorum. Motor kulağı değişimi de gerekli mi ?
DM üzerinden bilgi verdim hocam.

Merhaba herkese. Tüm yazışmaları okudum.

Aracım 2016 golf 1.4 tsi 125 hp dsg. 90 bine kadar yetkili servis bakımlı. 99 binde ben aldım ve 2.sahibiyim. Aracı ben almadan önce 6 ay yatmış. İlk aldığımda rölantide titreme çok fazlaydı. Sonrasında aşağıdaki işlemleri yaptırdım.

• trigger seti değişimi
  • shell engine flush + liquid moly top tec 4200 5-30 motor yağı.
  • man yağ filtresi.
  • orijinal ngk marka buji takımı (ben almadan 10 bin km önce değişmiş) ancak ben çakma buji olabilir veya bujiler doğru sıkılmamış olabilir diye tekrar değiştirdim (ustamın önerisi)
  • dsg basınç tüpü değişimi
  • dsg mekatronik ve şanzıman yağı (yağlar orijinal, yetkili servisten aldım). Dsg adaptasyonu yapıldı.
  • Liqui moly enjektör twnizleyici
  • termostat ve su pompası (bütünleşik parça) değişimi
  • 3 farklı yerde pc takılarak arıza kayıtları kontrol edildi.

İlk aldığımdaki o titreme gitti ancak rölantide hala çok az titreme yapıyor. Titremeyi sürücü koltuğu bel desteklerinden hissedebiliyorum sadece. Yanımda oturanların çoğu hissetmiyor.

Bugün şanzıman ve motor kulaklarını kontrol ettirdim. Hepsi sağlam dediler.

Katalizör, boğaz kelebeği ve oksijen sensörü temizliği istedim ancak usta gerek yok dedi. Bu parçaların işlevinde sorun olursa arıza kaydı atar ve motor devrinde dalgalanma, tekleme, performans kaybı vs olur dediler.

1 yıldır uğraşıyorum ve çaresiz kaldım artık. Bana bu arabayı böyle kabullen dediler 🙃 keşke arabanı bukadar sevmiyor olsaydık ya da bu kadar hassas olmasaydım ben de.

Ek olarak volanda sorun olsa devirde dalgalanma olur dediler. Benim devir saatinde hiç dalgalanma yok.

Şanzıman kulağını değiştiren arkadaşlar bu parçada sorun olduğunu görmedikleri halde yine de değiştirerek mi çözüme ulaştı acaba?

Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Geri